EVZ

E oficial, rușii renunță la combinatul siderurgic de la Oțelu Roșu

Autor: | | 0 Comentarii | 1765 Vizualizari

E oficial, rușii renunță la combinatul siderurgic de la Oțelu Roșu. Acesta va fi vândut de către firma Mechel unei companii turceşti, tranzacția urmând să se perfecteze pentru 19 milioane de euro. Conform autorităților din Oțelu Roșu, combinatul va fi demontat și mutat la turci, piesă cu piesă.

Primarul oraşului Oţelu Roşu, Luca Mălăiescu, a declarat pentru Mediafax, că a fost informat, în urmă cu două zile, de către reprezentanţii firmei Mechel, că oţelăria va fi vândută unei companii turceşti.

“Combinatul nu a fost vândut încă, dar sunt discuţii foarte avansate pe tema aceasta. Va fi vândut unei companii turceşti. Am avut o întâlnire cu reprezentanţii Mechel, care au considerat că este benefic să-mi aducă la cunoştinţă faptul că deja sunt în discuţii foarte avansate cu o societate din Turcia. Compania Mechel are datorii la bugetul de stat de 20 de milioane de euro şi ei primesc 19 milioane pentru vânzarea combinatului, mai pun ei un milion de euro şi se achită de datorii. Mechel are pus sechestru pe tot ce are în România, din cauza datoriilor”, a declarat Luca Mălăiescu sursei citate.

Combinatul Siderurgic de la Oțelu Roșu este închis de cinci ani. Suprafața aferentă acestuia este de 16 hectare. Autoritățile locale speră ca pe locul oțelăriei să fie amenajat un ăarc industrial, care să genereze apariția unor noi locuri de muncă.Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000