EVZ

UPDATE. NU se mai CIRCULĂ DELOC între București și Constanța. Autostradăzile A2 și A4, ÎNCHISE

Autor: | | 2 Comentarii | 5997 Vizualizari

Vântul puternic și zăpada generează probleme în trafic. Circulația pe Autostrada A2, București-Constanța, a fost suspendată în cursul zilei de luni.

UPDATE 20:20 - Autostrada A2 Bucureşti - Constanţa a fost închisă în totalitate începând cu ora 20,00, din cauza vremii nefavorabile, anunţă Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.  "Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că din cauza vremii nefavorabile, autostrada A2 Bucureşti - Constanţa va fi închisă, în totalitate, începând cu ora 20,00", se arată în anunţul INFOTRAFIC.  Sectorul dintre Constanţa şi Cernavodă al autostrăzii A2 fusese închis anterior circulaţiei, după ora 16,00, din cauza viscolului puternic, dar şi ca urmare a unui eveniment rutier. În accidentul respectiv au fost implicate mai multe utilaje de deszăpezire.


UPDATE 18,15 - Autoritățile închid și Autostrada A4, Agigea-Ovidiu, din cauza viscolului la sol și  avizibilității reduse. La capetele A4 au fost deja amplasate bariere și panouri care anunță blocarea traficului. S-a închis și DN3 de la Cobadin spre Ostrov în sudul județului Constanța. Polițiștii opresc mașinile recomandând șoferilor să se întoarcă din drum. După ora 22,00 este posibil ca mai multe drumuri naționale din Constanța să fie închise traficului rutier. 

CNAIR informează că, începând cu ora 16.30, pe Autostrada A2 s-a închis circulația rutieră pentru toate categoriile de autovehicule pe sectorul cuprins între Cernavodă și Constanța, din cauza viscolului puternic ce reduce vizibilitatea spre zero. Se va circula deviat pe DN 22C, între Cernavodă și Murfatlar, și pe DN 3, între Murfatlar și Constanța. În afară de vizibilitatea extrem de redusă și de viscolul puternic, la kilometrul 176 al Autostrăzii a avut loc un accident în care au fost implicate trei sărărițe ale Direcției Regionale de Drumuri Constanța. Două dintre utilaje au reușit să plece insă al treilea a rămas pe banda de urgență, urmând să fie scos, cât de urgent posibil, de alte utilaje.

Politia rutieră, împreună cu utilajele CNAIR S.A. vor asigura evacuarea autovehiculelor aflate pe sectorul afectat, în sistem de trafic controlat. În județul Constanța, s-au instituit blocaje la toate nodurile de acces catre Autostrada A2.

Având în vedere că începând cu ora 07:00 a intrat în vigoare codul portocaliu de ninsori abundente, temporar viscolite și vizibilitate scăzută CNAIR recomandă conducătorilor auto să plece la drum doar în cazuri de strictă necesitate. Cele mai afectate județe de condițiile meteorologice extreme din această perioadă sunt Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea și municipiul București. Se acționează în permanență în toate zonele afectate, pentru a asigura desfășurarea traficului rutier în condiții de siguranță.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

Douăsprezece judeţe din sudul şi estul ţării și Bucureștiul se află, de luni dimineaţă, sub atenţionare cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol.

Tot de luni dimineaţa sunt în vigoare atenţionări cod galben de ninsori, vânt puternic şi viscol pentru sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei.

De asemena, sub atenționare cod portocaliu de ger se află cea mai mare parte dintre celelalte judeţe ale ţării.

Gerul va persista până joi, au anunțat meteorlogii. În acest interval, temperaturile maxime vor fi cuprinse între -12 şi -8 grade, iar cele minime vor coborî până la -22 de grade.Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000