EVZ

Grindeanu MÂRÂIE la Klaus Iohannis

Autor: | | 6 Comentarii | 2068 Vizualizari

Premierul Sorin Grindeanu înclină să refuze o eventuală discuţie la Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema fondurilor europene.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat recent, după summitul de la Roma, că are de gând să discute cu Guvernul despre absorbţia de fonduri europene de către ţara noastră. "Se apropie cu paşi repezi perioada când se negociază următorul buget (al UE, n.red.) şi cu absorbţia pe care o avem acum tare mă tem că nu vom fi în pole position, cum se spune, adică vom fi cu cărţi proaste în mână", a spus Iohannis.

Premierul Sorin Grindeanu a spus că nu este foarte interesat de o asemenea discuţie.

"Noi încercăm acum să recuperăm ceea ce nu s-a făcut anul trecut. Am avut întâlniri cu președintele Iohannis, chiar mai multe, pe buget, așa cum știți, vreo trei cred că au fost, unde am spus ceea ce vedem noi ca proiecție pentru anul 2017 din perspectiva fondurilor europene. N-am primit vreo solicitare din acest punct de vedere. O să vedem, dar în linii mari am comunicat atunci și eu, și ministrul Finanțelor ceea ce vrem să facem pentru 2017", a răspuns premierul.

Întrebat dacă au existat nemulţumiri din partea preşedintelui la adresa absorbţiei fondurilor UE, premierul s-a arătat mirat. "Nemulţumiri? Eu mă gândesc că au existat îngrijorări vizavi de ceea ce s-a întâmplat anul trecut, eu nu am barometrul stărilor domnului preşedinte", a explicat Grindeanu.Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000