EVZ

DIICOT a desființat o REȚEA de PROSTITUȚIE cu MINORE condusă de un OM DE AFACERI

Autor: | | 0 Comentarii | 1813 Vizualizari

Procurorii DIICOT au desființat o rețea de prostituție în care este implicat un afacerist, proprietar al mai multor imobile din București. Anghel Tosun a fost reținut, alături de alte două persoane pentru proxenetism și trafic de minore. Pe numele altor doi complici au fost emise mandate de arestare în lipsă, după ce au dus o minoră de 16 ani, din Călărași în București unde a fost obligată să practice prostituția, timp de patru luni de zile, în garsonierele lui Tosun.

Afaceristul Anghel Tosun (foto) este acuzat de procurorii DIICOT că, în perioada decembrie 2016 – martie 2018, împreună cu soții Ionela și Ionuț Paraschiv a iniţiat constituirea unui grup infracţional organizat  specializat în săvârşirea infracţiunii de proxenetism, grup care a fost sprijinit şi de către Mihaela Chiriac.

Din cercetări a reieșit că cei patru locuiau  într-un  bloc din Bucureşti, sector 3, imobil în care Anghel Tosun  deţinea  mai multe garsoniere închiriate, pe care le subînchiria în regim hotelier unor tinere care practicau prostituţia.

Pentru atragerea  clienţilor, prostituatele  postau anunţuri pe site-uri de profil şi  programau  clienţii  pe zile şi ore, în funcţie de solicitări.

Din probele administrate a rezultat faptul că Anghel Tosun, liderul grupului infracţional organizat, se ocupa de administrarea activităţii. Mai exact căuta tinere dispuse să practice prostituția în garsonierele lui, colecta sumele de bani,  se preocupa ca prostituatele să posteze anunţuri la mica publicitate şi se ocupa de medierea conflictelor care apăreau între fete.

De asemenea, din cercetările efectuate a rezultat faptul că în cursul lunii decembrie 2016,  Claudiu Adrian Chiriazic şi Ionuţ Florin Iancu au recrutat o minoră în vârstă de 16 ani, prin folosirea metodei de inducere în eroare lover boy. Îndrăgostită de unul dintre băieți, adolescenta a fost transportată de la domiciliul său, din Călărași,  în municipiul Bucureşti, iar în perioada decembrie 2016-23 martie 2017  a fost cazată în mai multe garsoniere deţinute de către Anghel Tosun, fiind determinată să practice prostituţia timp de circa 4 luni de zile.

Anghel Tosun, Ionuț Paraschiv şi Mihaela Chiriac urmează să fie prezentaţi Tribunalului Călăraşi cu propunere de arestare preventivă în lipsă pentru o perioadă de 30 de zile.

Faţă de Cosmina Ionela Paraschiv şi Carol-Sorin Toma procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Călăraşi au dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Acțiunea a fost organizată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul  IPJ Călărași – Serviciul de Investigaţii Criminale.Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000