EVZ

Anunțul PSD cu IMPACT asupra pensionarilor din România

Autor: | | 3 Comentarii | 1551 Vizualizari

Proiectul de modificare a legii pensiilor va ajunge în Parlament în această toamnă, urmând să fie adoptat de Camera Deputaților și Senat până la finele acestui an, a spus președintele Comisiei pentru muncă din Camera deputaților, Adrian Solomon.

Coaliția de guvernare vrea ca inițiativa legislativă care modifică Legea pensiilor să intre pe circuitul parlamentar până la 1 octombrie.

„Până la 1 octombrie trebuie să vină în Parlament”, a declarat Solomon întrebat în legătură cu calendarul noii legi a pensiilor și citat de Agerpres.

Deputatul PSD a precizat că proiectul va intra mai întâi în dezbaterea Senatului şi apoi va merge la Camera Deputaţilor. 

„Sper să prindem începutul anului viitor cu legea aprobată, să intre în vigoare de la 1 ianuarie, pentru că sunt multe motivaţii. În primul rând, este creşterea pensiei sociale minime, care va ajunge la 640 de lei anul viitor şi o serie întreagă de pensii din sistemul public care provin din zona alimentaţiei publice, a industriei uşoare, a construcţiilor, a agriculturii, care au pensii aproape de această valoare de 640. Cum poţi să îi justifici cuiva care are 40 de ani de muncă că, la calculul său, au fost luate în calcul toate contribuţiile şi toţi anii şi el are o pensie de 700 - 800 lei şi cel care are un stagiu minim de cotizare de 12, cum era în legea veche sau 15 cum e acum, are 640 lei?”, a explicat Solomon. 

Premierul Mihai Tudose a afirmat marţi că proiectul legii pensiilor a fost finalizat de ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, şi urmează să fie lansat „într-o dezbatere internă”. Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000