EVZ

9 milioane de euro din fonduri europene ajung, din ianuarie, în punga a trei spitale bucureştene administrate de PMB

Autor: | | 1 Comentarii | 532 Vizualizari

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea (foto), şi-a pus ieri semnătura alături de cea a ministrului Fondurilor Europene, Marius Nica, pe un acord încheiat între cele două instituţii, care prevede finanţarea, cu aproape 9 milioane de euro, din fonduri europene a trei dintre unităţile spitaliceşti aflate în subordinea Primăriei Generale a Capitalei.

Este vorba despre Spitalul Clinic „Dr. I. Cantacuzino”, Spitalul Clinic „Filantropia” şi Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu”. Toate aceste unităţi vor primi în total nu mai puţin de 9 milioane de euro, bani care vor fi distribuiţi pentru: pregătirea medicilor şi asistenţilor (cazul Spitalului „Dr. I. Cantacuzino” care va primi mai mult de jumătate din sumă), gestionarea marilor urgenţe de sarcină şi naştere (situaţia Spitalului „Filantropia”, creditat cu 1,3 milioane euro) şi îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor diagnosticaţi cu boli rare, aspect ce urmează a fi urmărit, pentru suma de 3 milioane de euro, de către conducerea Spitalului „Victor Gomoiu”.

„Fără o pregătire adecvată a cadrelor medicale din spitale, mizând doar pe aparatura de ultimă generaţie, nu putem considera că îi putem primi pe pacienţi aşa cum se cuvine şi cum merită să fie trataţi în unităţile spitaliceşti din Bucureşti”, a declarat Gabriela Firea, făcând referire la cei 3 milioane de euro, bani europeni care vor ajunge în „visteria” Spitalului „Dr. I. Cantacuzino” pentru instruirea medicilor şi asistenţilor. Ministrului Fondurilor Europene, Marius Nica, a mărturisit la rându-i că, „începând cu luna ianuarie 2018, vor mai fi investiţi bani, tot din fonduri europene (sumele ce urmează a fi allocate fiind cuprinse între 100.000 şi 2 milioane de euro), în modernizarea ambulatoriilor”.Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000