EVZ

Avocatul lui CIORBEA aniversează 20 de ani

Victor Ciorbea conduce Avocatul Poporului din aprilie 2014
Autor: | | 3 Comentarii | 417 Vizualizari

Avocatul Poporului aniversează, pe 21 septembrie, două decenii de la înfiinţare printr-un eveniment la care vor fi prezenţi demnitari ai statului român şi peste 70 de ombudsmani naţionali, regionali şi delegaţi.

Avocatul Poporului, condus de Victor Ciorbea, este gazda Adunării Generală a Institutului European al Ombudsmanului.Vor fi alese organele de conducere şi are loc o conferinţă internaţională, în cadrul căreia va fi abordată problematica promovării şi apărării drepturilor şi libertăţilor fundamentale. Principalele teme de discuție fiind „Independența politică a Ombudsmanului în viitor” și „Rolul Ombudsmanului în eliminarea discriminării”.

 Oaspeții străini, alături de înalți demnitari ai statului român și alți invitați din România, vor fi prezenți la evenimentul tematic aniversar “Două decenii de la înființarea instituției Avocatul Poporului”, în care vor fi prezentate, între altele, principalele etape ale evoluției instituționale, dar și provocările cu care s-a confruntat Avocatul Poporului de la înființarea sa, în anul 1997, se arată într-un comunicat de presă.

La evenimente vor participa peste 70 de Ombudsmani naționali, regionali din Europa, Zona Caucazului și Africa, Președintele și Secretarul General al Institutului Internațional al Ombudsmanului, Vicepreședintele Institutului Internațional al Ombudsmanului – Europa, Președintele Asociației Ombudsmanilor Francofoni, Președintele și Secretarul General al Institutului European al Ombudsmanului.Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000