EVZ

BILANȚ CRUNT. URAGANUL Ophelia face ravagii în Europa: mai multe persoane și-au pierdut viața! APELUL DISPERAT al autorităților către locuitori

Autor: | | 1 Comentarii | 4192 Vizualizari

Furtuna Ophelia a provocat moartea a trei persoane în Irlanda. Coasta de vest a Irlandei a fost lovită cu rafale de vânt de până la 150km/h, care au dus la prăbușirea a numeroși copaci și la întreruperea curentului electric. Astfel, 360.000 de locuinţe şi companii din Irlanda au rămas fără energie electrică, iar şcolile au fost închise. Uraganul Ofelia a afectat şi Irlanda de Nord şi Ţara Galilor.

Femeia, în jurul vârstei de 50 de ani, a murit după ce un copac s-a prăbuşit peste maşina în care se afla. Unul dintre bărbaţi a fost victima unui incident similar, iar un altul a murit într-un accident de muncă, în timp ce încerca să înlăture un copac doborât de furtună.360.000 de locuinţe şi companii din Irlanda au rămas fără energie electrică, iar şcolile au fost închise. Uraganul Ofelia a afectat şi Irlanda de Nord şi Ţara Galilor, potrivit informațiilor bbc.com.

Locuitorii din Irlanda au fost sfătuiţi de către autorităţi să rămână în case, în condiţiile în care rafalele de vânt cu viteze de 176 de kilometri la oră "reprezintă o ameninţare la adresa vieţii".

Ministerul Afacerilor Externe, avertisment pentru cetățenii români

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care călătoresc sau se află pe teritoriul Irlandei că, potrivit Serviciului de Meteorologie irlandez, uraganul Ophelia, format în Oceanul Atlantic, va lovi coasta de Vest a Irlandei. 

Multe feriboturi vor rămâne în port, iar zeci de zboruri ale aeroportului Heathrow au fost anulate. Ministerul de Externe a emis avertizări pentru turiştii ce urmează să viziteze Marea Britanie.

„Pentru perioada de la 16 octombrie 2017, ora 9.00 până la 17 octombrie 2017, ora 03.00 a fost emisă o alertă de vânt puternic, cod roşu pentru regiunile Wexford, Mayo, Galway, Kerry, Clare, Limerick, Cork şi Waterford şi cod portocaliu pentru restul ţării”, precizează Ministerul de Afaceri Externe.

UPDATE: URAGANUL Ophelia. Marea Britanie și Irlanda, PARALIZATE. Pregătiri pentru DEZASTRU: zeci de zboruri şi curse de feribot ANULATE, școlile, închise!La Dundalk, în apropiere de frontiera cu Irlanda de Nord, un bărbat a murit după ce mașina lui a fost strivită de un copac.

Avertismentul meteorologilor

Meteorologii atenţionează cu privire la creşterea în intensitate a uraganului Ophelia (3 din 5 pe scara intensităţii) şi trecerea acestuia la stadiul unei furtuni post-tropicale. Furtuna se va manifesta prin vânt intens care poate depăşi 130 de kilometri la oră, iar pe alocuri, în special pe coasta de Vest, rafalele pot atinge peste 180 de kilometri la oră.

De asemenea, sunt aşteptate valuri puternice, posibile inundaţii, întreruperi în furnizarea energiei electrice şi pagube materiale, precum şi perturbări ale circulaţiei rutiere, feroviare, aeriene şi navale şi ale serviciului de telefonie mobilă. Torodată, şcolile au fost închise luni.

Trecerea uraganului Ophelia prin Irlanda vine la 30 de ani după "Marea furtună" din 1987, soldată cu 18 morţi. Ophelia este al 10-lea uragan format în Atlantic de la începutul anului.Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000