EVZ

POLIȚISTUL PEDOFIL a AGRESAT o fetiță în 2012. Există FILMĂRI, NIMENI NU l-a PRINS. ACUM A RECUNOSCUT! Încă un VIOL, din 2009

Imaginile cu PEDOFILUL din 2012 - captură din filmarea camerelor de supraveghere
Autor: | | 10 Comentarii | 11730 Vizualizari

UPDATE - Avocatul lui Eugen Stan a confirmat că la audierile de luni polițistul a recunoscut că este autorul agresiunii asupra unei fetițe în vârstă de doar 7 ani. Agresiunea a avut loc pe 22 octombrie 2012, pe Aleea Băiuț, din cartierul Drumul Taberei.

Molestarea a rămas cu autor necunoscut, potrivit News.ro deși polițiștii au găsit imagini cu agresorul, surprinse de o cameră de supraveghere și ele au fost date publicității din 7 noiembrie 2012. Colegii lui Stan nu l-au recunoscut!

Testele ADN efectuate în cauză au fost introduse în Sistemul Național de Date Genetice și Judiciare și așa s-a făcut legătura cu un alt caz, din șoseaua Alexandriei, sectorul 5 al Capitalei, din 2 noiembrie 2009.

O fată de doar 14 ani a fost urmărită de un individ în scara blocului și, în timp ce așteptau liftul, bărbatul s-a masturbat și apoi a atins-o pe copilă. Potrivit activenews.ro, cele două cazuri au fost conexate, la Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Astfel se confirmă ipoteza lansată de Evenimentul Zilei încă de duminică seară că autorul agresiunii din 5 ianuarie 2018 avea la activ și alte molestări de minori.


Știrea inițială:

Reținerea principalului suspect în agresiunea din 5 ianuarie 2018 are potențialul unui scandal uriaș, cu foarte multe conotații politice. Identificarea suspectului în persoana unui polițist o pune pe Carmen Dan în situația de a reacționa violent la adresa unor subordonați sau de a-și recunoaște neputința de a stăpâni Ministerul de Interne.

Ciudatul fetiș

Independent de scandalul care sigur va însoți ancheta polițienească, o frază din comunicatul Parchetului Capitalei (care face cercetarea împreună cu ofițerii Serviciului Omoruri) atrage atenția: se fac cercetări pentru a se stabili implicarea lui Eugen Stan și în alte fapte similare.

Care sunt aceste fapte? Putem doar bănui, căutând între faptele de agresiune sexuală asupra unor minori rămase cu autor necunoscut. Noi, ca ziariști, o vom face empiric, dar detectivii vor apela, cel puțin în două astfel de cazuri, la testele ADN, pentru că este vorba de anchete în cursul cărora au fost recoltate probe care să permită compararea cu ale suspectului. E vorba de fapte din 2012 și 2015 și, dacă vreuna dintre ele se va confirma că a fost comisă de Eugen Stan, scandalul din Poliție va deveni devastator. Carmen Dan se pregătește pentru acest moment, căutând rapid vinovați printre subalterni, numai buni pentru a fi aruncați publicului. Mai mult, și dacă se va dovedi în urma testelor că Stan nu are treabă cu faptele cercetate, tot rămâne scandalul că autorii nu au fost prinși, deși discutăm de agresiuni cu victime copii.

FOTO: Suspectul agresiunii din 2015

Un viol și patru molestări

Prima astfel de agresiune s-a consumat în toamna anului 2012, la sfârșitul lunii octombrie. Un individ a urmărit o fetiță de 7 ani care a ieșit de la o școală din cartierul bucureștean Drumul Taberei. Fetița era singură pentru că locuiește foarte aproape și părinții aveau încredere în ea. Individul a acostat-o, a convins-o să meargă întrun loc retras și aici a agresat-o sexual, în sensul că a obligat-o să-l masturbeze. Au fost recoltate probe, dar până acum, după știința noastră, nu au fost suspecți cu al căror ADN să fie comparate. Pe 7 noiembrie 2012, ancheta a impus publicarea unui filmuleț surprins de o cameră de supraveghere cu un individ care merge pe stradă. Fapta a rămas, din informațiile mele, cu autor necunoscut.

FOTO: Suspectul de viol din 2012

Zona unde s-a petrecut agresiunea, cartierul Drumul Taberei, ținta agresiunii, un copil, și fetișul masturbării, ca și în cazul agresiunii din 5 ianuarie 2018, impun măcar o verificare legată de acest caz și sunt convins că ea se va face de către anchetatori. Suntem pe tărâmul speculațiilor, așa că mergem la a doua faptă ce va fi verificată de echipa care se ocupă acum de cazul lui Eugen Stan.

E vorba de agresarea a patru copii, un băiat și trei fete, cu vârste între 7 și 10 ani, într-un bloc din cartierul bucureștean Titan, pe 10 iunie 2015. Ca și în cazul din ianuarie 2018, agresorul a intrat în lift cu minorii și a apelat la același fetiș, masturbarea. Pe 22 iunie 2015, Poliția Capitalei face publică o imagine, surprinsă de o cameră de supraveghere a administrației blocului respectiv. A fost reținut un suspect, dar testul ADN îl scoate din cercul bănuiților. În luna februarie a anului 2016, cazul era, oficial, cu autor necunoscut.

Trebuie spuse câteva lucruri. În primul rând că este uzual ca la prinderea unui agresor să fie verificate cauze cu autor necunoscut care prezintă similitudini cu dosarul în care s-a făcut identificarea. În al doilea rând, oricât ar părea de surprinzător, filmarea unui suspect nu duce automat la identificarea sa. Sigur, ajută mult obținerea unei filmări, dar nu rezolvă automat un caz. Prioritatea anchetatorilor în astfel de cazuri nu este rezolvarea dosarelor mai vechi, ci probarea faptei pentru care s-a operat reținerea.

Sondaj „Evenimentul zilei” Invităm cititorii să își exprime opinia pe adresa secretariat@evzgroup.ro sau la telefon 0215271111. Cum credeți că ar trebui pedepsit un pedofil sau un violator?


Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000