EVZ

Capcane fatale lăsate de Romsilva pe unul din cele mai căutate trasee turistic e din Banat, Cheile Nerei I GALERIE FOTO

Autor: | | 1 Comentarii | 1281 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Cheile Nerei, un traseu ecoturistic emblematic pentru sudul Banatului, e inaccesibil turiștilor. Romsilva percepe o taxă de cinci lei fiecărui turist care vrea să viziteze Cheile Nerei, fără să avertizeze că accesul e practic imposibil din cauza copacilor căzuți fix pe traseu.

Grupul Ecologic de Colaborare Nera, organizaţie nonguvernamentală, apolitică şi nonprofit a realizat în perioada 14 – 15 iulie,  în cooperare cu Liceul Mathias Hammer din Anina, o monitorizare a activităţilor antropice care agresează patrimoniul Parcului Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa precum şi a stării infrastructurii de vizitare a parcului. Activitatea a vizat traseul cuprins între Podul Beiului şi Lacul Dracului, cu intrare şi pe minitraseul de pe Valea Rea.

”Pe Cheile Nerei, zonă pe care RNP Romsilva o administrează aproape  în totalitate, peisajul mirific împreună cu legendele care însoţesc atracţiile turistice întâlnite la tot pasul sunt, din păcate, în contrast cu posibilităţile de vizitare ale parcului pe care structurile din teritoriu ale RNP Romsilva le asigură aici în acest moment    ”, transmit reprezentanții GEC Nera.

Concret, ecologiștii au găsit plin de copaci prăbuşiţi peste traseul de bază, care barează calea copiilor şi persoanelor în vârstă, un segment de vizitatori vulnerabil la asemenea obstacole.

Puntea suspendată de la Vogiun, care ar putea deveni brand-ul turistic al Cheilor Nerei, este aproape fără podină, deci inacesibilă vizitatorilor. Mai mult, întreaga zonă e plină de sticle de plastic, cărate aici de apele de viitură ale Nerei.

”Pe durata a 16 ore, dus – întors,  de mers pe jos ( practic 2 zile de vizită a traseului ) nu exista o acoperire cu semnal de reţea GSM iar riscul unei accidentări prin prăbuşire sau a unei muşcături de viperă există şi pentru iniţiaţi”, mai atrag atenția cei de la GEC Nera.Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000