EVZ

Doljul sub nămeţi: Zboruri anulate şi drumuri închise

Sursa foto:gds.ro
Autor: | | 0 Comentarii | 604 Vizualizari

Craiovenii au întâmpinat greutăţi pentru că străzile erau pline cu zăpadă, fiind aproape imposibil să ajungă la serviciu. Aşa că ori au aşteptat să treacă o maşină mai puternică şi să facă pârtie, ori s-au aventurat şi au plecat la drum. Problemele nu au fost doar la periferie, ci au apărut în tot oraşul.

UPDATE: ISU Dolj a anunţat că la această oră sunt închise în judeţ trei drumuri judeţene şi două drumuri comunale, notează GdS.

Pe drumurile naţionale se acționeazăcu 50 utilaje folosindu-se 62 tone material antiderapant și 16,5 tone de clorură de calciu. Sunt închise temporar:

– DJ 553 Poiana Mare – Maglavit – km 24 – 41 – localitățile au acces la drumuri naționale, se acționează cu o autofreză;

– DJ 561E – Băilești – Seaca de Câmp – km 0 – 11 – localitățile au acces la drumurile naționale sau alte drumuri județene;

– DJ 551A – Gioroc – Puțuri – km 4 – 9,5.

– DC 36 – Radomir – Ciocănești;

– DC 71 – Carpen – Orodel, km 1,6 – 6.

Vremea a creat probleme şi pe Aeroportul din Craiova. Zborul către Köln și retur a fost anulat. „Acest lucru s-a întâmplat din cauza vântului puternic şi a vizibilităţii foarte scăzute, de sub 300 de metri. Pasagerii au avut posibilitatea fie să îşi reprogrameze zborul, fie să îşi recupereze banii. Nici aeronava care venea dinspre Tel Aiv nu a putut ateriza la Craiova, aşa că a fost direcţionată către Aeroportul Otopeni, iar toţi cei 141 de pasageri au fost aduşi la Craiova cu autocare“, au declarat reprezentanţi ai Aeroportului din Craiova.

De asemenea, tot din cauza zăpezii spulberate și troienite, Societatea pentru Lucrări de Drumuri şi Poduri (SLDP) SA Dolj a anunţat că s-a luat decizia să se închidă temporar DJ 553 – Poiana Mare – Maglavit (km 24 – 41) şi DJ 561 E – Băilești – Seaca de Câmp (km 0 – 11). „Ambele localităţi la care se ajunge pe aceste drumuri, respectiv Maglavit şi Seaca de Câmp, au acces la drumurile naționale sau alte drumuri județene, aşa că nu vor fi izolate. Vom interveni pe cele două drumuri închise când se va opri ninsoarea şi este posibil să mai închidem şi alte drumuri“, a declarat Alin Golumbeanu, directorul SLDP Dolj, pentru GdS.Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000