EVZ

Dezvăluirile unui avocat din Norvegia despre BARNEVERNET, monstrul care se hrănește cu cazurile pe care le creează singur

Avocatul norvegian Marius Reikeras
Autor: | | 24 Comentarii | 11585 Vizualizari

Marius Reikeras, un avocat din Norvegia, specialist în legislația privind drepturile omului face o radiografie a sistemului ale cărui abuzuri au făcut înconjurul lumii odată cu cazul familiei Bodnariu.

"Guvernul nostru a creat acest sistem (Barnevernet) în 1992. A admis că această comisie nu e la nivelul unui tribunal. Ceea ce înseamă că această structură nu se subordonează sistemului de drepturi ale omului din UE. Potrivit legii norvegiene, aceste comisii județene care se ocupă de copii pot păstra secrete cu privire la cazurile lor și nu sunt obligate să dea socoteală nimănui. Membrii acestor comisii sunt numiți de politicieni, nu sunt independenți așa cum ar fi trebuit să fie", a povestit avocatul norvegian, la Credo TV

BARNEVERNET NU DĂ NICIODATĂ DRUMUL LA PRADĂ

Marius Reikeras susține că, din 1992, de când s-a creat acest sistem, nicio familie afectată nu și-a primit drepturile fundamentale, pentru că guvernul a acceptat ca aceste comisii ale Barnevernet să ignore drepturile omului. 

"Ceea ce se întâmplă în 95% până la 96% din aceste cazuri, decizia finală este în favoarea comisiei care evaluează cazul. Durează luni de zile pentru apel la prima fază de la tribunalul regional. În timpul procesului, sistemul social va argumenta că copiii s-au detașat de părinții lor și s-au apropiat de noii lor părinți. Deci, istoria acestui sistem spune că, pe măsură ce măsură trece timpul, odată ce copiii au fost luați, este extrem de rar și de greu să-i mai iei înapoi", a spus Reikeras.

El a  precizat că este o mare diferență și contradicție între ceea ce spun guvernul norvegian și Barnevernet și legislația drepturilor omului așa cum o are Uniunea Europeană, și care stipulează că a lua copiii dintr-o familie este o acțiune temporară până când lucrurile se corectează în familia respectivă, în timp ce guvernul și acest sistem de protecție a copilului norvegian spun că o dată ce s-au luat aceste măsuri, ele devin permanente.

Experiența personală cu Barnevernet

"Am fost implicat în astfel de cazuri cu Barnevernet mulți, mulți ani. Am început să-mi dau seama de problemele mari pe care le creează în 2010. A fost anul în care am încercat să aduc drepturile omului în atenția mediei norvegiene. Am realizat că există niște tendințe. Oamenii veneau să-mi spună problemele, și am rămas mirat și nu am putut să înțeleg de ce familii normale, care păreau normale în fața mea, familii foarte bune,  aveau probleme cu Barnevernet", a povestit avocatul.Continuarea pe premium.evz.ro

Premium.evz.ro este platforma cu plată a site-ului „Evenimentul zilei”, cuprinzând o selecție exclusivă de materiale de presă de calitate.

Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000