EVZ

Avocatul Diavolului. CTP RĂSPUNDE ACUZAȚIEI LUI SEBASTIAN GHIȚĂ CĂ AR FI LUAT BANI DE LA VÎNTU

Avocatul Diavolului
Autor: | | 8 Comentarii | 12693 Vizualizari

Avocatul Diavolului. Printr-o postare pe blog, Cristian Tudor Popescu îi dă un răspuns lui Sebastian Ghiță la acuzația că primea lunar 5.000 de euro de la Sorin Ovidiu Vântu prin intermediul unui jurnalist de la Realitatea TV care acum lucrează la România TV. Mesajul pare lipsit de echivoc: "Și, la urma urmei, de ce cu țârâita, de ce nu-mi dădea Vântu banii căpiță, cum spune că i-a dat lui Bogdan Olteanu 1 milion de euro – trebuia să-i scriu biografia romanțată și m-aș fi lăsat pe tânjală?"

AVOCATUL DIAVOLULUI. 

Ce spusese Sebastian Ghiță:

„Există un jurnalist de la Realitatea, care acum e la RTV, care lună de lună îi dădea un omagiu lui CTP. Era o carte și în ea avea 5000 de euro. Lua bani de la Vântu, din pușcărie, în fiecare lună. România e malformată de ăsta. E turnător la servicii străine. Lua la negru, lună de lună, 5000 de euro bani de la Vântu. O să îi fac public numele. Doamna Kovesi șterpelește puterea, ajutată de acest Scaraoțchi al presei. E un simbol de neatins care se dă Albă ca Zăpada. Să explice CTP cum lua bani de la Vântu”.

Răspunsul lui Cristian Tudor Popescu:

(...)

N-am avut niciodată vreo legătură cu S.O. Vântu. Am avut un contract de colaborare, cât se poate de legal și oficial cu postul Realitatea TV, încheiat cu domnii Sergiu Toader și Sorin Enache, pentru emisiunea Cap și Pajură, realizată împreună cu Emil Hurezeanu, din anul 2005, până, cu întreruperi, în mai 2009, când am rupt unilateral acest contract.

S.O. Vântu a intrat în pușcărie prin 2011. Până atunci, a dat salarii de 25-30 mii de euro pe lună unor ofițeri mai mult sau mai puțin acoperiți din trustul său, precum și șpăgi de multe milioane de euro. De ce îl jignește grav la onoare S. Ghiță pe S.O. Vântu cu cele 5 miișoare de euro pe care mi le-ar fi trimis de la răcoare? Ce să fac pentru el de banii ăștia? Să-i tund gazonul din curte câtă vreme e la pârnaie?

În calitate de cinefil, regăsesc procedeul cărții scobite pe dinăuntru în The Shawshank Redemption, Închisoarea Îngerilor, în care deținutul își sapă tunelul de evadare cu o sculă pitită într-o Biblie. Sau în romanul lui James Grady, Three Days of the Condor, după care s-a făcut filmul cu Robert Redford și Faye Dunaway – acolo, cărțile erau folosite pentru transportul heroinei pe canale diplomatice. M-ar interesa, deci, să dezvăluie S. Ghiță ce cărți erau alea pe care mi le dăruia Vântu, să văd dacă îmi pare rău de mutilarea lor pentru bani.

Și, la urma urmei, de ce cu țârâita, de ce nu-mi dădea Vântu banii căpiță, cum spune că i-a dat lui Bogdan Olteanu 1 milion de euro – trebuia să-i scriu biografia romanțată și m-aș fi lăsat pe tânjală?

(...) 

INTEGRAL AICI

Avocatul Diavolului.Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000