EVZ

Culisele războiului liberal din fieful lui Falcă

Autor: | | 0 Comentarii | 202 Vizualizari

Liberalii arădeni stau pe un butoi de pulbere, liderul județean Gheorghe Falcă fiind contestat de o grupare din partid care amenință că rupe filiala și pleacă la ALDE.

Potrivit surselor EVZ, recent demisionat din funcţia de vicepreşedinte al PNL Arad, deputatul Eusebiu Pistru este unul dintre cei care îşi condiţionează rămânerea în partid de reluarea alegerilor interne din 20 aprilie, acuzând că edilul Gheorghe Falcă (foto) s-a reînscăunat la cârma filialei în mod abuziv şi nestatutar. EVZ a aflat că, încă de săptămâna trecută, Eusebiu Pistru este curtat intens de ALDE, dar poartă negocieri şi cu PSD. În ultimele zile, pe fir a intervenit şi Ludovic Orban, care se străduiește să îngroape securea războiului arădean.

Cronica reînscăunării

Gheorghe Falcă a fost ales, pe 20 aprilie, în funcţia de preşedinte al PNL Arad. Imediat după, au apărut contestații în partid împotriva acestuia, el fiind acuzat că a câştigat abuziv şi nestatutar. Ludovic Orban şi liderii de la centru au anulat alegerile, însă – deşi decizia l-a nemulţumit pe primar, care a anunţat că o va contesta – asta nu a avut nicio urmare: Falcă a rămas la cârma organizaţiei, iar Orban nu a decis încă, decisiv, dacă alegerile interne de la Arad vor fi sau nu reluate.

Probleme financiare

Pe lângă acuzaţia că a organizat alegeri nestatutar, lui Falcă i se mai reproșează că a adus, la locale, un scor de doar 26% la sută, în timp ce, la parlamentare, PNL a atins 35% pe plan judeţean. Totodată, edilul este contestat şi pentru că a înglodat filiala în datorii electorale. EVZ a dezvăluit în exclusivitate că Falcă nu a achitat încă o datorie de aproximativ 300.000 de euro, aferentă unui contract semnat cu o agenţie arădeană – deţinătoare a unei tipografii, a ziarului „Glasul Aradului” şi a diverse site-uri media –, care s-a ocupat de elaborarea, tipărirea, redactarea şi distribuirea a numeroase postere, pliante şi materiale electorale comandate de liberalii arădeni.Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000