EVZ

Grindeanu DEZVĂLUIE de când îl cunoaște pe GENERALUL SRI, Gabriel Stătescu, noul consilier de stat

Autor: | | 1 Comentarii | 2389 Vizualizari

Primul-ministru Sorin Grindeanu a afirmat despre noul său consilier de stat, generalul SRI în rezervă Gabriel Stătescu, că îl cunoaște de pe vremea când era ministru al Comunicațiilor. Șeful Executivului a precizat că alegerea acestuia în funcție a fost făcută pe criterii "de competență".

"Nu este consilierul de stat pe siguranţă naţională, apărare sau securitate naţională. Eu cred că în perioada imediat următoare una din provocările pe care le vom avea e cea legată de sistemul IT şi arhitectura guvernamentală în acest domeniu. Avem foarte multe lucruri de făcut. De prea multe ori acest domeniu s-a dezvoltat insular, fiecare instituţie în parte şi-a dezvoltat propriul concept în acest domeniu astfel încât interoperabilitatea dintre instituţii să nu fie cea dorită", a explicat Grindeanu, la Academia de Studii Economice (ASE), citat de Agerpres.  Premierul a subliniat că este nevoie de o persoană care să aibă o astfel de viziune pe domeniul IT.  "Este o provocare care zi de zi este tot mai mare pentru noi şi, de aceea, am ales un specialist care are viziune în acest domeniu - consilier de stat pe IT, cybersecurity", a precizar Sorin Grindeanu.  Gabriel Stătescu a fost numit, luni, în funcţia de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului. 

Pe 8 februarie, acesta a fost trecut în rezervă de către preşedinteţe ţării, Klaus Iohannis, la propunerea directorului SRI, Eduard Hellvig. Generalul Stătescu este considerat unul dintre oamenii de casă ai lui Florian Coldea, fostul prim-adjunct al șefului SRI, pensionat în urma scandalului Ghiță. 

În cadrul Serviciului Român de Informații, Gabriel Stătescu a condus Direcția pentru comunicații și IT. Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000