EVZ

FABULOS. Stadionul din Craiova a fost CONSTRUIT GREȘIT și trebuie refăcut. Arena oltenilor ar fi trebuit inaugurată anul trecut

Stadionul din Craiova, în stadiul de proiect
Autor: | | 3 Comentarii | 1906 Vizualizari

Stadionul din Craiova nu va fi inaugurat în această vară și va suporta o nouă amânare până la darea în folosință, din cauza lucrărilor făcute greșit.

UPDATE. Adrian Ceafalan, Director de Investiții la Compania Națională de Investiții, a precizat pentru gsp.ro.

Nu știu de unde a apărut nebunia asta. De fapt, nu demontăm, nu construim și nu o să refacem absolut nimic. Inițial, în 2014, s-a făcut un studiu de fezabilitate, un concept, iar pe baza lui s-a dat o Hotărâre de Guvern (HG 900/2014) pentru demolarea vechii arene și construirea celei noi. Conform legii, acesta nu trebuia să cuprindă toate stadiile ulterioare necesare construcției. De acest lucru s-au ocupat constructorii, CONA Sibiu și ACI Cluj, când s-a făcut proiectul tehnic. Atunci au făcut studiile de însorire, de vânt, studiul geotehnic de detaliu, scenariul de foc, etc.

Acest proiect tehnic a fost upgradat mereu și în fucție de cerințele de omologare UEFA, dar și de legislația românească. În studiu de fezabilitate inițial erau alte date, iar acum stadionul are alte cote. De exemplu, suprafața totală era de 41.608 metri pătrați, iar acum este 54.159 metri pătrați. S-a făcut și inelul care înconjoară stadionul, conform normelor ISU. În plus, numărul de locuri a crescut de la 30.800 la 30.950 pentru că UEFA a cerut să fie mai multe locuri pentru persoanele cu handicap. Inelul de sus nu se va reconstrui. Acolo au fost amplasate deja 4 studiouri TV, nu două ca în studiul de fezabilitate, pentru că între timp, UEFA a cerut condiții pentru dublă transmisie TV.

Toate modificările s-au făcut conform proiectului tehnic, de către firmele care au construit arena, care au făcut mai multe studii. Practic, am făcut o casă mai mare, la standardele UEFA și naționale în vigoare, care s-au schimbat din 2014 până acum. Și chiar am făcut-o cu bani mai puțini. Inițial, proiectul costa 241.635.000 lei, dar noi am reușit să-l scoatem cu 239. 970.000 lei. E o economie de aproximativ 400.000 de euro. Acum nu facem decât să cerem o armonizare a legislației, în sensul că toate aceste lucrări au fost efectuate, dar trebuie să obtinem o nouă Hotărîre de Guvern, pe baza situației existente în teren. Constructorul va finaliza lucrările până în 25 august. După aceea se va constitui comisia de predare-primire către Primăria Craiova, iar eu sper ca acest proces să se încheie până în 15-20 septembrie. Nu îmi fac nicio problemă că ulterior Primăria Craiova va obține toate avizele FRF și ISU"

Fanii Universității Craiova mai au de așteptat până în momentul în care își vor vedea echipa jucând pe noul stadion din Bănie. Arena are nevoie de câteva modificări, pentru că a fost construită greșit, conform prosport.ro, care notează că documentele publicate pe siteul Ministerului Dezvoltării sunt aiuritoare. Arena va fi mai lată, dar va pierde 10 metri din înălțime, mezaninul devenind etajul 1. De asemenea, pereții au fost refăcuți, pentru a rezista mai bine vântului. Inițial, conform proiectului, stadionul ar fi trebuit să fie inaugurat în noiembrie 2016. A suferit o amânare pentru februarie 2017, apoi pentru martie și iulie!Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000