EVZ

Europa lui Soros: CETĂŢENIE UE şi să o DESFIINŢEZE pe cea statală

Autor: | | 5 Comentarii | 1692 Vizualizari

Tabloul lui Soros: o Europă occidentală descrisă ca o bună şi binevoitoare zână care primeşte migranţii în fugă disperată de războaie, spre deosebire de statele est-europene (ca Ungaria, de pildă), zugravite, dimpotrivă, ca nişte state rasiste inumane şi xenofobe. Este viziunea maniheistă (a binelui şi a răului) exprimată într-un desen animat \'\'Euromadame, help!\'\'.

Reţeaua lui George Soros

Interesant profilul Fondation Hippocrene, una din multele organizaţii non-profit care colaborează cu Open Society Fundation a lui  George Soros. Misiunea sa e de a ''promova construirea unei adevărate cetăţenii europene'', încercând să sensibilizeze tinerii. Preşedintele său, Alexis Merville, e un finanţist din fruntea Fideas Capital Sas, societate care operează la nivel mondial şi furnizează servicii de consultanţă în domeniul investiţiilor. Visul acestei elite financiare e acela al unei Europe fără frontiere şi o imigraţie în masă, fără obstacole.

Alt obiectiv e acela de a institui o cetăţenie a UE care să înlocuiască definitiv pe cea statală, diferită deci de acea stabilită de statele membre ale Tratatului de la Mastricht din 1992. ''După cum spune statutul nostru - se citeşte pe siteul Europeens Sans Frontieres - scopul nostru e acela de a promova cetăţenia europeană pentru marele public, recunoscută de autorităţile franceze, europene şi internaţionale.

''Euromadame, help!''

Scurtmetrajul arată o familie de migranţi în timp ce ajunge în apropierea unei frontiere. Un gardian Frontex (Agenţia europeană a gărzii de coastă şi a frontierelor), îndepărtează şi respinge un tânăr care susţine că a fugit de război. La un moment dat apare o zână cu steagul Uniunii europene desenat pe piept care îndrumă migranţii într-un cort şi graţie unui covor fermecat, grupul de migranţi reuşeşte să ajungă în Europa de Est. Insultaţi de populaţia locală, migranţii sunt mutaţi într-un stat din Europa occidentală. Filmuleţul se termină cu o cină prietenească la care participă familia de migranţi şi una occidentală, în timp ce vocea naratorului afirmă: ''Europa protejează graniţele sale în timp ce europenii îşi deschid inimile către refugiaţi. Iar tu, tu cum procedezi?''. Un tablou care explodează de retorică prin toţi porii.

Ungaria protestează

Iată cum se pliază un purtător de cuvânt al primului ministru Viktor Orban către Bretbart London: ''Aceasta este ambiguitatea  pe care Ungaria încearcă s-o combată", citează Occhi della guera. În timp ce toţi va trebui să respectăm normativele UE, acest material de propagandă  care vine în sprijinul imigraţiei, este realizat cu fondurile aceleiaşi UE, iar mâna speculatorului Soros este mai mult decât evidentă''.  Între timp, potrivit datelor furnizate de Frontex, migranţii sosiţi ilegal în Uniune în primele patru luni ale lui 2017 au fost 47.000, cu 84% mai puţini decât în aceeaşi perioadă a anului 2016. Şi totuşi, în Italia trendul e în creştere; cu totul sunt 37.000 de migranţi sosiţi în primele patru luni ale anului, cu 33% mai mulţi decât în aceeaşi perioadă a anului 2016.Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000