EVZ

Decizie INCREDIBILĂ a Mitropoliei Moldovei în SCANDALUL SEXUAL de la Huși! Episcopul Corneliu Bârlădeanu poate SLUJI în continuare

Autor: | | 13 Comentarii | 9050 Vizualizari

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a analizat luni înregistrarea cu care a fost şantajat episcopul de Huși, Corneliu Bârlădeanu. Greii bisericii au demarat o anchetă în acest caz, iar apoi vor lua decizia dacă episcopul va fi păstrat. Până atunci preotul poate sluji fără probleme.

 „Unul dintre personaje pare a fi episcopul(...). În urma anchetei se vor trage concluzii. Dacă ce am vizionat astăzi este real, cu certitudine episcopul va fi caterisit”, a declarat vicarul administrativ Marian Timofte, la Antena3.  Episcopul Corneliu Bârlădeanu a evitat în weekendul trecut să vină la slujbă, aşa cum făcea în fiecare duminică.

Episcopul Huşilor, Corneliu Bârladeanul, este unul dintre cei doi protagonişti ai filmului deocheat dat publicităţii de presa tabloidă. În videoclip a fost surprins episcoul alături de un alt bărbat în timp ce se sărutau pasional. Mai târziu au trecut la gesturi şi mai intime.
 
Purtătorul de Cuvânt al Patriarhiei Române a confirmat informaţiile. „La nivelul Sinodului Mitropolitan a început o analiză dată fiind amploarea dezbaterii acestui caz. Într-o primă fază discuţii la nivelul membrilor Sinodului cu Preasfinţitul Corneliu”, a spus Marian Timofte, de la Mitropolia Moldovei si Bucovinei. Filmul a aparut dupa ce 3 preoti din Vaslui au fost retinuti de DNA si apoi plasati in arest la domiciliu, pentru ca l-ar fi santajat pe episcop. 
 
Reamintim că scandalul a început în urmă cu câteva săptămâni, atunci când trei preoți din eparhia Hușiului l-au acuzat pe episcop de mai multe fapte de corupție. După ce au fost reținuți pentru șantaj, în urma unor percheziții efectuate la domiciliile acestora au fost descoperite mai multe filmulețe compromițătoare, în fapt baza șantajului popesc. 

Caterisirea, cea mai aspră pedeapsă

Dacă se va lua cea mai aspră măsură de către arhiereii Moldovei și Bucovinei, P.S. Corneliu Bârlădeanu – Onilă în numele din buletin – poate fi caterisit, adică exclus din rândurile clerului, dar numai după ce cazul va ajunge la Sfântul Sinod, de la București.

Aceasta dacă P.S. Corneliu Bârlădeanu nu va alege singur să dezbrace sutana, definitiv. Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, a recunoscut că este pentru prima oră când BOR se confruntă cu un astfel de scandal uriaș, mai ales prin înalta funcție a celui acuzat de pederastie.Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000