EVZ

Dosarul Colectiv, un nou termen la Tribunalul București. Ce a decis INSTANȚA în privința lui Piedone

Autor: | | 3 Comentarii | 942 Vizualizari

Tragedia de la Colectiv continuă să lase urme atât din punct de vedere emoțional, cât și juridic. Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, este unul dintre cei acuzați pentru cea mai mare dramă din ultimele decenii.

În cursul zilei de luni a avut loc, la Tribunalul București, un nou termen în dosarul incendiului de la clubul Colectiv, dosarul fiind comasat cu cel al fostului primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Dosarul nu a fost judecat nici măcar pe fond. La termenul din 16 mai, judecătoarea de caz a facut o cerere de abţinere care a fost aprobată de alt magistrat şi s-a hotărât repartizarea aleatorie a dosarului unui alt judecător. Pe 23 iunie, la cel de-al doilea termen, s-a constatat că noul judecător avea mai multe cauze, astfel că dosarul Colectiv a fost amânat. Aceeași soartă a avut-o și înfățișarea părților pe data de 3 iulie, dosarul fiind amânat.  Fostul primar al sectorului 4 nu a venit la instanţă.

Concret, această cauză a ajuns la Tribunalul Bucureşti după ce, în 5 aprilie, Judecătoria Sectorului 4 a decis să contopească dosarul incendiului de la clubul Colectiv cu cel al fostului primar Cristian Popescu Piedone. 

În același timp, magistraţii au respins cererea urmaşilor celor decedaţi şi a răniţilor ca statul să fie parte în proces pentru plata despăgubirilor. Judecătorii au respins şi sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie ridicată de juristul Ministerului de Interne, scrie News.ro. 

În urma incendiului din clubul Colectiv şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, între care 27 în noaptea tragediei şi 37 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate, printre aceştia fiind fotografi, artişti, olimpici şi studenţi străini.

Incendiul din 30 octombrie 2015 a izbucnit în timpul unui concert susţinut în clubul Colectiv de trupa rock bucureşteană Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul ”Mantras of War”. Solistul Andrei Găluţ este singurul membru al trupei care a supravieţuit tragediei.Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000