EVZ

Ambasada României în Statele Unite Ale Americii a onorat participarea echipei României la Olimpiada de robotică

Autor: | | 1 Comentarii | 323 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Ambasada României la Washington DC a onorat participarea echipei României la Olimpiada de robotică „FIRST Global Robotics Olympics”, ce se desfășoară în capitala americană.

Ambasada României la Washington DC a onorat participarea echipei României la Olimpiada de robotică „FIRST Global Robotics Olympics”, ce se desfășoară în capitala americană, conferind membrilor acesteia diplome de excelență în semn de apreciere pentru contribuția adusă la promovarea țării noastre în lume, prin intermediul cercetării științifice aplicate. De asemenea, echipa a primit din partea ambasadei un drapel al României.

                În mesajul transmis cu această ocazie, ambasadorul României George Cristian Maior a arătat că, prin acest eveniment, Ambasada României în Statele Unite ale Americii a dorit să își arate aprecierea pentru membrii echipei olimpice care, prin activitatea desfășurată în capitala SUA, devin adevăraţi ambasadori ai României.

                “Am rămas impresionat de inteligenţa, de eforturile şi de cunoştinţele excepţionale pe care le-aţi demonstrat în domeniul ştiinţei, tehnologiei, ingineriei şi matematicii. Vă felicit pentru acumulările de până acum, pentru reuşita în competiţia naţională de robotică şi sunt convins că veţi avea în continuare un parcurs excepţional. De asemenea, doresc să îmi exprim admiraţia faţă de mentorii care v-au îndrumat şi v-au învăţat atât ştiinţa, cât şi valorile muncii în echipă care garantează cele mai mari performanţe. Nu în ultimul rând felicit părinţii care v-au sprijinit, sponsorii care v-au fost alături cu generozitate şi Asociaţia Naţie prin Educaţie pentru o activitate care inspiră respectul nostru deplin. Să fiţi mândri de ţara şi de identitatea noastră şi să ştiţi că, aici în Statele Unite ale Americii, România este foarte respectată pentru calitatea şi pregătirea cetăţenilor ei, pentru istoria ei şi pentru seriozitatea pe care am demonstrat-o în două decenii de parteneriat strategic româno-american, inclusiv pe dimensiunea ştiinţei şi tehnologiei”, se arată în mesajul ambasadorul George Cristian Maior.

Olimpiada de robotică „FIRST Global Robotics Olympics”, inclusă în circuitul mondial al competițiilor de robotică FIRST (For Inspiration and Recognition of Science & Technology), promovează platforma de educație STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

La prima ediție vor participa 164 de țări, România fiind reprezentată de echipa “Romanian Robotics Olympics”, formată din 7 elevi de liceu cu performanțe deosebite din domeniul roboticii. Aceștia au parcurs probe precum proiectarea, programarea, asamblarea și manevrarea unui robot pe tema globală lansată de FIRST Global, a asigurării accesului la apă curată. Îndrumați de mentori, membrii echipei și-au dezvoltat abilitățile din domeniul științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii.

Membrii echipei României sunt: Alexandru Florescu, Official Team Captain and Robot Design Specialist; Alexandra Păcuraru, Official Team Spokesperson; Laura Pîrcălăboiu, Official Technical Support and Team Technical Spokesperson; Rareș Bădici, Official Mechanics and Engineering Specialist and Team Driver 1; Oliver Szavuj, Team Technical Spokesperson and Team Driver 2; Andrei Daha,Official Programming Specialist; Andrei Gabriel Preda, Official Mechanics and Engineering Specialist, alături de mentorii: Cristian Vlăsceanu și Ioan Doboacă.

Deschiderea Olimpiadei de robotică „FIRST Global Robotics Olympics” are loc duminică, 16 iulie 2017, ora 17.30, la DAR Constitution Hall, din Washington, D.C.Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000