EVZ

Antioxidanții nu ajută la combaterea demenței, avertizează specialiștii

Autor: | | 0 Comentarii | 189 Vizualizari

Bărbații în vârstă care iau vitamina E sau suplimente alimentare care conțin seleniu sunt predispuși să dezvolte demență la fel de mult ca și cei care nu consumă aceste produse, avertizează specialiștii.

Cercetările derulate anterior la Universitatea din Kentucky, SUA, arătau că antioxidanții ar putea să ajute la declinul cogntiv, potrivit Dailymail.co.uk.

Cercetătorii credeau că antioxidanții și seleniul ajută la prevenirea îmbătrânirii celulare la niveluol creierului, dar și în tratarea bolilor severe, precum cancerul.

Noi studii au arătat că suplimentele pe baza de antioxidanți nu au niciun efect asupra celor care încă nu suferă de demență, dar vor să o prevină. 

Totodată, aceste suplimente au aceleași efecte asupra pacienților care suferă de demența precum cele pe care le produc în organism o dietă sănătoasă.

Cu toate acestea, specialiștii susțin că motivul pentru care antioxidanții produc totuși efecte benefice în organism este că încetinește stresul oxidativ, un dezechilibru apărut în organism care a fost considerat responsabil de apariția demenței.

Pe măsură ce organismul uman consumă oxigen, produce radicali liberi, care la rândul lor sunt responsabili de deteriorarea celulelor din corp și apariția numeroaselor afecțiuni.

"Antioxidanții care se găsesc în alimente reduc stresul oxidativ din organism", a spus autorul studiului Frederick Schmitt, de la Universitatea Kentucky din Lexington.

"S-ar putea ca suplimentele cu antioxidanți să fie chiar mai puțin eficiente decât consumul de alimente bogate în antioxidanți", a mai spus Schmitt.Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000