EVZ

ATENTAT la Paris revendicat de ISIS. Cine este TERORISTUL care a UCIS un poliţist în seara ULTIMEI DEZBATERI pentru ALEGERILE PREZIDENȚIALE! ULTIMA ORĂ

Autor: | | 8 Comentarii | 8404 Vizualizari

Parisul este din nou sub teroare cu doar trei zile înaintea scrutinului crucial pentru alegerea președintelui. Un poliţist şi un terorist au murit într-un atac armat pe Champs Elysées. Atentatul a fost revendicat de ISIS. Francois Hollande şi-a amânat vizita în Marea Britanie. Reacţiile preşedinţilor Franţei şi SUA.

UPDATE ORA 11:35 Procurorii federali din Belgia au susținut că nu există niciun indiciu că autorul atacului armat de joi noapte, de la Paris, este de origine belgiană, așa cum anunța gruparea teroristă Stat Islamic.

UPDATE ORA 11:20 Un suspect de terorism s-a predat autorităților din Belgia, după ce au circulat informații că unul dintre atentatorii din Paris ar fi belgian.

UPDATE ORA 11:00 Umăr la umăr în primul tur între candidata extremei drepte Le Pen şi independentul Macron. Previziunle nu arată surprize de ultimă oră. Între timp, outsiderul de stânga, Melenchon îl ajunge pe Fillon, candidat de centru-dreapta acuzat de deturnare. Iata tot cea ce e de aflat înaintea alegerilor.

UPDATE ORA 8:30 Poliţia franceză a emis un mandat de arestare pentru un al doilea suspect în atacul armat de pe Champs Elysee, potrivit unui document obţinut de Reuters.

UPDATE ORA 8:00 Trei dintre candidații pentru președinția Franței au anunțat că și-au anulat programul electoral de vineri, în urma atentatului de joi noaptea, din Paris.

UPDATE ORA 7:30 Presa franceză a dat publicității imagini din momentele imediat următoare atacului cu armă automată de pe Champs-Elysées.

UPDATE ORA 7.00 Autorul atentatului de la Paris este un recidivist, condamnat în 2005 pentru tentativă de omor asupra unor polițiști. El a fost arestat și pe 23 februarie, dar apoi a fost eliberat din „lipsă de probe”.

UPDATE 9. Au apărut primele informaţii legate de teroristul care a împuşcat un poliţist, într-un atac armat pe Champs Elysées, în centrul capitalei Franţei, Paris.

Agenția Amaq, organul de propagandă tradițional al Statului Islamic - ISIS îl dau ca şi autor pe Abu Yussef le Belge (Belgianul) unul dintre combatanții Statului Islamic, a scris publicaţia franceză Les Echos.

UPDATE 8. Procurorul general al Parisului, Francois Molins, a spus ca "identitatea atacatorului este cunoscută și a fost verificată", dar a refuzat să dezvăluie cine este acesta, pentru a nu prejudicia ancheta, transmite publicaţia franceză "Le Figaro".

UPDATE 7. Atentatul de la Paris a fost revendicat de organizaţia jihadistă Stat Islamic - ISIS, prin site-ul de propagandă Amaq, transmit jurnaliştii francezi.

UPDATE 6. Sindicatul din Poliţia franceză, UNSA, a transmis că autoturismul folosit la atacul împotriva forţelor de ordine pe Champs Elysees este marca Audi.

UPDATE 5. Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a anunţat, pentru mâine, întrunirea Consiliului de Securitate, transmite presa franceză. Liderul de la Paris confirmă că este vorba despre un atac terorist.Vizita în Marea Britanie, programată pentru vineri, a fost anulată.

Într-un discurs adresat francezilor, Hollande a precizat:„Mesajul pe care vreau să îl transmit în seara aceasta aş vrea să ajungă dincolo de poliție și jandarmi și se adresează cetățenilor. Ei sunt cei care vor să fie protejaţi iar principiile pe care ne bazăm sunt de încredere, solidaritate și sprijin ale națiunii pentru forțele de securitate”.

François Hollande a încheiat discursul scurt amintind că „hotărârea noastră este de a face totul pentru a lupta împotriva teroriștilor aici și oriunde suntem angajați.“

UPDATE 4. O acţiune în forţă a poliţiştilor francezi este în curs de desfășurare în Seine-et-Marne, locul de unde se presupune că ar fi  atacatorul de pe Champs Elysees.

UPDATE 3. Pierre-Henry Brandet, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, a relatat succesiunea evenimentelor de pe Champs Elysees. Cu puțin timp înainte de ora 21,00,  pe Champs Elysées 102, un vehicul sa oprit în fața unui post de poliție. O parte dintre poliţişti erau în interior, iar alții patrulau pe trotuar. Atacatorul a ieșit și a deschis, imediat, focul. El a tras şi a rănit mortal un ofițer de poliție din sediul poliției. Apoi, a fugit şi a rănit grav alte două persoane. Colegii poliţistului ucis  au tras spre atacator pe care l-au ucis.

„Ofițerii de poliție au fost vizați în mod deliberat”, a precizat Pierre-Henry Brandet, care a susţinut că nu există un al doilea polițist decedat.

Oficialul Ministerului de Interne susţine că identificarea făptuitorului nu a fost stabilită, în mod clar. Dar nu poate fi exclusă complicitatea unuia sau a mai multor persoane care să fi participat la acest atac. Pierre-Henry Brandet a adăugat că  nu există „niciun alt eveniment de acest gen care să fi avut loc, în această seară, la Paris”.

Informaţiile furnizate de presa franceză arată că autorităţile ar fi identificat un complice al atacatorului pe numele căruia a fost emis un mandat de arestare. Acesta ar fi venit din Belgia, cu trenul.

UPDATE 2. Al doilea poliţist împuşcat ar fi murit, arată informaţii din presa franceză. Cei doi făceau parte dintr-o patrulă pedestră asupra căreia un atacator a tras o rafală de foc cu armă automată.

UPDATE 1. Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii (SUA), a spus, referitor la atentatul de la Paris, citat de thehill.com: "Împușcăturile din Paris arată ca un alt atac terorist. Condoleanțele Americii pentru oamenii din Franța. Abia am văzut asta (știrea despre atentat n.r.) și este un lucru teribil. Este foarte, foarte teribil ce se întâmplă în lumea de azi. Pare un atac terorist. Ce poți să zici? Nu se termină niciodată.Trebuie să fim puternici, trebuie să fim vigilenți! Și tot spun asta de foarte mult timp".

Ministerul de Interne a confirmat uciderea teroristului care a împușcat mortal un polițist și l-a rănit grav pe altul.

Prefectura de poliție a cerut populației să evite toată zona centrală a Parisului, întrucât operațiunile antiteroriste sunt încă în desfășurare.


Focuri de armă pe Champs Elysee, la Paris. Doi polițiști au fost răniți, iar unul a murit. Cartierul este complet încercuit și toată lumea a fost evacuată, transmite corespondentul EVZ la Paris, Marcela Feraru.

Toate magazinele și restaurantele de pe Champs-Elysee au fost închise, iar bulevardul e pustiu, cu excepția polițiștilor și mașinilor de intervenție. Un elicopter patrulează zona, iar poliția cere parizienilor sa evite să se apropie de centru.

Unul dintre atacatori a reușit să se refugieze în parkingul Vinci, de pe Champs Elysee, înarmat cu o armă automată

Tiruri de armă s-au auzit și în magazinul Marc&Spencer, care este în acest moment înconjurat de forțele de ordine

Cotidianul Le Figaro anunţă că agresorul polițiștilor a fost „neutralizat". 

Atacul armat a avut loc în zona celebrei braserii Fouquet's, în faţa magazinului Yves Rocher.

Candidatul de dreapta Francois Fillon a scris pe Twitter, imediat după atac: „Omagiu forțelor de ordine care și-au dat viața pentru a ne proteja”.

Premierul Bernard Cazeneuve a anunțat că va merge să se întâlnească cu președintele Hollande, la Palatul Elysee.Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000