EVZ

Fețele ascunse ale VIOLULUI de la Vaslui. Fata este victima unor mame. Autori morali: Dorina Burada - mama unui violator, Georgiana Moldovan şi Viorel Munteanu - magistraţii care au eliberat BRUTELE

De fi ecare dată, cei șapte tineri care au violat-o pe eleva din Vaslui s-au prezentat relaxați la audieri. În medalion, judecătoarea Georgiana Moldovan, care i-a eliberat pe trei dintre ei
Autor: | | 143 Comentarii | 99881 Vizualizari

Marele aport la tot acest calvar pe care-l traversează tânăra l-au avut două mame. Cine sunt ele? E important de spus, fiindcă Raluca este, dincolo de episodul sălbatic pe care l-a traversat, victima lor. Raluca, eleva de 18 ani batjocorită și abuzată sexual într- o comună din județul Vaslui, nu a reușit să depășească tragedia din noiembrie 2014. Într-o filmare a ProTV, fata a spus că nu poate să iasă din casă de teamă că lumea nu înțelege a cui este vina. Și că îi este teribil de frică. Este pusă la zid, umilită și condamnată chiar de oamenii din apropierea celor șapte violatori.

Marele aport la tot acest calvar pe care-l traversează tânăra l-au avut două mame. Cine sunt ele? E important de spus, fiindcă Raluca este, dincolo de episodul sălbatic pe care l-a traversat, victima lor.  


EDITORIAL: Momentul critic în care CSM trebuie să curețe mizeria din JustițieVictima violului a suferit enorm în acele trei ore de supliciu, dar calvarul a continuat după ce mama unuia dintre violatori, Dorina Burada, a găsit potrivită inițierea unei pagini pe Facebook, prin care fata să fie discreditată în fața lumii. „Apel către cei care o cunosc pe Raluca”, se intitulează pagina, iar prin ea, mama dorea să-și apere fiul, transformându- l în victimă. Femeia a vrut ca acei care postează în grupul inițiat de ea să spună lucruri murdare despre fată, să sugereze că ea a acceptat relațiile sexuale. Mai mult de atât, Dorina Burada a scris că Raluca s-ar fi culcat, până la momentul violului, cu peste 20 de tineri și că „5 minute de plăcere” nu înseamnă viol.

Este revoltător că, nici până azi, indivizii nu au fost trimiși în fața completului de judecată, ca să înceapă procesul pe fond, și nici forurile de control nu au luat o decizie cu privire la acest caz care a aprins România. Parchetul General ne-a transmis că ancheta inspectorilor e în toi, iar primul termen de judecată a fost stabilit în 14 august.

Judecătoarea care i-a eliberat pe violatori este mamă de fată, studentă la Drept

În toată această situație bolnavă, hotărârea judecătoarei Georgiana Moldovan este punctul culminant: cei șapte violatori nu reprezintă un pericol public! După cum se știe deja, în data de 9 aprilie 2015, judecătoarea a dispus eliberarea a trei dintre violatori, mai exact a celor care și-au recunoscut vina și au fost de acord să coopereze cu judecătorii. Procurorul nu s-a opus, nu a făcut recurs. La scurt timp, judecatorul Viorel Munteanu, președintele Secției Penale a Tribunalului Vaslui, a dispus și eliberarea celorlalți patru. Aceștia susținuseră că fapta s-a petrecut cu acceptul fetei.

Interesant și cu multe necunoscute este traseul ulterior al acestor magistrați. Ambii au plecat din Vaslui, imediat ce în presa locală s-a scris că au eliberat violatorii. Viorel Munteanu activează acum ca judecător la Curtea de Apel Iași, adică a fost promovat cu concursul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). În mai 2015, judecătoarea Georgiana Moldovan a demisionat din funcția de președinte al Judecătoriei Vaslui, cerând să fie detașată la Școala Națională de Grefieri pe un post de formator.

Susținere puternică

Școala Națională de Greferieri se află sub conducerea Consiliului Național de Magistratură, iar voci din presa locală din Vaslui susțin că judecătoarea rămâne în sistemul de justiție românesc datorită unei susțineri puternice pe care o are în interiorul CSM. De altfel, este greu de închipuit că Georgiana Moldovan îi poate învăța onest pe viitorii grefieri și juriști ai țării care este procedura penală, procedură prin care i-a eliberat pe cei șapte violatori în urmă cu doar câteva luni.

Cu transferul în mână și ajunsă în București, judecătoarea era așteptată aici de fiica ei, în vârstă de 22 de ani, studentă la Facultatea de Drept din Universitatea București. Moldovan se pregătește de asemenea pentru o carieră de magistrat, în 2016 dorind să susțină examenul la Institutul Național de Magistratură, după cum ne-au declarat niște studenți, colegi cu ea. Nici ei, viitori magistrați sau avocați, nu înțeleg cum mama colegei lor a putut să ia o hotărâre favorabilă violatorilor și consideră legitimă întrebarea dacă judecătoarea ar fi luat aceeași hotărâre în cazul în care fata ei era victima unui oribil viol.


Este revoltător că, nici până azi, indivizii nu au fost trimiși în judecată și nici forurile de control nu au luat o decizie cu privire la acest caz care a aprins România


Cariera incredibilă a judecătoarei-mame

Georgiana Moldovan este absolventă a universității particulare „Mihail Kogălniceanu” din Iași (2005) și și-a început cariera în justiție în 2006, ca grefier. Avea peste 35 de ani, doi copii, dar ambiții mari. S-a înscris la Institutul Național al Magistraturii, pe care l-a absolvit în 2009. Atunci, în urmă cu 6 ani, a ocupat un post de judecător stagiar la Hârlău, apoi la Judecătoria Bârlad. Abia din 2011, potrivit decretului de numire, devine judecător delegat la Vaslui.

O informație interesantă a publicat site-ul „Știri pe surse” (știripesurse. ro), însoțită și de documente relevante.

În 2014, Georgiana Moldovan s-a înscris la concurs pentru un post de inspector judiciar, dar a fost respinsă.

„Potrivit unui document CSM, Georgina Moldovan nu îndeplinea criteriile de înscriere la concurs. Apoi, conform rezultatelor oficiale de la testarea scrisă din 7 septembrie 2014, judecătorul Moldovan este respins după ce obţine punctajul 0 (zero) la specializarea penal”.

Punctajul obținut indică mai degrabă faptul că nu s-a prezentat la concurs, decât nota 0.

Pe 2 aprilie, judecătoarea îi pune în libertate pe trei dintre cei șapte violatori. Apoi, după doar 5 zile de la decizia eliberării violatorilor, plenul CSM îi aprobă cererea de detaşare la Şcoala Naţională de Grefieri.

 


Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000