EVZ

Eugen Preda, liderul grupării „Sportivilor”, la un pas de libertate pe legea recursului compensatoriu

Autor: | | 0 Comentarii | 885 Vizualizari

Liderul grupării care a furat arme din unitatea militară de la Ciorogârla, Eugen Preda, ar putea fi liberat condiţionat în baza legii recursului compensatoriu, după ce Judecătoria Focşani i-a admis cererea de liberare condiţionată. Decizia magistraţilor nu este însă definitivă.

Recent, în baza legii recursului compensatoriu, interlopul cunoscut ca fiind liderul grupării „Sportivilor” a depus două cereri de liberare condiţionată. Cele două cereri au fost reunite, magistraţii Judecătoriei Focşani admiţând cererea deţinutului, potrivit News.ro.

În decembrie 2013, Eugen Preda a fost condamnat definitivde Instanţa supremă la 12 ani de închisoare în dosarul furtului de arme de la Ciorogârla, după ce magistraţii au respins recursul acestuia şi au menţinut decizia Curţii de Apel Bucureşti prin care pedeapsa acestuia a fost scăzută de la 15 la 12 ani.

La 9 iulie 2012, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat la 15 ani de detenţie pe sportivul Eugen Preda, judecat alături de alte 16 persoane în cazul armelor furate de la unitatea militară din Ciorogârla.

În urma investigaţiilor, procurorii DIICOT au stabilit că Eugen Preda, Marius Costea, Doru Tăbârcă, Marian Scarlat, Sandu George Chiriţă şi Nicolae Alexandru Iordan sunt autorii furtului celor 62 de arme de foc cu glonţ - o mitralieră de companie, pistoale mitralieră, pistoale model TT, pistoale model Cugir, pistoale model Carpaţi - şi alte materiale militare sustrase în luna ianuarie 2009 din depozitul unităţii militare 01916 din Ciorogârla.

De asemenea, procurorii au stabilit că membrii acestei grupări au fost implicaţi, în cursul anului 2009, în traficarea a aproximativ 124 de kilograme de heroină, valoarea acestor droguri fiind de aproximativ 2,5 milioane de euro.

În urma monitorizării traficanţilor de droguri, au ieşit indicii cu privire la implicarea grupării lui Eugen Preda în vânzarea armelor sustrase de la Ciorogârla, au susţinut anchetatorii.Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000