EVZ

ALERTĂ MEDICALĂ MONDIALĂ! Cine nu SE PROTEJEAZĂ o poate PĂȚI GRAV. O BOALĂ cu TRANSMITERE SEXUALĂ, rezistentă la antibiotice, se RĂSPÂNDEȘTE RAPID

Autor: | | 0 Comentarii | 3719 Vizualizari

Medicii din mai multe țări avertizează că o boală cu transmitere sexuală riscă să scape de sub control, devenind din ce în ce mai rezistentă la antibiotice.

Gonoreea a început să se răspândească masiv și există riscul să devină o afecțiune netratabilă, devreme ce este rezistentă la o gamă largă de antibiotice.

Experții susțin că afecțiunea se transmite cel mai rapid prin sex oral și a devenit o problemă în Marea Britanie, dar și în China.

Un raport al medicilor chinezi arată că, din 2013 până în 2016 cazul îmbolnăvirilor cu gonoree rezistentă la antibiotice a crescut de la 1,9% la 3,3 procente, potrivit The Sun.

Organizația Mondială a Sănătății trăgea anul trecut un semnal de alarmă asupra răspândirii gonoreei la nivel global.

„Bacteria care cauzează apariția gonoreei este una foarte inteligentă. De fiecare dată când am folosit o nouă clasă de antibiotice pentru a o trata, bacteria a evoluat pentru a rezista tratamentului”, susține doctorul Teodora Wi, reprezentant al OMS.Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000