EVZ

Institutul de Economie Mondială: În Germania 88,5% dintre femeile refugiate NU LUCREAZĂ

Sursa: voiceofeurope
Autor: | | 6 Comentarii | 792 Vizualizari

Femeile refugiate care trăiesc în Germania nu lucrează, iar integrarea lor este foarte dificilă, arată un nou studiu al Institutului de Economie Mondială. Aceste femei cad în grija statului german prin programe sociale speciale în detrimentul populaţiei germane.

Piața forței de muncă este considerată cel mai important loc de integrare și totuşi marea majoritate a refugiaților sunt şomeri. Aproape jumătate dintre refugiații bărbați merg la muncă, dar pentru femei această cifră este mult mai mică doar 11,5%.

Femeile refugiate care erau angajate în țările lor de origine dețineau adesea locuri de muncă simple, cum ar fi locurile de muncă în gospodării,  la îngrijirea copiilor, etc. Cu toate acestea, această experiență de lucru este aproape imposibil de utilizat pe piața muncii din Germania. Femeile sunt prost calificate, cercetările IfW indică faptul că acestea iau mai puține lecţii de limba germană, ceea ce le reduce șansele de angajare şi rămân în grija statului.

În plus, refugiații musulmani, ca grup, se concentrează asupra rolurilor tradiționale și nu sunt "orientați spre muncă".  Studiul arată problemele de reunificare a familiei: atunci când femeile vin să se alăture bărbaților lor în Germania, au o perspectivă foarte mică de a găsi un loc de muncă. Dar dacă Germania şi-a asumat aceste probleme, semnalele de alarmă nu-şi mai au rostul...Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000