EVZ

Cozmin Gușă: Shhaideh este un fel de învățătoare a baronilor. Va ceda sau va rămâne?

Autor: | | 5 Comentarii | 5077 Vizualizari

Sevil Shhaideh este în fața alternativei: să își dea demisia sau să rămână solidară, o piesă de domino în picioare în fața următoarei piese de domino - Dragnea, crede consultantul politic Cozmin Gușă.

„Buboiul ăsta înseamnă de fapt complicitatea baronilor. Scandalul Tel Drum nu este unul legat de lacul Belina, ci este al complicității baronilor din mai multe județe, de mai multe culori politice, dar prepoderent PSD, în a administra în defavoarea cetățeanului bugetul județean sau național. Asta s-a întâmplat”, a declarat Cozmin Gușă la Realitatea TV.

„Au spus „Tu îmi dai lucrare la tine în județ, eu îți dau la mine”, iar unul mai deștept, din Teleorman de exemplu, a făcut mare această firmă, cu știința celorlalți baroni. Nu îmi închipui că cei din Constanța, Vrancea, Olt sau Giurgiu nu știau ce înseamnă de fapt acest Tel Drum. De aici solidaritatea explicită pe care o au în acest scandal”, a explicat consultantul.

El crede că Sevil Shhaideh este cea care a administrat de fapt bugetul județului Constanța, când președinte era Nicușor Constantinescu. „Este un fel de învățătoare a baronilor, tante Shhaideh ca să folosim o expresie din Ardeal, ea i-a învățat ce se face și ce nu se face. De aici și încrederea lor în Sevil Shhaideh și nivelul administrativ foarte înalt la care a ajuns”, a mai spus Gușă.

„Să vedem ce este în spatele dosarului. Este evident că acest dosar este construit ca să genereze un efect de domino. Am văzut o mare agitație azi legată de posibila demisie a lui Shhaideh, iar liderii PSD au ieșit pe rând și au spus că în niciun caz nu o să-și dea demisia. În baza efectului de domino, dacă piesa Shaiddeh cade, nu rămâne decât o piesă care să mai cadă: Liviu Dragnea. Shhaideh este în fața alternativei: să își dea demisia, fiind cercetată în calitate de suspect și cred că și-a văzut materialele din dosar, sau a rămâne solidară și a continua să rămână o piesă de domino în picioare în fața următoarei piese de domino care este Liviu Dragnea", a mai opinat consultantul.

Despre Ponta, Gușă spune că acționează disperat și că „s-a sinucis politic”. „Politica e murdară, dar ai posibilitatea ca atunci când ești în conclav să votezi împotrivă sau să te dezici, și legea nu te atinge, dar Victor Ponta nu este în această situație, ci a asistat la toate aceste lucruri, a beneficiat de ele, a ajuns la putere cu contribuția acestor baroni, știind de scandalul Tel Drum, iar acum la mult timp vine și se autodetonează, din instinct de autoconservare a propriei libertăți și averi. Probabil că el dat cele mai multe elemente care fac posibil ca acest dosar să meargă mai departe”.

Autodetonarea lui Ponta este o treabă folositoare, crede Gușă, dar fostul premier s-a dus atât de jos „încât să nu mai meargă sus niciodată, nu cred că mai e posibil să vedem o revenire a lui”.

„Într-o emisiune de la începutul anului, eu vorbeam despre faptul că această majoritate se va baricada în Parlament. Așa s-a întâmplat. Dacă nu ar fi avut ezitările și greșelile de strategie pe care le-a făcut Liviu Dragnea, de mult am fi avut și legea amnistiei și a grațierii... Pentru asta Liviu Dragnea nu trebuia să fie egoist, nu trebuia să administreze jocul în folos personal Când ceilalți și-au dat seama de acest lucru, l-au strâns puțin, l-au amenințat și i-au spus: "Nu, tu trebuie să administrezi pentru noi toate aceste avantaje din amnistie și grațiere". Așa s-a ajuns ca în această toamnă, cu o anumită întârziere, aceste legi se vor da”, a adăugat Cozmin Gușă.

„Baricadați în Parlament – am spus asta în februarie și o susțin și acum: următoarea adunare publică împotriva corupției, următoarea ieșire în stradă nu va mai fi în Piața Victoria, în fața Guvernului, va fi în fața Palatului Parlamentului. Oamenii și-au dat seama că puterea reală s-a baricadat în Parlament, sub forma unei hiper-majorități. Să nu credem că PNL, Băsescu sau UDMR nu sunt de acord cu aceste legi. Majoritatea aceasta care luptă pentru a rămâne în picioare liderii ei se baricadează în Parlament. Pronosticul pe care îl fac este acesta: adunările populare anti-corupție de tipul Rezist vor fi în fața Parlamentului”, a mai spus consultantul la Realitatea TV.Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000