EVZ

România, SUB SEMNUL SEISMELOR MARI în 2018. Putem fi surprinşi de UN CUTREMUR MARE chiar la ÎNCEPUTUL LUI 2018

Autor: | | 1 Comentarii | 6651 Vizualizari

Veștile pentru 2018- de care ne mai despart puțin mai bine de două luni- nu sună prea optimist! Cel puțin așa spun specialiștii! Seismologii avertizează că 2018 va fi marcat de multe cutremure majore. După ce au studiat cutremurele de peste 7 grade de la 1900 încoace, doi cercetători americani au ajuns la concluzia că seismele puternice au fost mai numeroase după cicluri de cinci ani de încetinire a rotaţiei Pământului.

Și, după cum spun specialiștii seismologi, potrivit Digi 24, asta se va întâmpla exact anul viitor.Deşi fluctuaţiile de rotaţie sunt mici şi schimbă lungimea unei zile cu o milisecundă, ele ar fi implicate în eliberarea unor cantităţi uriaşe de energie subterană.

În ultimii doi ani, în România s-au produs peste 25 de seisme cu magnitudine peste 4. Cel mai puternic cutremur din acest an a avut loc în 8 februarie, în Vrancea, şi a avut magnitudinea 5, fiind resimţit şi la Bucureşti.

CUTREMUR în România. În ce zone a fost resimțit acest SEISM

În anii marcaţi de astfel de evenimente, au loc în jur de 25-30 de mişcări telurice intense, faţă de anii normali, când media este de doar 15 cutremure majore. În 2017 au avut loc doar 6 cutremure de peste 7 grade. Cel mai puternic, de 8,2, s-a înregistrat în Mexic, la începutul lunii septembrie.

CUTREMUR de 6,2 grade pe scara Richter! Şcolile au fost închise şi spitalele evacuate -News Alert!


Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000