EVZ

Două cutremure, la interval de câteva minute, s-au produs în România

Autor: | | 0 Comentarii | 515 Vizualizari

Două cutremure, la interval de doar două minute, au avut loc în România, în aceeași zonă, la adâncimi foarte mici, arată datele furnizate de Institutul Național de Fizica Pământului.

Primul seism, de 2,4 grade pe scara Richter, s-a petrecut marți în jurul orei 14:59, având epicentrul în zona județului Prahova, la o adâncime de doar 13,8 kilometri.

Al doilea cutremur, cu o intensitate de 2,3 pe Richter, s-a produs la ora 15:01, a avut loc în același județ, de această dată la o adâncime de 15,1 kilometri, arată sursa citată.

Un alt cutremur, de o intensitate mai mare - 3,8 grade pe scara Richter, s-a produs cu o zi în urmă, în județul Buzău. Seismul s-a produs la o adâncime de 144 de kilometri, în jurul orei 19:18.

Mai multe cutremure cu magnitudine de peste 4 grade pe scara Richter au lovit România în ultimii doi ani. Ultimul cutremur cu magnitudinea de 4 grade pe scara Richter a avut loc pe 26 martie, la ora 23.38, în judeţul Buzău, la o adâncime de 89,2 kilometri, conform INFP. 

Cele mai apropiate localităţi de epicentru au fost: Nehoiu (8 kilometri), Întorsura Buzăului (33 kilometri), Covasna (38 kilometri), Vălenii de Munte (38 kilometri) şi Slănic (42 de kilometri).Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000