EVZ

Cel aruncat la fiare! SFÂNTUL ZILEI

Autor: | | 0 Comentarii | 758 Vizualizari

În timpul cuceritorului Daciei, împaratul Traian, episcopul Antiohiei, Ignatie, a fost aruncat la fiare, în amfiteatrul din Roma. Asta se întâmpla în anul 107, după ce fusese arestat împreună cu alți creștini din Antiohia.

Sfântul Ignatie Teoforul ar fi fost, la rândul său, un persecutor înrăit al creștinilor înainte de a se converti. Ca episcop, i-a combătut pe cei care susțineau că Hristos a avut un trup aparent:

„Fiți, prin urmare, surzi când vi se vorbește de altceva decât de Iisus Hristos, Cel din seminția lui David, Fiu al Mariei, Cel Care cu adevarat S-a născut, a mâncat și a băut, Care cu adevărat a fost prigonit în timpul lui Pilat din Pont, Care cu adevărat a fost răstignit și a murit în vazul celor cerești, al celor pământești și al celor de dedesubt, Care cu adevărat a înviat din morți”.

El a predicat neîncetat unirea in jurul episcopului, înconjurat de prezbiteri. Părți din moaștele sale se află în Catedrala episcopală din Galați, la Schitul Darvari din București și la Mănăstirea Tismana.Tag-uri:

Alte articole din categoria:

duminică, 21 ianuarie 2018 Autor:

Vergil Matei. Buchinist... boschetar

joi, 18 ianuarie 2018 Autor:

Anti-ereticii: Atanasie și Chiril

joi, 18 ianuarie 2018 Autor:

Noapte de vis. SUSPANS cu GEORGE ARION

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000