EVZ

Andreea Esca se joacă cu… amigdalita

Andreea Esca
Autor: | | 0 Comentarii | 289 Vizualizari

Prezentatoarea principalului buletin de știri de la PRO TV are probleme de sănătate, dar se duce la sală și se tratează cu sare

Cea mai cunoscută prezentatoare de știri de la PRO TV, Andreea Esca, a făcut amigdalită și a mărturisit prietenilor virtuali că „bea ceai, face gargară, pune sare și ia pastile” pentru a-I da de cap rapid. După cum povestește, lucrurile par a fi însă mai complicate. „Iar am amigdalită! Iar n-am dormit bine pentru că am avut febră! Când m-am trezit mă simțeam sfârșită! Dar e ziua de Pilates! M-am gândit să anulez ora. Numai că imediat mi-a apărut vocea mamei în cap care mă trimitea la școală cu febră spunându-mi că dacă stau acasă nu o să-mi scadă temperatura și oricum dacă ies mă mai iau cu una cu alta și o sa mă simt mai bine”, a povestit ea, pe Facebook.

Sfaturile Andreei nu sunt însă cele mai bune. Iată ce a răspuns medicul despre amigdalită. „Înainte de orice se merge la medic, deoarece este o boală serioasă. Dacă este vorba de o angină virală, se tratează cu tratament simptomatic, cu antiinflamator pentru durere. Dacă e angină bacteriană, cel mai des cu streptococ, este nevoie de antibiotic. Tratamentul nu se face însă „după ochi”, ci după ceea ce spune medicul și după un exudat faringian! Este nevoie de antibiotic pentru că streptococul poate da complicații renale, cardiace și articulare. Așadar nu ne jucăm. Sfatul cel mai simplu este ca în prima fază se se dea un tratament simptomatic de timpul antitermice, dar dacă este vorba de o adevărată angină streptococică, sau este vorba de o angină pultacee, trebuie tratată la recomandarea medicului”, a spus dr. Rodica Tănăsescu, președintele Societății Naționale de Medicina Familiei.Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000