EVZ

Bookfest 2017. Dosarul unei vacanțe de groază - cartea copiilor-detectivi

Autor: | | 0 Comentarii | 1159 Vizualizari

„În seria Detectivilor Aerieni am ales să scriu despre copii normali. Micii mei detectivi nu comandă forțele naturii, nu zboară, nu știu vrăji. Superputerile lor sunt însă dintre cele mai grozave: râsul, joaca, prietenia”, Ana Rotea

Dosarul unei vacanțe de groază de Ana Rotea - Editura Arthur, 2017.

Cei mai îndrăgiți detectivi pleacă într-un schimb interșcolar la Bran. Nici nu se cazează bine la atipicul Hotel Clementina că Marlău, Gesicaflecer, Bolumbo, Scupidu și Șerloc au un nou caz de rezolvat. De data aceasta investighează dispariția cameleonului Clementina, care se zice că poate ghici viitorul.

Așa cum ne-am obișnuit, detectivii noștri acționează cu profesionalism și fac tot posibilul să o găsească pe Clementina până nu e prea târziu. Și, pentru că e Halloween și oricum se întâmplă lucruri taaare ciudate în hotel, copiii îi conving pe însoțitorii lor să-i lase să dea o petrecere de neuitat.

Citește și primele două cazuri ale Detectivilor Aerieni:

„În seria Detectivilor Aerieni am ales să scriu despre copii normali. Micii mei detectivi nu comandă forțele naturii, nu zboară, nu știu vrăji. Superputerile lor sunt însă dintre cele mai grozave: râsul, joaca, prietenia. Toți copiii trebuie să se bucure de aceste superputeri, iar pentru o astfel de realitate scriu și eu, inventând noi situații amuzante și cazuri de rezolvat pentru Detectivii Aerieni.” - Ana Rotea

Ana Rotea a fost mai întâi povestitoare. Povestitul a început chiar de când era foarte mică, sau, mai precis, de când a ascultat prima poveste la pick-up (aparatul ăla vechi de care copiii de azi n-au auzit) şi a vrut să o spună mai departe. Toată copilăria ei le-a povestit fraţilor, dar şi copiilor de afară, în timpul pauzelor de la joacă, tot ce citea sau îţi imagina, tot ce era frumos de povestit: despre copii şi adulţi, despre animale şi lucruri. A continuat să povestească, mai în glumă sau mai în serios, în timp ce urma Facultatea de Drept şi alte cursuri, iar apoi în timp ce lucra, în timp ce şofa, în timpul cinei cu familia sau la ora de culcare a băiatului ei. Pentru că cei mai fideli ascultători i-au fost dintotdeauna copiii, a decis de curând să le scrie o carte. Cartea va putea ajunge în mult mai multe locuri şi la mult mai mulţi ascultători, a gândit povestitoarea şi a devenit autoare.

Dosarul unei vacanțe de groază de Ana Rotea are lansare sâmbătă, 27 mai, ora 15:00 Standul Editurii Arthur din cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest 2017.

Participă: Ana Rotea, Lavinia Braniște, Valentin-Ion Ceaușescu

http://www.editura-arthur.ro/info/carte/dosarul-unei-vacante-de-groaza

http://www.editura-arthur.ro/info/blogitem/arthur-la-bookfest-2017

Bookfest 2017Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000