EVZ

Băsescu și Udrea au acceptat audierea la comisia SRI

Traian Băsescu și Elena Udrea se vor prezenta separat la audierile din Parlament
Autor: | | 0 Comentarii | 954 Vizualizari

Fostul consilier prezidențial Elena Udrea și fostul președinte al României, Traian Băsescu, vor depune mărturie, în Comisia parlamentară de control a activității SRI, despre „elemente” apărute în cadrul dezvăluirilor recente legate de activitatea Serviciului Român de Informații.

Udrea a anunțat că merge joi la audiere, iar Băsescu – săptămâna viitoare. Președintele comisiei de control a SRI, Claudiu Manda, a evitat, ieri, să spună EVZ ce anume îi interesează să afle de la Udrea și Băsescu. „Elemente apărute în atenția Comisiei, de orice fel. Sunt doar elemente pe care considerăm că le poate aduce în atenția Comisiei”, a zis el.

SRI derulează verificări cu privire la prezența foștilor șefi SRI George Maior și Florian Coldea acasă la Gabriel Oprea în seara celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din 2009. În același timp, Comisia a audiat-o pe fosta șefă DIICOT Alina Bica, care a vorbit despre implicarea unor lideri SRI în dosare penale.

Fostul şef al SRI Alba, Ioan Tarnu, a fost și el audiat și a prezentat probe legate de presupuse „anchete forțate” și „ascultări abuzive” precum și „abuzuri şi practici comise în cadrul SRI”. Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir a vorbit și el în comisia de control a SRI despre „culoarul justiției” și „culoarul media”, în care SRI ar fi intervenit pentru a influența sentințele din anumite dosare. Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000