EVZ

Descoperirea ŞOCANTĂ care aruncă în AER ISTORIA. Vezi despre ce e vorba

Autor: | | 17 Comentarii | 110243 Vizualizari

Proiectul de scanare al mumiilor egiptene ce s-a desfăşurat la Muzeul din Manchester a dus la rezultate incredibile. Echipa de oameni de ştiinţă ce s-a ocupat de acest proiect a anunţat că o treime dintre mumiile egiptene sunt false.

Astfel, s-a descoperit că mumiile folosite în ceremoniile religioase drept ofrande pentru zei în Egiptul Antic erau de cele mai multe ori falsuri. Ele conţineau noroi, crengi şi nisip în forme de animale şi învelite în pânză pentru mumificare, scrie Agerpress, citând bbc.com.

“Am avut multe surprize. Ştiam dinainte că nu toate aşa-zisele mumii de animale conţin şi repsctivele animale, dar am descoreperit că o treime din ele nu conţineau niciun fel de rămăşită animală”, a spus Dr. Lidija McKnight, egiptolog la Universitatea din Manchester.

Egiptenii cu simţul afacerilor modelau în formă de animale lut, beţe, rădăcini, coji de ouă sau pene şi apoi le vindeau drept mumii.

“Mumiile de animale erau daruri votive. În ziua de azi cumperi o candelă sau nişte lumânări într-o catedrală, iar în Egiptul Antic se cumpărau mumii de animale”, a explicat Dr. Campbell Price, curator la Muzeul din Manchester.

În Egipt s-au descoperit 30 de necropole vaste care sunt pline cu milioane de mumii, semn că exista o cerere mare pentru aceste ofrande. Există istorici care sunt de partea comercianţilor de mumii. Aceştia susţin că mumiile care nu contineau resturi animale nu reprezentau o formă de înşelăciune, ci o formă prin care mumiile deveneau accesibile şi claselor sociale defavorizate.

“Chiar şi acestea erau speciale pentru că erau produse din materiale din vecinătatea animalelor, chiar dacă nu erau animalele propriu-zise. Astfel, este posibil să nu fie nicio înşelăciune, ci o strategie pentru a răspunde nevoilor pieţei”, spune Lidija McKnight.Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000