EVZ

Da, există o Conspiraţie împotriva lui Liviu Dragnea. E iniţiată şi condusă chiar de Liviu Dragnea | ROMANIA LUI CRISTOIU

Ion Cristoiu
Autor: | | 11 Comentarii | 11523 Vizualizari

Duminică, 9 iulie 2017 seara, Liviu Dragnea a acordat primul său interviu după halucinanta aventură care a fost răsturnarea propriului Guvern de majoritatea PSD-ALDE printr-o Auto Moțiune de cenzură.

Și unde în altă parte decît la România TV putea da Liviu Dragnea un interviu care să-i convină?

Un interviu, adică, în care întrebările să fie de treabă, reacțiile moderatoarei să nu treacă dincolo de uimirea admirativă față de Bărbatul de stat din fața sa, iar el, interlocutorul, să poată depăna în direct basme fără teama că i s-ar înroși nasul.

Ce alt post decît România tv îi putea asigura lui Liviu Dragnea un astfel de interviu echivalent în presă cu momentul de plajă cînd te unge nevasta pe față și pe dos cu cremă împotriva Soarelui?! Din acest interviu au fost desprinse și transformate în sămânță de Scandal mediatic vorbele lui Liviu Dragnea despre Războiul său Sfînt cu Georbe Soroș.

„În ultimele luni am avut poziţii destul de dure şi le am în continuare vizavi de acest personaj malefic care este George Soros şi îi transmit şi acum: Nu o să cedez! Totul pleacă de la Soros, de la răul pe care vrea să-l facă în această ţară şi nu numai în această ţară.”

Citită doar, sintagma Nu o să cedez! lasă impresia unei ziceri istorice, în genul Proclamației lui Ion Antonescu: Ostași, vă ordon, Treceţi Prutul! din dimineața lui 22 iunie 1941 sau al Ordinului 227, Nici un pas înapoi! dat de Stalin în 28 iulie 1942. Cine a văzut interviul sau, mai bine zis, cine a avut tăria să vadă interviul, deşi ispita îl îndemna să meargă la o bere, şi-a dat seama, după tonul molcom, de bunică pe cale de a-și adormi nepoții printr-o poveste fără cap și coadă, că a fost vorba doar de o banală tentativă a lui Liviu Dragnea de a se victimiza în faţa publicului telespectator al României Tv, alcătuit în mare parte din persoane cărora le plac mustăţile.

Liviu Dragnea a zis: Nu cedez! invocînd o vastă conspirație împotriva sa, o conspirație internă și externă pusă la cale de forțe obscure, dar teribile în amploarea lor:

„Este o campanie de ceva timp începută din februarie – martie 2016. Este bine concertată, este bine finanţată, este foarte bine organizată, pentru că îi deranjează cîteva lucruri: nu pot opri creşterea popularităţii PSD, care este un fapt şi se întîmplă, şi creşterea popularităţii actului de guvernare, care începe să-şi revină după instalarea noului guvern. (…) Nu au alt obiectiv, nu au alt plan, nu au altă strategie decît să mă înlăture pe mine sau să facă în aşa fel încît PSD-ul să nu fie unit. (…) Am vorbit cu foarte mulţi colegi din partid zilele acestea, şi cu unii oameni de presă. Este o certitudine că este o chestiune foarte organizată. Nu am de unde să ştiu cine apasă butonul central, care sunt toţi ceilalţi, dar se vede cu ochiul liber.”

Liviu Dragnea nu e nici primul nici ultimul politician român nu numai din postdecembrism, dar și din întreaga Istorie modernă a țării, care-și supraevaluează importanța prezentîndu-se drept ținta unei Conspirații planetare.

Nu de alta, dar prin asta politicianul român se așază singur într-o galerie din care fac parte Iulius Cezar, Napoleon, Lady Diana, personaje istorice pentru a căror scoatere din joc s-au pus în mișcare forțe enorme. Din acest punct de vedere, președintele PSD nu ne-a surprins. Ne-a surprins în schimb teza despre o așa zisă campanie politico- mediatică bine concertată, bine organizată împotriva persoanei sale fizice.

Cine nu ştie la ce se referă Liviu Dragnea, dar mai ales cine nu ştie capacitatea politicianului român de a o lua razna, ar crede că Liviu Dragnea e în ultimul timp ţinta unor incredibile asalturi mediatice în genul celor la care e supus zilnic Donald Trump sau măcar în genul celor îndreptate în 2009 de Coaliţia politico-mediatică împotriva lui Traian Băsescu.

O simplă privire aruncată asupra rea lităţilor sesizează imediat o uriaşă disproporţie între ceea ce invocă Liviu Dragnea a fi o campanie fără precedent împotriva sa și ceea ce se întîmplă în realitate.

De ceva vreme site-ul Rise Project publică informaţii şi documente menite a-l acuza de afaceri de corupţie pe Liviu Dragnea.

Da, ceea ce face Rise Project se numește campanie de presă. Ca proporții și ca eficiență însă, această campanie e una normală în presa noastră postdecembristă. Ea nu diferă cu nimic prin spectaculozitate de cea dusă de unele ziare și posturi tv împotriva Codruței Kovesi.

Altfel spus, în cazul Rise Project avem de a face cu o campanie dusă de un organ de presă. Și atît.

O campanie de presă, una dintre sutele de campanii duse în postdecembrism de cîte un ziar împotriva unui om sau a unui partid.

Din acest punct de vedere, campania angajată de Rise Project împotriva lui Liviu Dragnea e floare la ureche față de campania dusă de Evenimentul zilei împotriva lui Ion Iliescu între 1992- 1996 sau cea dusă de Realitatea lui SOV împotriva lui Traian Băsescu.

Informaţiile şi documentele publicate de Rise Project au fost preluate de cîteva site-uri (Hotnews şi Ziare. com) şi de Realitatea Tv, un post care pe măsură ce sporesc anii de insolvenţă devine tot mai isteric și prin asta tot mai puțin convingător. Și Realitatea și cele două site-uri sunt însă esențial anti- PSD și, prin urmare, ele nu ajung pînă la electoratul care a dat PSD majoritatea parlamentară din 11 decembrie 2016. Din punct de vedere al eficienței electorale, ele nu ating nici cu o frunză capitalul politic al lui Liviu Dragnea. Altfel spus, avînd un electorat anti- PSD din născare, cele două site-uri și Realitatea tv n-au depășit, în reluarea și comentarea informațiile de pe Rise Project, hotarele unei acțiuni gazetărești de rutină. Cum aceasta ar fi campania politicomediatică despre care se tînguie Liviu Dragnea.

În schimb, două dintre televiziunile de rating – România Tv şi Antena 3 – îl spală pe picioare de dimineaţă pînă seara.

Restul presei îl critică pe Liviu Dragnea cu o tărie nu mai mare decît cea reclamată de incredibilul dezechilibru al scenei noastre politice.

Ca şi în anii 1990-1992, cînd FSN-ul domina zdrobitor prin absenţa Opoziţiei, de la alegerile din 11 decembrie 2016, cînd PSD a obţinut cea mai puternică majoritate postdecembristă, doar presa independentă ce mai cîrîie împotriva PSD şi a lui Liviu Dragnea. Opoziţia, întruchipată de un PNL transformat de Ludovic Orban întrun organizator de petreceri cu lăutari, nu există. Despre alte partide, inutil să mai vorbesc.

Unde e campania „bine concertată”, „foarte organizată” pornită la apăsarea pe un buton central? Am văzut din decembrie 1989 numeroase campanii împotriva unui om, împotriva unui partid.

Nu putem vorbi de o campanie de acest gen în cazul lui Liviu Dragnea. Nici în planul instituţiilor de forţă nu putem invoca o asemenea campanie. Klaus Iohannis n-a mişcat un deget împotriva aberaţiei care a fost răsturnarea propriului Guvern de către majoritatea PSD-ALDE.

CCR şi-a făcut un ţel al vieţii din a-l ajuta pe şest pe Liviu Dragnea. Procesul cu abuzul în serviciu a fost amînat mai ceva decît al lui Radu Mazăre, beneficiar al unei sentinţe echivalente cu un pupic pe obraz la capătul a 9 ani de Proces şi a opt amînări de pronunţare.

Strada a reușit cu greu duminică seara să strîngă cîteva sute de persoane într-un protest care n-ar fi existat dacă Realitatea tv și Digi 24 nu l-ar fi transmis în direct supraevaluîndu-l pînă la a face din el un soi de Asalt al Palatului de Iarnă de la Petrograd.

Da, există o întreagă campanie de presă împotriva lui Liviu Dragnea. Ea, campania, are drept principală cauză nu George Soroş, nu conspiraţia, ci aberaţiile lui Liviu Dragnea. E răsturnarea propriului Guvern pe un motiv pueril efectul unei campanii „bine finanţate”?

E desemnarea drept premier a unui FSN-ist din anii ’90, ţinut pînă acum la conservare, în pivniţă, rezultatul unei campanii concertate ?

E halucinanta bîlbîiala cu noul Program de Guvernare, produsul unei Conspiraţii anti-Dragnea?

Toate cele despre care e criticat Liviu Dragnea sunt produse nemijlocit de Liviu Dragnea.

Există o conspiraţie împotriva lui Liviu Dragnea?

Fireşte că da.

E o conspiraţie iniţiată și condusă chiar de Liviu Dragnea!Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000