EVZ

Dinu Pescariu, DENUNŢĂTORUL din Microsoft, DEZVĂLUIRI FĂRĂ PRECEDENT.„M-am întâlnit cu Kovesi (...) fiecare dintre noi este şantajabil”

Autor: | | 10 Comentarii | 13028 Vizualizari

Într-un interviu acordat de Dinu Pescariu jurnaliştilor Antena3, acesta face o serie de dezvăluiri care scot la iveală, încă o dată, butoiul de pulbere pe care stă justiţia din România. Cel supranumit ”denunţătorul” din dosarul Microsoft vorbeşte despre vizitele sale în biroul şefei DNA, despre generalul Coldea, despre greşelile şi despre denunţurile făcute, punctând totuşi că ”el nu este păcătosul pe care l-au zugrăvit toţi în toată acestă perioadă” în care au avut loc audieri pe bandă rulantă, denunţuri grele şi puneri sub acuzare în celebrul dosar Microsoft. Dosarul actual al lui Pescariu are la bază un denunţ al lui Dorin Cocoș pe care Pescariu l-a denunţat, la rândul său, într-un dosar precedent.

Reamintim că Dinu Pescariu și fostul secretar de stat Mihnea Costoiu sunt cercetați de DNA, sub control judiciar, în dosarul în care se investighează modalitatea în care a fost concesionată Baza Sportivă "Cutezătorii" din București. 

Dinu Pescariu a declarat că a fost de mai multe ori în biroul Laurei Codruța Kovesi, dar a evitat să răspundă la întrebarea dacă ar mai colabora cu DNA. „Problema nu este DNA-ul, ci oamenii din fruntea acesteia!”, a spus fostul tenismen pentru Antena3.

Decizie de ULTIMĂ ORĂ DNA! Costoiu și Pescariu, cercetați sub control judiciar

Pescariu a declarat că Afacerea Microsoft în care el și alți oameni de afaceri, alături de fostul ministru al Comunicațiilor, Gabriel Sandu, sunt anchetați cuprinde mai multe dosare, dar într-unul dintre ele nu se face nimic pentru „că sunt semnăturile unora importanți și nu se dorește să se ajungă la aceștia”.

Elena Udrea a fost arestată pe denunțul lui Dinu Pescariu

Din păcate, în societatea noastră există o doză de ipocrizie mult prea mare

„S-a încercat să se acopere foarte multe lucruri, prin umflarea bomastică a acestui contract. Din păcate în societatea noastră există o doză de ipocrizie mult prea mare. Mulți o fac, dar nu recunosc. Și noi nu vrem să reparăm asta, pentru că fiecare dintre noi este șantajabil. În privința greșelilor pe care le-am făcut eu, le-am recunoscut”, a spus tenismenul.

NUME GRELE audiate la DNA într-un NOU DOSAR NEWS ALERT!

Pescariu despre întâlnirile repetate cu şefa DNA...

Acesta a declarat că în câteva luni, atunci când va ajunge în faţa  judecătorilor, va detalia mai mult asupra unor aspecte ale afacerii Microsoft. Pescariu a vorbit şi despre faptul că i s-a cerut să facă denunţuri şi le-a făcut. „Din păcate, ce s-a construt de-a lungul timpului nu are legătură cu realitatea. În primul denunţ am greşt...”

„ La dânsa în birou (n.r.- întâlnire cu Kovesi). M-am întâlnit la dânsa în birou. Da, mi-au cerut (c.n. să fac denunțuri). Am fost în relații apropiate. Eram prieteni. Nici pentru el n-a fost ușor să facă închisoare, în urma unui denunț pe care, practic, l-am făcut eu. Toată povestea este un pic mai amplă și o dată ce voi fi în fața judecătorilor și voi face prima mea declarație, ca inculpat, îmi va fi mult mai simplu să vorbesc despre tot ceea ce s-a întâmplat. Nu știu în ce măsură sunt vizat de denunțul lui Gabriel Sandu.

Ce pot să vă spun este că denunțul pe care l-a făcut Gabriel Sandu poate să cuprindă multe lucruri adevărate și pot să cuprindă lucruri, care după știința mea și din cunoștințele mele, sunt departe de adevăr. (...) Mă deranjează că acum sunt inculpat în dosarul Microsoft. (...) Nu e plăcut să vezi că o carieră și o viață pe care ți-ai dedicat-o sportului este făcută praf în doi timp și trei mișcări. Eu am făcut o greșeală, mi-am asumat-o și am plătit extrem de scump. Ceea ce se încearcă acum este o fabricare de greșeli după greșeli. Or, nu este cazul (...). Din păcate, ceea ce s-a construit de-a lungul timpului nu are nicio legătură cu realitatea. Am greșit în momentul...Practic, este vorba despre greșeala pe care mi-am asumat-o în primul denunț pe care l-am făcut la DNA.”, a spus Dinu Pescariu, la Antena3.

Pescariu despre NUMELE GRELE care au vizitat baza sportivă 

Dinu Pescariu devoalează liderii politici care au vizitat baza sportivă „Cutezătorii”. „Maior a fost aici. (...) Traian Băsescu a fost aici. Nu avem o relație care să fie agreabilă. L-am văzut de foarte multe ori. Am vorbit cu el de foarte multe ori. Mi-a dat sfaturile pe care ți le dă un prieten cu care te cunoști de peste 30 de ani. (...) Liviu Dragnea a venit.”, a spus Dinu Pescariu, la Antena3.

Dinu Pescariu, denunţat de Cocoş 

Dinu Pescariu este acuzat că, alături de Claudiu Florică, şi-ar fi folosit influenţa la fostul ministru Gabriel Sandu pentru ca firma lor să obţină prelungirea unui contract de închiriere a licențelor Microsoft cu statul român. Prejudiciul pus pe seama lor se ridică la peste 50 de milioane de euro. Potrivit unor surse, recent, Pescariu a depus un denunț pe numele lui Emil Boc. In sesizare, spun aceleasi surse, omul de afaceri a reclamat ca i-ar fi dat fostului premier o șpagă de 1 milion de euro. Emil Boc nu a fost pus sub învinuire de DNA.

Dinu Pescariu audiat la DNA într-un nou dosar de corupție

În septembrie, procurorii anticorupţie au pus sechestru, în dosarul „Microsoft 3″, asupra unor sume de bani aflate în conturi bancare, asupra unor bunuri şi părţi sociale deţinute de fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu, fostul jucător de tenis Dinu Pescariu şi omul de afaceri Claudiu Florică, a anunţat marţi DNA.

EXPLOZIV! SE EXTIND CERCETĂRILE! Microsoft Corporation, BĂSESCU ŞI COLDEA, în atenția procurorilor DNA

DIALOG INTERVIU REPORTER ANTENA3-DINU PESCARIU:

Reporter: Cu Laura Codruţa Kovesi v-aţi întâlnit vreodată?

 Dinu Pescariu: Da.             

Când? Unde?       

M-am întâlnit. La dânsa în birou, de pildă.

V-a chemat ea?

M-am întâlnit la ea în birou.

V-au cerut cei de la DNA să faceţi denunţuri?    

Da! Mi-au cerut.

Şi aţi făcut?

Evident că am făcut.... Am fost în relaţii apropiate. (n.r.-Gabriel Sandu).Eram prieteni. Nici pentru el n-a fost ușor să facă închisoare, în urma unui denunț pe care, practic, l-am făcut eu. Toată povestea este un pic mai amplă și odată ce voi fi în fața judecătorilor și voi face prima mea declarație, ca inculpat în acest  dosar, îmi va fi mult mai simplu să vorbesc despre tot ceea ce s-a întâmplat. Nu știu în ce măsură sunt vizat de denunțul lui Gabriel Sandu. Ce pot să vă spun este că denunțul pe care l-a făcut Gabriel Sandu conţine foarte lucruri adevărate și conţine lucruri, care după știința mea și din cunoștințele mele, sunt departe de adevăr.

Vă deranjează că vi se spune denuntatorul din dosar Microsoft?

 Mă deranjează că acum sunt inculpat în dosarul Microsoft. (...) Nu e plăcut să vezi că o carieră și o viață pe care ți-ai dedicat-o sportului este făcută praf în doi timp și trei mișcări. Din pacate pentru mine am facut o greseala. Mi-am asumat-o și am plătit extrem de scump. Ceea ce se încearcă acum este o fabricare de greșeli după greșeli. Or, nu este cazul (...). EEu am gresit o data, mi-am asunmat treaba asta, am avut sanse ca legea sa ma apere si asta a fost. Din păcate, ceea ce s-a construit de-a lungul timpului nu are nicio legătură cu realitatea. Si ceea ce se intampla acujma este…

 Unde ati greşit domnule Pescariu?

Am greșit în momentul...Practic, este vorba despre greșeala pe care mi-am asumat-o în primul denunț pe care l-am făcut la DNA.

 Dinu Pescariu devoalează liderii politici care au vizitat baza sportivă „Cutezătorii”.

„Maior a fost aici. (...) Traian Băsescu a fost aici. Nu avem o relație care să fie agreabilă. Pe Victor ponta l-am văzut aici de foarte multe ori . Am vorbit cu el de foarte multe ori. Mi-a dat sfaturile pe care ți le dă un prieten cu care te cunoști de peste 30 de ani. (...) Liviu Dragnea a venit.”, a spus Dinu Pescariu. 

SURSĂ ANTENA 3

Îţele din DOSARUL MICROSOFT ajung la Kovesi?

Pescariu a vorbit şi pentru RTV despre o HG din 2008 semnată de Kovesi pe care însă nu a verificat-o nimeni.

Dinu Pescariu: „Oricine se uită la dosarul ăsta obiectiv o să vadă că e umflat cu pompa, o să vadă că s-a dorit demonizarea cu orice preţ şi a lui Claudiu şi a mea şi o să vadă de asemenea şi mă mir că nimeni n-a sesizat că acest dosar are o parte care nu e anchetată deloc.

 Reporter: Există o HG din 2008 cu semnătura dnei Kovesi pe ea?...

„Mă gândesc că da...are legătură cu licitaţiile pentru Microsoft?... Eu aşa zic...Vă explicaţi de ce partea aceea nu e cercetată?Păi îmi pun şi eu aceeaşi întrebare. De exemplu, că s-ar fi făcut totul cu avizul lui Băsescu şi mulţi bani din dosarul ăsta şi banii pentru licenţe au fost folosiţi în campania prezidenţială...fiţi sigură de treaba asta. Nu pot să vorbesc acuma mai departe de ce v-am spus mai devreme.  Dacă aţi vedea semnătura procurorului şef pe un contract, v-aţi mai gândit vreo clipă că e ceva ce s-ar putea să fie ilegal", a întrebat retoric Pescariu.

Sursă RTVTag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000