EVZ

Clanul din Cluj care a terorizat Parisul a rămas fără casele cumpărate din banii furați. Judecătorii de la Paris au dispus confiscarea acestora

Autor: | | 1 Comentarii | 1807 Vizualizari

Fără să stea prea mult pe gânduri, judecătorii de la Tribunalul de Mare Instanță din Paris i-au condamnat la ani grei de închisoare e soții Sandra și Robert Vasile Baciu (foto) și în plus le-a confiscat și două case pe care aceștia le aveau în județul Cluj.

Judecătorii de la Tribunalul de Mare Instanță au decis confiscarea unei vile din Cluj Napoca, situată în Cluj Napoca, pe strada Gladiolelor (foto jos), a căruit proprietari în acte apar părinții capului rețelei, și a unei case de vacanță, situată în stațiunea Muntele Rece. Ulterior, pentru a putea fi executate silit, magistrații francezi au solicitat celor români să confirme ordinul de confiscare, ceea s-a și întâmplat, în urmă cu câteva zile.

Cu această sentință, inspectorii de la ANAF, Direcția Cluj, vaor putea aplica sechestru pe cele două case, iar ulterior să le vândă la licitație publică pentru a putea recupera o parte din prejudiciu.

Au furat sute de mii de euro

Judecătorii francezi susțin că Robert Vasile Baciu conducea un grup extrem de periculos de hoți din buzunare, care acționau, la Paris, la cele mai mari muzee.

”S-a reţinut că numitul Robert Baciu a exersat un rol eminent în organizarea şi funcţionarea echipei de hoţi constituite în jurul soţiei sale Sanda Baciu, conducând echipa de la distanţă din România si participând el însuşi la furturi în mai multe situri turistice de renume internaţional la Paris, Versailles (castelul Versailles, muzeul Luvru, Turnul Eiffel). El a fost principalul beneficiar al furturilor comise de această echipă. Nejustificând de nici o activitate legală în Franţa ca şi în România, el s-a dedat, cu fondurile considerabile provenite din această activitate delictuală la o activitate de spălare de bani prin operaţiuni de schimb şi transfer de fonduri din 30 noiembrie 2010 până pe 30 noiembrie 2013 la Paris, Versailles, în România”, se arată în sentință.

Procurorii francezi care au anchetat acest caz susțin că Robert Baciu și-a folosit părințiio Iolyia și Vasile Baciu, care locuiesc în Cluj Napoca, pentru a ascunde averea adunată din banii furați de la turiștii din Paris. ”Astfel, în perioada 24 iunie 2006 - 23 martie 2011, Robert Baciu a transferat, în calitate de expeditor, suma de 175.894 euro iar pe de altă parte a fost beneficiarul exclusiv, între 2005 şi 2011 a sumei de 49.800 euro din partea soţiei sale Baciu Sandra”, se mai arată în sentință.

În total, clanul lui ”Becu” ar fi adunat din furturile din buzunare, suma de 500.000 de euro.

Filaţi şi prinşi în flagrant

În motivarea cererii de arestare a la Baciu, poliţiştii francezi susţin că "în perioada august 2012 - 1 decembrie 2013, la Muzeul Luvru din Paris s-a constat o creştere majoră a numărului de furturi în prejudiciul turiştilor şi a agresiunilor la adresa personalului de supraveghere. Primele elemente de anchetă au permis observarea unui sistem organizat, în echipă, cu un mod de lucru bine pus la punct. Supravegherile puse în mişcare în diferite locuri turistice din capitala Franţei precum ascultările telefonice, demonstrează o activitate zilnică şi deosebit de lucrativă. În urma investigaţiilor s-au identificat şi dezmembrat 2 echipe infracţionale, una dintre ele gravitând în jurul cuplului Sandra Baciu, născută Hamidovic şi Baciu Robert-Vasile".

Baciu a fost arestat abia acum după ce acesta a scăpat în urma unei operaţiuni care s-a derulat în decembrie 2013, la Paris. Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000