EVZ

Erdogan vrea să le dea cetăţenie turcă refugiaţilor sirieni

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan
Autor: | | 1 Comentarii | 363 Vizualizari

Preşedintele Turciei Recep Tayyip Erdogan a anunţatv sâmbătă seara că guvernul are în plan un proiect care le permite refugiaţilor sirieni să obţină cetăţenia turcă, informează AFP.

"Vreau să anunț o veste bună. Îi vom ajuta pe prietenii noștri sirieni oferindu-le șansa, dacă doresc, să primească cetățenia turcă", a spus liderul turc într-un discurs susținut în provincia Lilis (în sudul Turciei), la frontiera cu Siria, cu ocazia unei ceremonii prilejuite de sărbătoarea Ramadanului, a transmisa presa locală.

Se presupune că Ministerul de Interne urmează să anunţe procedura pentru neutralizare, adaugă preşedintele, fără a face precizări cu privire la iniţiativa ce riscă să stârnească amri controverse.

"Vă considerăm frații și surorile noastre, nu sunteți departe de patria voastră, ci doar de căminele și de pământurile voastre, deoarece Turcia este de asemenea patria voastră", a adăugat Erdogan în fața unui grup de refugiați sirieni.

Turcia găzduieşte la momentul de faţă 2,7 milioane de sirieni care au fugit de războiul civil din ţara lor. Guvernul turc a acordat deja permise de muncă și de rezidență unui grup restrâns de sirieni.Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000