EVZ

CUTREMUR de 4,6 pe scara Richter în România. Efectele s-au RESIMŢIT şi în Capitală

Autor: | | 0 Comentarii | 3318 Vizualizari

Cutremur în Vrancea în cursul zilei de miercuri. Conform estrimărilor Institutului Național pentru Fizică a Pământului, acesta a fost de 4,6 pe scara Richter și de III grade pe Mercali

În urmă cu câteva minute a avut loc un cutremur cu epicentrul în Vrancea, dar ale cărui unde s-au resimţit şi în Capitală. A durat câteva secunde şi s-a resimțit destul de tare.

Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a anunțat că cutremurul a avut loc la ora 12:24:49 (ora României) și s-a produs în Zona seismica Vrancea, județul Vrancea. 

Inițial INCDFP a anunțat că seismul a avut magnitudinea de 4,7 grade. Zece minute mai târziu, a modificat datele anunțând că are 4.6 pe scara Richter și epicentrul la adâncimea de 140 de kilometri, pentru ca, la ora 12.48, să informeze că seismul a avut o magnitudine de 4,4 grade pe scara Richter și că s-a produs la 137 de kilometri adâncime.

Intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de III grad(e) Mercalli.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orațe: Nehoiu (42km), Covasna (45km), Slănic-Moldova (52km), Odobești (55km), Târgu Secuiesc (56km). 

Este cel mai puternic seism produs anul acesta în România. 

La sfârșitul lunii februarie, pe 22 februarie mai exact, în Bulgaria s-a produs un seism de 5 grade pe scara Richter, cu epicentrul la o adâncime de 30 de kilometri.  Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000