EVZ

HOROSCOP 2018, partea a II-a. Horoscopul lui Dom’ Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 20337 Vizualizari

Horoscop Dragi lupi, padawani și hobbiți la rugămintea mai multor cititori, cam o sută, români de pretutindeni, mulți proprietari de mijloace media, voi publica aici Horoscopul pe 2018, repetând ce am publicat acum două zile, dar fără să mai pun ”horoscop” la începutul paragrafelor. Și așa cum au solicitat o să las Horoscopul 2018 pe tot parcursul celor două zile de sărbătorire a Crăciunului 2017. Înțeleg motivele solicitării, ascult și mă supun, vorba jinn-ului din sticlă, dar nu am reusit sa fac ceea ce m-ati rugat, volumul era prea mare. Asa ca iata doar CONTINUAREA:

Horoscop 2108 urmare. Cum a fost anul 1958 în România? Bunicel pentru un an din perioada războiului rece. Șeful statului, al Marii Adunări Naționale, devine Ion Gheorghe Maurer, după săvârșirea din viață a lui dr. Petru Groza. Maurer face o vizită în Argentina, prima vizită a unui șef de stat român în America de Sud. România, după o izolare produsă de ocuparea sovietică și de preluarea conducerii de către oportuniștii de stânga, începe să ia parte la viața diplomatică internațională, de exemplu ratifică Convenția pentru protecția bunurilor culturale în caz de conflict armat și aderă la mai multe organisme comerciale și culturale internaționale. Consfătuirea pe țară a țăranilor din sectorul socialist al agriculturii, sector care era undeva de ordinul a 15-20%, nimica toată. Ia ființă Consiliul Național al Femeilor și apar activistele cu deux pieces și coc, care încercă să aducă modernismul și dreptul femeilor de a fi egale cu bărbații într-o țară primitivă și macho. O altă reușită a Republicii Populare România este organizarea, la București, a Congresului Organizației Internaționale a Ziariștilor. România stabilește relații diplomatice la rang de ambasadă cu Afghanistan, Iraq și Guineea. România este prima țară din lume, care organizeză în anul 1958, la nivel de stat, Olimpiadele Internaționale ale elevilor, prima dată la matematică. Se inaugurează la București ”Muzeul Enescu”, și are loc primul ”Festival George Enescu”, cu o participare internațională de excepție. La București apare ”Luceafărul” și alte publicații de literatură și artă. România a participat, cum a putut și s-a priceput, la Anul Geofizic Internațional. Există și o serie de timbre, le am în clasor, apărute în anul 1959, despre participarea României la AGI.

Dar lucrul cel mai important mi se pare că a fost faptul că, în anul 1958, România reușește să determine retragerea trupelor sovietice de pe teritoriu, rămase în dispozitiv defensiv în Banat, Bascov (blindate), Focșani și Constanța. În perioada mai-august trupele sovietice părăsesc teritoriul României, majoritatea fiind dislocate la cazarmi din Vest, față de România. Acest lucru a fost obținut de secretarul general P.M.R., Gheorghe Gheorghiu-Dej, care, speculând cu abilitatea situația internațională, l-a trimis pe generalul Emil Botnăraș să propună lui Nikita Sergheevici Hrușciov retragerea celor peste 25.000 de militari sovietici aflați pe teritoriul României. A fost o lovitură de imagine pentru P.M.R. și o economie, costurile trupelor de ocupație erau suportate de statul român. Menționez că România a fost prima țară care a obținut eliberarea teritoriului ei de către trupele de ocupație sovietice, rămase după WW2. Dar, având în vedere că România făcea parte din Tratatul de la Varșovia, sovieticii  și-au menținut utilități militare la aerodromul Ianca, pentru avioanele militare în tranzit și în portul militar Mangalia - materiale, armament și piese de schimb pentru flota de suprafață și submarine.

O să reușească România să obțină în anul 2018 retragerea trupelor de ocupație străine, a bazelor militare ale altor state, de pe teritoriul ei? Să ne amintim că și sovieticii pretindeau că sunt un ”scut”, un dispozitiv defensiv în calea ”agresiunii imperialiste”! Nu cred că cineva o să cera eliberarea României, pentru că nu mai este nimeni în clasa politică care să ceară acest lucru!

2018, MMXVIII, începe bine, cu dreptul, într-o zi de luni - pare a fi un an bun, în echilibru. Adică poate să apară perioade negative urmate de perioade bune, liniștite, când sus, când jos, pe total, în echilibru! Vremea va fi și mai dură, mai capricioasă, cu o turbulență accentuată a cerului și cu fenomene meteo imprevizibile, chiar catastrofice. Iarna 2018-2019 va fi ceva mai blândă, cel puțin așa spun caietele lui Topor. Uragane distrugătoare în insulele Atlanticului și pe teritoriile de litoral și apropiate, provocate de El Niño.  

Politic, este un an de trecere. Alegeri sunt în multe țări, dar pe noi ne interesează alegerea lui Vladimir Vladimirovici Putin. Dacă va fi re-re-reales, ceea ce pare posibil și probabil, nu vor fi surprize, se va continua politica prezentului, oarecum logică și previzibilă, fiecare mare putere cu sfera ei de influență, amenințând în public și împărțind frățește în spatele cortinei. A fost vreodată altfel? Să ne amintim că în WW2 cea mai mare putere capitalistă s-a aliat cu cea mai mare putere comunistă, ba i-a dat combustibil și armament. Cine a fost prima mare putere care i-a recunoscut pe insurgenții americani în Războiul de independență? Rușii! Țarul Rusiei a trimis la Boston o fregată înarmată care a dus insurgenților arme, praf de pușcă și trei sute de baloturi de ceai negru tare, rusesc! Că doar americanii aruncaseră în mare ceaiul englezesc de Ceylon! Și exemplele pot continua… pentru că multe vi se ascund, de multe ori sunteți mințiți. Nu este vorba de ideologie și religie, nu a fost vorba niciodată, ci doar de cucerire, jaf și de dreptul celor mai puternici. Care de cele mai multe ori se înțeleg pe seama celor mici.

Basarabia, provincia secesionistă a României, cunoscută sub numele de Republica Moldova, va trece printr-un proces de rusificare accentuat, pentru că pragmatismul controversaților lideri oportuniști de la Chișinău le indică, că, în zonă, Soarele răsare de la Moscova, rușii sunt cei mai puternici. Există o denumire pentru acest fel de politică, dar mă rușinez... bine, lor nu le este nicio rușine!

Islamizarea Europei continuă și va înregistra noi episoade violente. Acest lucru va da apă la moară extremei drepte. Mă tem că există doar o singură modalitate de a scăpa de ciuma verde, de cancerul care a cuprins o bună parte a Europei și extrema dreaptă are metodele necesare. Încă odată, nu este vorba de religie, ci de modul de producție asiatic, am mai explicat acest lucru. Deja, prin influența nefastă a celor 60 de milioane de asiatici, ritmul de dezvoltare al Europei s-a diminuat, iar nivelul de trai, de educație și cultură, a scăzut.

În anul 2018 nu este de aşteptat declanşarea unor războaie mari, globale. În niciun caz, statistica este clară, nu poate începe Al Treilea Război Mondial, cum din prostie sau rea-intenţie ameninţă şi sperie lumea diverşi indivizi dubioşi, care, cu siguranţă, nu sunt nici astrologi şi nici clarvăzători, ci doar nişte şarlatani avizi de glorie şi bani, oameni frustrați și cu mintea aiurea. Niciun semn sau conjunctură astrologică, nicio statistică istorică nu justifică predicţia, pentru anul 2018 a unei conflagraţii mondiale. Sigur, vor exista confruntări locale şi zonale, pentru că violenţa există permanent, am în bibliotecă o Enciclopedie a Războielor care, demonstrează că, de când Cain l-a asasinat pe Abel, nu a fost nicio zi de pace totală pe globul pământesc.

România. Este evident că în ultimii 28 de ani, în România s-au schimbat multe lucruri în bine. Poate că nici nu le vedem pe toate, confiscaţi de grijile cotidiene şi cârcotaşi cum trebuie să fie nişte buni români...

Poate fi mai bine în România ?  Sigur că se poate!  Anul 2018 va fi un exemplu în această privinţă, pentru că va fi un an bun pentru România.

Şi pentru omul de rând poate fi un an bun, în care va culege roadele muncii şi al activităţii eficiente. Sigur că vor fi convulsiuni sociale, declanşate de atitudinile oamenilor politici, a guvernanților, sau de nesiguranţa locului de muncă. Pot și vor fi scandaluri politice şi economice, dezvăluiri şi retractări. Este regula jocului şi impresia de democraţie.  Altfel, cetăţeanul de rând se va plictisi îngrozitor, nu?! Şi dacă se plictiseşte poate începe să gândească cu propriul creieraş, ceea ce este strict interzis !

Ceea ce este îmbucurător, este începutul schimbării mentalităţii în România. Pentru că generaţiile comunisto-fasciste caracterizate prin intoleranţă, violenţă, spirit partizan şi încrâncenare sunt treptat-treptat înlocuite de generaţii pragmatice, dornice de distracţie, specializate, dar arondate subculturii. Dacă generaţiile vechi sunt rodul Războiului rece, cele noi sunt subprodusul unui capitalism rudimentar. Totuşi, cei care vin acum pe scena vieţii sunt mult mai dornici de distracţie decât de declanşarea unui conflict mondial. Nu le pasă, nesimțirea și nepăsare sunt coordonatele generale!

Caracteristic regimului meteorologic în România este haosul şi de multe ori prognozele meteo nu se vor adeveri. O altă caracteristică meteo a anului 2018 sunt mişcările rapide în atmosferă – vânturi puternice şi furtuni. Iarna va fi mai grea, cu temperaturi negative, începând din 15 ianuarie până la sfârşitul lui februarie. În Bucureşti va ninge de cinci ori, iar ultima ninsoare va fi în jurul începutului lui martie. A doua parte a lui ianuarie va fi foarte friguroasă. Primăvara va începe brusc şi nemarcat, va fi cînd uscată, când foarte ploioasă şi umedă. Inundaţii, pe alocuri. Vara va fi echilibrată, va ploua când trebuie, pe un fond general de secetă şi caniculă. Recolta va fi într-adevăr bună! Se vor face multe fructe, iar via va da o producţie pentru vinuri de colecţie. Totuşi, trebuie semănat după almanahurile vechi care arătau concordanţa dintre stadiile vegetaţiei şi fazele lunii. Este tot ce putem face în faţa unei naturi relativ ostile. Pentru că, de fapt, ticăloşia omului este mare. Îmbogăţiţii peste măsură au tăiat cu nemiluita pădurea reducând coeficientul de împădurire de la un confortabil 33% din suprafaţa ţării în 1989, la un nesatisfăcător 23,7% în 2017. Din această cauză, România este la începutul unui proces de schimbare a climei cu o componentă certă de haos meteo, situație la care contribuie şi distrugerea sistemelor de irigaţie şi încetarea investiţiilor în hidroenergetică şi îmbunătăţiri funciare.

Pentru prima dată în România, în cea de a patra Republică, poate începe un proces sănătos de creştere economică. Pentru că populaţia începe să înţeleagă că o ţară bogată este cea unde se munceşte şi începe să se distanţeze de sfera politicului, ba chiar neagă politicul prin demonstrații și luări publice de poziție în special contra celor de la putere.

Şi în politică încep mici schimbări dătătoare de speranţă. România este o ţară cu probleme specifice extreme. Structura populaţiei, cea mai bună forță de muncă alungată din țară, costul tranziţiei şi lipsa de speranţă, la care se adaugă şi compromisurile enorme făcute pentru UE, contribuie la complexitatea situatiei. Se pare că România nu-şi mai găseşte ritmul, locul în lume. După ce în timpul perioadei trecute se afla pe drum (drumul construirii societăţii socialiste multilateral dezvoltate), acum este în tranziţie. Tot timpul pleacă undeva şi nu ajunge nicăieri, niciodată. Ideea de tranzitie presupune nesiguranţă, nu motivează populaţia si îndepartează investitorii.

Cum de a fost posibil să apară în România cea mai rea ipostază a comunismului, ca apoi să ne umplem de toate relele capitalismului, ba să ne mai bucurăm chiar de convergenţa lor ?! România a fost şi este o ţară neprotejată spiritual faţă de Rău, cu toate eforturile gigantice ale Bisericii. Care nu ştie, sau a uitat să-şi folosescă forţele spirituale. Dar, această situaţie începe să se schimbe în anul 2018, odată cu târnosirea Catedralei Măntuirii Neamului și poate fi primul an când începe să se adeverească profeţia lui Sundar Singh despre România, când credinţa şi adevăratele valori vor cobori în stradă şi pot începe să devină reguli permanente. Şi nu uitaţi ce a spus Iisus: „...mai repede trece o cămilă prin borta acului decât intră un bogat în Împărăţia Mea.” Iar mult hulita clasă politică poate începe să se uite în oglindă şi să nu-i placă ce vede... Începe, cu sfioşenie la început, să funcţioneze într-adevăr bunul simţ şi spiritul creştin.

Sindicatele pot găsi, în anul 2018, o soluţie eficientă ca să fie luate ca partener de discuţie de către guvern şi patronat.

Leul ținut sub 5 lei pe Euro, inflaţia controlată, creşterea moderată a preţurilor şi aplicarea unor legi drastice faţă de hoţie şi corupție, nu campanii la ordine politice, sunt tot atâtea motoare şi motive care pot obliga românul să muncească mai mult şi mai cu cap, să câştige mai mult, corect și cinstit şi astfel să conducă România către o adevărată creştere economică în 2018.

În anul 2018 pe teritoriul României pot fi sute de cutremure sub gradul 3 Richter, o duzină, două, între gradul 4 și 5 Richter şi unul sau două peste gradul 5 Richter. Stohastic vorbind. Cel mai probabil, un cutremur mai mare, poate fi în toamna anului 2018, dar şi primăvara poate fi teatrul, statistic vorbind, al unei activităţi seismice susţinute. Aceasta cu aproximaţie, deoarece mecanica plăcilor tectonice, sau ce altceva provoacă seisme, are propriul ceas şi nu prea ţine cont de ceea ce ne închipuim noi, maimuţele Domnului. Trebuie să acceptăm acest lucru în mod natural, pentru că este un fenomen natural. Dacă acceptăm creşterea nejustificată a preţurilor, arbitrar, de ce sa nu acceptăm un fenomen al naturii, este adevărat, mai rar ? Oricum, un bloc, vilă, sau o casă bine construite nu au nicio problemă la un cutremur mare.

Pe plan strict personal, anul 2018 este și poate fi un an bun. Veniturile personale pot și vor creşte. Este un an favorabil omului de rând dar şi bogătaşului. Afacerile cu marfă, nu cu servicii, sunt, în mod special, favorizate. Anul 2018, anul Cățelului de Pământ, este benefic şi plin de recompense, mai ales pentru cei care au un stil de viaţă sănătos.

Sănătatea este bine aspectată în 2018. Populaţia României, aparent bătrână şi bolnavă, are resurse de regenerare, dacă i se oferă o motivație spirituală. În sfârşit, sistemul de asigurări de sănătate pare că ar funcţiona. Sigur, nu vor lipsi scandalurile de presă cu subiecte din spitale şi farmacii, dar oare câte procese de malpraxis s-au înregistrat în România?

Sportul va fi, de asemena, sub auspicii favorabile. Dar, Olimpiada de iarnă din Coreea de Sud va avea povestea ei. Îmbucurător va fi faptul că populaţia şi mai ales tineretul îşi va găsi timpul şi banii necesari ca să facă sport, nu să se uite la televizor cum fac alţii sporturi. Sau să admire cum face una bani cu tenisul, este afacerea ei personală, este o afacere a pariuriurilor internaționale, să nu exagerăm, dar să facem noi sport!

După cum spune înţeleptul chinez Lao Ţâ, fondator de filosofie şi religie, efortul, cinstea și munca corectă duc la bunăstare durabilă, care poate fi o propoziție caracteristică pentru anul 2018.

                                                              ⃰    ⃰    ⃰

Dragi lupi, padawani și hobbiți vă mulțumesc mult, vă mulțumesc din suflet, tuturor acelora care mi-au trimis pe email și pe mobil urări și felicitări cu prilejul Crăciunului anului 2017 și vă urez și eu însutit și înmiit:

Crăciun cu bucurie, sănătate și belșug!

                                                          ⃰    ⃰    ⃰

În anul 2018 toate zodiile sunt avantajate, au momentele lor de glorie, dar și de jenă. Totuşi, în cursa vieţii nu pot să câştige toţi. Primele vor trece linia de sosire, fiind foarte avantajate de Cosmos, zodiile de pământ, doar este anul Cățelului de Pământ : Taurul, Fecioara şi Capricornul. Pe locul doi, la diferenţă foarte mică se clasează zodiile de aer : Gemenii, Balanţa şi Vărsătorul. Imediat apar şi zodiile de foc, pe locul trei : Berbecul, Leul şi Săgetătorul. O dată cu locul trei sosec şi zodiile de apă : Racul, Scorpionul şi Peştii.

BALANŢĂ

Anul 2018 anunţă o perioadă dinamică a reașezării unor relații profesionale, sau/și de familie. Nici o planetă permanent în zodie, doar tranzitul celor trei veseli, Soarele, Mercur și Venus. Prima parte a anului este agitată, dar are o anumită logică. După cum apare în horoscop, a doua jumătate a anului este și mai dinamică şi plină de evenimente de tot felul. În general, domniile voastre sunteţi foarte populari printre prieteni şi anturaj, printre cei din jur, şi acest lucru vă serveşte şi în cariera profesională. Dorinţa dumneavoastră permanentă de armonie şi frumos vă face să fiţi căutaţi de o mulţime de persoane care doresc să vă devină apropiaţi, chiar prieteni.  Pentru Balanţe, anul 2018 poate rezolva multe  dintre grijile pe care le-au tras dupa ele în ultimii ani. Este un an bun, în care o multime de noduri încâlcite se deznoadă şi lasă locul altor probelme. Se rezolvă situaţii legate de locul de muncă, de şcoală, de  acte, de legalizarea unor situaţii care blocaseră aproape total mişcarile Balanţelor. Asta nu inseamna că nu vor aparea alte noduri, dar vor fi mult mai simplu de rezolvat si cu mai mult ajutor din partea unor decidenţi. Adică nu apare nici un nod gordian, că nici dumnevoastră nu sunteţi Alexandru cel Mare ca să-l rezolvaţi tranşant. Pentru ca Balanţele au obiceiul să se implice in viaţa celorlalţi, cu sfaturi, cu păreri, în anul 2018 pot avea de intampinat probleme care le vor lecui pentru mult timp de asemenea atitudini. O vorba veche spune  dă sfaturi numai daca ţi se cer, iar oltenii sunt şi mai drastici: ”câinele moare de drum lung şi prostul de grija altuia”. Altminteri puteți avea parte de prieteni și rude care sunt deranjate şi indignate că interveniţi în treburile lor. Un plus de detaşare este necesară Balanţelor, pentru a ocoli eventualele bârfe în anul 2018.

Sanatatea este relativ bine aspectata in 2018, dupa un an in care s-au acutizat mai multe suferinţe şi v-au făcut sa va simţiţi nesiguri. Rămân însă ameninţări de… diverse, in special din cauze alimentare și o oarecare fragilitate nervoasa pe care nu trebuie să o ignoraţi. Rinichii sunt de natura zodiei şi trebuie luaţi în seamă, mai ales în perioada februarie-aprilie. Balanţele, de obicei, nu beau suficientă apă. Trebuie să beţi apă potabilă de calitate, bine filtrată şi ozonată, să evitaţi apele minerale cu mineralizare mare, băuturile carbogazoase şi sucurile evident chimice. Sigur că sunt ispititoare, dar mai rar!  Grădinăritul, sau alt hobby asemănător, este pentru Balanţe o ocupatie recomandată şi rezonabilă din punctul de vedere al psihologului, pentru ca ele, Balanţele, au nevoie neapărat să cuantifice rezultatele muncii lor şi, mai ales, să le poata  pipăi sau gusta.

Dragostea este relativ bine aspectată, mai ales în a doua jumătate a anului, când Balanţele pot forma cupluri stabile, sau chiar se pot căsători. Totuşi, un oarecare procent din Balanţe, care sunt destul de naïve şi credule, pot avea in continuare parte de profitori. Atenţie in 2014, goana dupa o situaţie stabilă  le poate transforma pe femeile din Balanţă în victime pe termen lung. Cele care se vor casatori in 2018 cu partide bune, dar fără să fi avut suficient timp să-şi cunoască partenerul, vor avea deziluzii, mai mari sau mai mici, depinde de contul în bancă al stimabilului. Gandiţi-vă de doua ori înainte de a merge la ofiţerul starii civile! Bărbaţii Balanţă vor alege mai bine in 2018, ba chiar se vor lăsa aleşi, până la urmă - decat singur - mai bine şi aşa… Pentru cei care sunt deja la casele lor, 2018 este un an calm, in care vor face investiţii cuminţi şi/sau se vor multumi cu ce au acasă. Aventurile amoroase extraconjugale se termină foarte prost pentru cei sau cele căsătorite din zodia Balanţei, mai ales în a doua jumătate a anului 2018.

În prima jumătate a anului sunteţi obsedaţi să obţineţi bani ieri, dacă se poate, sau imediat, acum. Ciuguliţi, nu încasaţi! Acestă miopie financiară vă poate costa prin faptul că pierdeţi oportunităţile unor proiecte sau afaceri importante, pe termen lung. Dar din prima decadă a lui aprilie situaţia se clarifică şi noii dumneavoastră prieteni, doar 2014 este un an la relaţiilor sociale, vă ajută să vă descurcaţi mai bine. În martie, pe noul val al unor venituri care se anunţă generoase, sunteţi înclinaţi să faceţi cheltuieli mari, ba chiar să luaţi pe datorie. Nu este bine! Întindeţi-vă cât vă este plapuma şi o să dormiţi liniştiţi. Partea financiară glorioasă începe odată cu 13 mai, cu conjuncția lui Mercur cu Uranus. O propunere, o colaborare, un job de vacanţă de vară vă înmulţeşte sursele de venituri.  Ultima parte a anului este mai puțin generoasă din punct de vedere al banilor. Care vin şi se duc, nu degeaba Balanţele au reputaţia de mână spartă. Un sfat ar fi să gestionaţi veniturile împreună cu jumătatea, cu partenerul, sau cu o rudă apropiată de încredere şi de o oarecare abilitate contabilă (tata, mama, fratele, sora).  Nu ar fi o idee rea să economisiţi investind bani în propriul nivel de trai. Degeaba aveţi un cont oarecare, dacă nu trăiţi mai bine!  

SCORPION

În anul 2018 Scorpionii sunt avantajați în lucrurile de o anumită anvergură, importanță. Prezenţa aproape permanentă a lui Jupiter în zodie, dar şi tranzitele lui Marte, Venus, Mercur şi Soare prin zodie, conjuncţiile dintre ele, creează o situaţie complexă, de cele mai multe ori, mai mult avantajoasă decât dramatică sau negativă. De influenţa fastă a lui Jupier nu mai spun nimic, s-au scris biblioteci întregi. Scorpionii îl au în zodie până pe 8 noiembrie, apoi intră în Săgetător să-i ajute și pe centauri. Între 9 martie și 8 iulie, Jupiter este retrograd, atenție! Pe total, o situaţie în evoluţie. Care evoluţie, transformare, schimbare durează, poate, ani de zile. Sunteţi gata să concretizaţi şi să finalizaţi schimbările la care lucraţi sau măcar speraţi în ultimii ani de zile. Interesantă este conjuncţia dintre Marte şi Jupiter, în zodie, pe 7 ianuarie. Și tripla conjuncție dintre Soare, jupiter și Mercur, de pe 28 noiembrie. Se pot întâmpla fel de fel de lucruri. Ar fi bine să fiţi prudenţi şi vigilenţi, chair dacă previziunile sunt bune!  În anul 2018 Scorpionii se pot simţi mai puţin stăpâni pe ei ca de obicei, mai ales din cauza unor presiuni de care s-au săturat şi nu mai au dispoziţia să le ia în seamă. In mod paradoxal, tocmai faptul că au nevoie de linişte, le va aduce serenitatea şi lucrurile vor începe să se calmeze şi să se clarifice. Scorpionul foarte familist va mai avea timp şi pentru el, să se gândească, să planifice, să controleze, să se ducă la pescuit, să-şi facă analize, să citeasca şi să asculte muzica. Mai lăsaţi una mică cu băieţii şi meciurile şi vedeţi de acoperiş sau de zugrăvitul apartamentului. In 2018 bârfele se pot domoli, neamurile il vor solicita mai puţin pe Scorpion, astfel incat  poate trai una din rarele perioade în care se va trezi dimineaţa zâmbitor şi cu chef de viaţă. Femeile Scorpion vor fi preocupate la maximum sa-şi imbogateasca garderoba, să afle noile tendinte şi… să mearga la psiholog.

In ceea ce priveste sănatatea, nu vor fi probleme majore dacă nu veţi exagera la volan şi dacă nu veţi face excese de niciun fel, în special cu fumatul şi băutura. Ceva mai mult somn şi mai puţin tutun, o mâncare mai hrănitoare şi mai gustoasă, nu doar alimente înghiţite fară să vă uitaţi in farfurie. Nu este niciun pericol, pentru că dumneavoastră, cei născuţi în zodia Scorpionului nu prea aveţi tendinţa să vă îngrăşaţi. Nu foarte mult! Si, atenţie la ochi, sunt posibile conjunctivite provocate de poluare. Atenţie şi la oase şi la dinţi, în anul Cățelului de Pământ, Scorpionul neglijent poate face luxaţii, iar daca nu se decide sa viziteze stomatologul, se va trezi cu mari cheltuieli legate de repararea danturii. Sigur, partea corpului guvernată de Scorpion este sexul şi un procent din zodie poate avea probleme în acea parte delicată, sau cu boli transmise sexual.

Dragostea este bine aspectata în anul 2018. Venus intră în zodie abia pe 3 decembrie și, cum altfel, stă până la sfârșitul anului.  Pe cât de plin de efort şi vijelios este anul, pe  atat de lipsit de evenimente este pentru Scorpion. Stabilitate şi pace în cămin, aventuri superficiale, dar plăcute, nimic contondent care să doară la acest capitol. Li se recomandă Scorpionilor ca in 2018 să treacă peste zgârcenia lor proverbiala şi să înveţe să cumpere flori, un iepuraş (de pluş), un parfumel, sau un stilou, să nu se mai prefacă mereu că uită de aniversari si să încerce să afle o bucurie în faptul de a face bucurii celor dragi. Pentru tinerii Scorpioni, cei care îşi încearcă acul, anul 2018 este o cursă permanentă după petreceri, sex şi cuceriri de o noapte. Mai ales când Marte tranzitează zodia, la începutul anului, în ianuarie, până pe 27 ale lunii, devin Casanova reloaded producând ravagii dar şi facturi pe măsură. Sexoasele native ale zodiei se îmbracă agresiv, mai ales vara şi în a doua parte a anului, de parcă ar dori tot timpul să provoace efecte viagriene. În anul 2018, ce caută găsesc, dar nimic stabil sau interesant.

Anul 2018 se anunţă constructiv pe plan financiar. Nativii din Scorpion au în minte un plan sau mai multe pentru consolidarea situaţiei financiare, pentru achitarea creditelor şi plata la timp a facturilor. Acest comportament model are la dumneavoastră un singur scop: obţinerea unui credit foarte mare. Iar stelele vă şoptesc să încercaţi începând din luna mai. Până atunci puteţi pune amenzile şi somaţiile de plată la dosar. Dar să le ţineţi în ordine! De asemenea, dezvoltaţi unele strategii foarte interesante dacă ar funcţiona, menite, în gândirea dumneavoastră, să vă îmbunătăţească nivelul de trai, să vă facă viaţa mai uşoară.  Jupiter, bine plasat, vă avantajează prin aspectele armonice pe care le face şi aveţi toate şansele să semnaţi contracte avantajoase, plasamente bune ale banilor şi să faceţi cheltuieli folositoare. Nu că aţi fi din cale afară de generos, pe la spate lumea vorbeşte de zgârcenia dumneavoastră, dar un gest frumos, filantropic, în septembrie la începerea şcolilor – nu ar fi o idee prea rea. Anul se sfârşeşte apoteotic cu Scorpionii care au făcut ceva bani din vânzări, afaceri conjuncturale sau moşteniri şi de aceea sunt veseli şi îmbujoraţi la faţă de… efort!

SAGETĂTOR

Pentru centauri, perioadă anului 2018 este, în primul rând, o vreme a adaptării la filosofia succesului. Chiar dacă nu vă interesau până în prezent natura, ecologia, mediul, anul 2018 vă aduce sentimentul că faceţi parte din natură, din ceva uriaş şi important şi că aveţi rolul dumneavoastră în acest imens mecanism cosmic. Pe lângă Soare, Mercur şi Venus, zodia mai este tranzitată, în scurt şi de Jupiter începând cu 9 noiembrie, până la sfârșitul anului, ceea ce nu vă face rău, deloc! Săgetătorii  trebuie să fie   foarte prudenţi in 2018, pentru ca norocul lor proverbial  va  fi, poate, mai ponderat la începutul anului 2018, anul Cățelului de Pământ. Dacă până acum doar mişcau din nas şi lucrurile o luau pe fagaşul dorit de ei, in 2018 vor fi nevoiţi să facă eforturi. Dar să nu se aştepte la eforturi materiale sau  fizice. Nicidecum. Va fi foarte important să le recunoască şi celor din familie, sau din relaţia curentă, de la serviciu, din anturaj, calităţile sau faptul că  ceilalţi au dreptate, iar ei, Sagetatorii, nu! Orgoliosul Săgetator va trebui să accepte  că mai au şi alţii dreptul la soare, ca nu ei dețin adevarurile absolute, ca trebuie sa-i mai intrebe şi ei pe ceilalţi de sănătate, nu doar să aştepte să fie ei intrebaţi. Este posibil ca in 2018, unii Sagetatori să-si schimbe locul de munca, alţii să schimbe casa, sau partenerul, sau sa fie nevoiţi sa-si modifice unele obiceiuri de viaţa, adaptarea la filosofia succesului. Vor calatori destul de mult, aşa cum le place lor şi se vor întoarce cu mici cadouri,  din ce in ce mai interesante…

Centaurii cu arcuri încep anul în forţă şi cu o sănătate pe măsură. Sigur, virozele şi oboseala nu cruţă nici o zodie, deci nici pe a domniilor vostre, statistic vorbind. Această energie debordantă vă poate împinge să riscaţi. Nu este imposibil, în aceste condiţii, un accident de maşină sau o ieşire în peisaj la ski, dar din fericire, stelele arată că nu este nimic foarte grav, iar un ghips la picior este chiar sexy. Ei, glumesc și eu şi stelele, câteodată! Asta până prin luna aprilie, pe 2 alții spun pe 8, depinde de ascensiunea dreaptă, su proiecția pe ecliptică, a conjuncției Marte cu Saturn, în Capricorn, alături, deci. Cam pe atunci vă mai gândiţi să mai faceţi provizii de vitalitate. Într-un cuvânt s-au cam terminat bateriile.  Regimul de viaţă devine mai ordonat, apare chiar o anumită disciplină, rutină, în viaţa şi obiceiurile dumneavoastră. Ceea ce nu poate decât să vă sprijine sănătatea. Din iunie-iulie apare o scădere a dinamicii, un interes crescând pentru natură, gen hamac legat între doi stejari. Natura v-a fascinat întotdeauna, dar să leneveşti în mijlocul ei… ce aventură! Aşa (re)descoperiţi ceaiurile de viaţă lungă şi alte plante medicinale. Nu este rău, nu este rău deloc...

În dragoste, Sagetatorul rămâne destul  singur, sau independent mai bine zis. Indepartat prin propria lui voinţă, prin propriile sale idei legate de cum ar trebui sa fie, să se comporte  şi să arate perechea sa. Cei necasatoriti nu se vor grabi la altar in 2018, iar cei casatoriţi vor incerca să se concentreze asupra posesiunilor familiei, mai degraba decat asupra membrilor ei. Aceasta modalitate de a trata lucrurile s-ar putea sa vă aducă multe momente de discuţii și nemultumiri in casa, aşadar, atenţie! Această atitudine, în ziua de azi, poate duce uşor la un divorţ, sau vă puteţi trezi cu casa goală şi fără cuptorul cu microunde. Așa că țineți un cadou la îndemână și promisiuni eterne că o să faceți ce trebuie. Ce trebuie? Bună întrebare! Totuşi, din mai, sunteţi mai cooperanţi, mai blânzi şi gata de o escapadă. Cuvântul magic este: excursie! Reinventaţi pic-nic-ul de la sfârşitul săptămânii (doar nu voiaţi să spun weekend lângă pic-nic, trebuie să mai vorbim şi româneşte) şi toată lumea o să fie veselă, obosită... dar mulţumită.

Spuneam ca Sagetatorii vor aduce cadouri din ce in ce mai interesante, şi nu întamplător. Ei nu au fost niciodata generoşi, ci doar corecţi in aprecierea valorii oamenilor. În anul 2018 pot deveni chiar zgârciți, ceea ce nu îi caracterizeză. De parcă le este frică de ziua de mâine, deşi pentru cei mai mulţi din zodie nici nu se pune problema. Nu că ar  pune bani deoparte pentru zile negre, dar brusc şi-au amintit că multe din lucrurile care ii inconjoară nu au nici un rost,  ca sunt limitaţi de necruţătorul timp cel atotputernic, că  vor să păstreze ce au şi să nu mai risipească banii. Până la urmă, doriţi să faceţi şi ceva pentru dumneavoastră. Dar optimismul este calitatea de bază a domniilor vostre şi acest lucru rezolvă aproape orice problemă. Chiar financiară. Săgetatorii vor cheltui la fel de mult în anul 2018, până la urmă. Femeile Săgetător nu-şi vor refuza, nu pot acest lucru, lucrurile de bună calitate care le pun in valoare frumuseţea şi atributele!

CAPRICORN

Pentru zodia Capricornului anul 2018 este anul securității și protecției personale.  Cu Pluton de ceva timp în zodie, care, planetă mică și ciudată bine, de fapt, rămîne, când direct, când retrograd, în zodie, tot anul 2018, de fapt până în 2023 şi cu Saturm intrat și el în domiciliul, fără să mai vorbim de detaşamentul Soare, Venus, Mercur tranzitând la începutul anului, aspectele astrologice sunt edificatoare. Trebuie să fac o paranteză şi să precizez că Pluton are o influenţă colectivă, de generaţie şi că astrologii experţi iau în consideraţie cu multă prudenţă influenţa planetelor trans-saturniene (Uranus, Neptun, Pluton). Aşa că influenţa lui Pluton asupra zodie Capricornului nu este negativă, ci mai curând interesează capacitatea de regenerare fizică şi spirituală. Dar Pluton este considerat planeta "plutocraţilor" a celor bogaţi, puternici, clasa stăpânitoare, guverne, establishmentul. Capricornii au o lungă perioadă bună dacă doresc să parvină, să facă bani, să ajungă în vârf. Stelele sunt cu ei! Dar şi Marte tranzitează zodia între începutul anului și 17 ianuarie, apoi revine, retrograd pe 14 august, își reia mișcarea directă pe 28 august și iese din zodie pe 12 septembrie. Perioadele când Marte este în zodie în mișcare directă sunt plină de dinamism, de curaj, de îndrăzneală. Capricornii au un an 2018 cu multe noutaţi pentru ei, o mulţime de cărări li se vor deschide si le vor trebui luni de zile ca să ia cele mai bune hotărâri, să fie în siguranță. Firea Capricornului are nevoie de stabilitate si de certitudini ca să se simtă bine, dar in 2018 pot afla că nu întotdeauna certitudinile  sunt şi amuzante. Vor descoperi ca ceea ce au in minte şi în suflet este valoros şi nu trebuie pus la bătaie pentru orgolii marunte. Capricoarnele pot avea chiar revelaţii asupra unor persoane despre care credeau că ştiu totul, sau aproape totul şi, cu toate ca ele simt  foarte bine firea celorlalţi, işi vor da seama ca au luptat impotriva sensului vieţii şi au fost, poate, prea tolerante. Capricornii căsătoriti  vor avea un an de linişte, parcă este bine acasă, parca m-aş odihni, parca aş lăsa vânătoarea pe mai tarziu… şi aşa trece 2018!

In ceea ce priveşte sănătatea, Capricornii trebuie sa se străduiasca, să tragă de ei inşişi pentru a ieşi din lenea şi comoditatea lor. Dar, genunchii încep să scârţâie, pulsul este crescut, poate şi colesterolul… aşadar se impun masuri drastice: mersul pe jos şi cu bicicleta, diete potrivite nu excesive, şi, mai ales, uitaţi că există dulciuri şi cofetării pe lumea asta! Foarte necesare in 2018, este  destinderea în natură, aerul liber, apa plata, merele acre, şi grătarul de… peşte. Intr-un an vijelios cum se anunţă 2018, de muncă, efort prelungit, măcar de corp trebuie sa aiba grija  Capricornii, să se autodisciplineze şi să se concentreze, pentru siguranța lor proprie, cel mai important lucru pentru ei.

Cu dragostea este o poveste. Lungă şi interesantă. Pe scurt, la începutul anului, în propria zodie şi în perioada tranzitului lui Venus, adică între începutul anului și 11 februarie, se poate să vă îndăgostiţi repede şi de cine nu trebuie – una dintre specialităţile Capricoarnelor, în special. Anul de efort, de muncă al Cățelului de Pământ, pozitiv, nu avantajează dragostea Capricornilor. După cum scrie la tratatele de astrologie vă doriţi o dragoste sigură, senzuală şi pasionată, dar care să nu vă facă cumva probleme, Doamne fereşte! Ei bine, în anul 2018 puteți avea unele probleme! Începând din martie şi până la sfârşitul lui mai începeţi să vă puneţi întrebări, din ce în ce mai precise şi chiar începeţi un fel de schimbare a vieţii dumneavoastră în ceea ce priveşte legăturile de amor. Realizaţi că vă doriţi o schimbare şi că aveţi la dispoziţie chiar mai multe modalităţi decât speraţi. Un procent mai curajos dintre Capricorni vor lua măsurile necesare chiar din luna iulie, ceilalţi vor mai întârzia, ca de obicei. Siguranța personală contează!

Bani vor avea Capricornii in 2018, chiar mai mulţi decât pana acum, statistic vorbind, sunt pe trendul lui Pluton, dar trebuie sa stie in ce îi investesc. Nu le sunt favorabile speculatiile sau asocierile, in general, punerea banilor la un loc cu altcineva nu este favorabila Capricornului. Ceva bani puşi deoparte sub formă de valută, aur, sau bijuterii, ar fi o masura inţeleapta, sau investiţi cu cap. Perioada dintre august şi noiembrie este ideală ca să faceţi uşor economii, fără să mâncaţi iaurt tot timpul. Cam în aceeaşi perioadă vă cresc şi veniturile, aşa că există o explicaţie logică pentru situaţia financiară îmbunătăţită. Sfârşitul anului, Crăciunul, vă găseşte în siguranţă financiară adică aşa cum îi place unui Capricorn adevărat!

VARSĂTOR

Pentru marea majoritate a nativilor din zodia Vărsătorilor, anul 2018 este anul schimbărilor dese, cheia marilor succese! Când sus, când în jos, ca la montagne-russe! Nici o planetă în zodie. Exceptând trecere normală a Soarelui şi a cortegiului său format din Mercur şi Venus. Ba și Marte fuge repede prin zodie, între 17 mai și 13 august, apoi revine din nou începând cu 12 septembrie și iese din zodie pe 15 noiembrie. Perioade cu energie sporită, atenție să nu fiți agresivi! Sigur şi revenirea periodică a Lunii! Eforturile din ultimii ani se pot concretizeaza în acest an. Dar, este şi un an al pierderilor, în primul rând prieteni care pleacă din ţară, dar şi bani aruncaţi aiurea cu utopia proprie zodiei.  Varsatorii de apă, paradoxal, semn de aer, au, în anul 2018, unul dintre anii cei mai finalizați din viata lor. Ceea ce au clădit şi au adunat în ultimii câţiva ani, iată, dă, în sfârşit, roade!  O mare uşurare îi aşteaptă în luna februarie când li se ia o piatră de pe inima, pentru că, de fapt, ajunseseră la capătul puterilor. Exista însa o condiţie, ca Varsătorul, el sau ea, sa nu se mai împraştie ca de obicei în roza vânturilor, să mai stea pe loc şi să deschidă bine ochii la partenerii de afaceri sau la partenerii de dormitor. Pentru ca ei, Vărăsătorii, sunt amabili, civilizaţi, cumsecade şi chiar generoşi, dar în ultimii ani s-a profitat din plin de pe urma lor, au fost folosiţi cât cuprinde. Ei bine, in 2018, trebuie sa fie mai selectivi în  alegerea partenerilor şi, mai ales, în alegerea celor cărora au de gand să le impartăşească planuri şi secrete. Să se gândeasca de zece ori înainte de a deschide gura şi mai bine să nu spuna ce au de gand pâna cand lucrurile prind mai mult contur. Inca un sfat, deşi credeţi că sunteţi admiraţi/admirate, nu va lăsaţi păcăliti, altminteri veti fi in continuare folosiţi, aşa cum vi s-a mai întamplat, recunoaşteţi, vă rog!  În casă lucrurile nu vor fi mai liniştite, nu prea au cum să fie, atâta vreme cat lăsaţi mereu pe altcineva să ia decizii, să se ocupe, să rezolve… Postura Varsatorului, aceea de trecător  pe acasă, se va vedea şi mai pregnant în 2018, când este posibil să vi se pună condiţii la care să nu puteţi răspunde. S-au adunat prea multe incurcături, prea multe amânări, prea multe atitudini superficiale, care se vor cam razbuna in 2018. Luaţi măsuri !

Si cu sănătatea trebuie sa fiţi atenţi. Zbuciumul permanent, zecile de drumuri pe care le faceti, nervii şi nemulţumirea legate de situaţia instabilă din ultimii ani, va dau unele acidităţi gastrice şi o nelinişte greu de definit. Unii se pricopsesc și cu o depresie, sindromul vremurilor nesigure. Ar fi momentul să treceţi pe fitoterapie, pe vitamine cu minerale şi să vă mai ingaduiţi câte o după-amiaza în care să staţi pur şi simplu. Macar un weekend liniştit pe lună, poate o vizita la o piscina pentru puţină mişcare şi răsfăţ.  În prima parte a anului aveţi o energie şi o dinamică de invidiat, dar această activitate vă pune fizicul şi mentalul la încercare. Din septembrie este bine să faceţi ceva activităţi sau chiar tratamente de întreţinere. Este extrasezon şi puteţi să mergeţi la o staţiune balneo-climaterică unde să faceţi proceduri de întreţinere.

Dragostea, amorul are un galop de sănătate în primele trei luni ale anului. Apoi se împiedică! Depistaţi o eroare, ceva care suna fals şi luaţi măsurile care se impun. Este momentul să fac o paranteză ca să atrag atenţia tuturor zodiilor, de orice sex şi orientare sexuală, să nu cumva să facă enorma greşală să decepţioneze sau să înşele un Vărsător şi mai ales o Vărsătoare. Represaliile sunt disproporţionate şi adesea dor multă vreme… Luna august nu vă găseşte singuri, ba chiar sunteţi prins într-o nouă legătură. De călătorie, vacanţă, excursie sau de croazieră. În septembrie este ceva cu o nuntă, dar poate că nu este a dumneavoastră. În orice caz nu prea aveţi chef de aşa ceva în septembrie şi octombrie, să fim drepţi!  Sfârşitul anului vă găseşte petrecând cu dragostea cea mare într-un grup vesel de prieteni.

Cum spuneam, in 2018, anul Cățelului de Pământ și al lui Mercur, aspectele legate de bani pot prinde contur, pot deveni mai clare. Unele investitii pe care le-ati facut se vor dovedi profitabile, iar ameninţările de pierderi de mari sume pot dispărea. Bugetul dumneavoastră se poate stabilizeaza, veti putea face calcule mai liniştite şi, mai ales, veţi fi capabili sa faceti fata unor cheltuieli neprevazute. Care se vor ivi, cu siguranță, în anul 2018. Dar, în a doua parte a anului apar şi venituri mai mari. Poate este vorba de o mărire de salariu, poate de o schimbare de serviciu, poate de un second job, poate de muncă în străinătate.

PEŞTI

Anul 2018 este pentru nativii din zodia Peştilor anul în care intuiția și imaginația le ușurează viața. Este un an bun! Însă, cu Neptun mai tot timpul în zodie, lucrurile par ceva mai grele, mai dificil de rezolvat. Neptun se mişcă încetişor de pe la 12 grade până la 13 grade și jumătate când devine retrograd, apoi, pe 25 noiembrie revine în mişcare directă (sigur aşa se vede de pe Pământ, în realitate mişcarea lui Neptun este directă tot timpul) şi sfârşeşte anul 2018 la 14 grade tot în Peşti, bineînţeles. Pe 17 noiembrie Marte intră în Pești și dă suficientă energie și dinamism domniilor voastre pentru sărbătorile de iarnă și vacanța cu sporturile ei albe.  La prima vedere, Peştii au fost foarte nemulţumiti de viata lor in ultimii ani. Şi profesional şi sentimental, deşi nu vor cu nici un preţ să recunoască în public… Şi-au făcut fel de fel de toalete, au purtat fel de fel de cizme şi sandale (încălţămintea este slăbiciunea Peştilor) s-au dus la fitness, au băut felurite ceaiuri sedative dar, cu toate astea, ceva nu s-a potrivit. In 2018, însă, piedicile pe care le-au întampinat  se pot estompa sau poate ei vor avea mai mult curaj sa faca un pas in faţă, să treacă peste obstacole. Au mai multă imaginație și intuiție, asta îi ajută să aibă succes. De fapt, ambele situatii vor conduce la ridicarea valului de nemulţumire care i-a apăsat pe Peşti. Li se vor recunoaşte meritele si vor fi repuşi acolo unde le este locul, vor primi laude şi chiar este posibil un premiu, sau măcar o diploma. Vor constata ca cei care au mârâit la ei şi i-au trecut pe tuşa, sunt si ei oameni şi îşi mai schimbă ţintele… aşa, că in 2018, Peştii se pot bucura de imunitate, nu vor mai fi ţinte! Este un an creativ pentru ei, cu multe idei şi favorabil asocierilor  cu alţii la fel de creativi ca si ei. S-ar putea să se puna bazele unei afaceri, nu mari, dar care să le dea satisfacţie pentru un pumn de bani in plus şi, mai ales, pentru ca şi-au valorificat talentele, intuiția și imaginație.

Atenţie însă, la sănătate, mai ales pentru cei trecuţi de 50 de ani. În anul 2018 sunteţi fragili şi vă reveniti greu din viroza sau astenia de primăvară. Este posibil sa aveti si unele probleme legate de piele, asa că, îngrijiti-vă constant cu produse de bună calitate, dar nu din cele ultra-sofisticate şi scumpe. Cautati produse de ingrijire cat mai naturale şi mai simple şi  consumati multe sucuri de legume si fructe făcute în casă. Peştii au nevoie de apă, deci faceti bai caldute in cada, folositi aromoterapia si muzica dulce care vă vor linisti şi pielea şi gândurile. Şi inca un sfat: desi Peştilor le place să se plimbe prin ploaie, în 2018 evitaţi aceste plimbari, ploaia nu va este benefică în anul Cățelului de Pământ, verde ca jadul. O perioadă mai delicată este între iunie şi noiembrie când aveţi nevoie de îngrijire deosebită şi de întreţinere. Vă simţiţi obosiţi şi nu ştiţi de ce. Nişte analize mai aprofundate vor găsi răspunsul, sau pur şi simplu multă odihnă şi suplimente alimentare, vitamine cu magneziu şi minerale! Un procent din Peşti au probleme cu dulciurile şi dezechilibrele de metale, iar Peștoaicele nu prea au magneziu și seleniu.  Aveţi mari resurse de vitalitate şi începând de la jumătatea lui noiembrie sunteţi ca noi, aşa că vă puteţi bucura de deliciile Crăciunului şi ale unei vacanţe de iarnă memorabile.  Totuşi este bine ca în toamnă, septembrie-octombrie să reduceţi ritmul şi să vă odihniţi mai mult.

In dragoste, Peştii rămân suspiciosi şi, uneori, chiar resping propuneri apetisante. In anul 2018  nu vor fi motive de griji suplimentare pentru cuplu, poate doar dispute legate de modul haotic în care îşi pun Peştii banii prin genţi şi rucksacuri. Dragălăşenia lor şi bunăvointa faţă de cei din familie le vor fi rasplatite cu aceeaşi monedă, vor avea linişte şi sprijin cand au nevoie. Pentru Peşti anul 2018 este şi un an in care vor merge la multe petreceri şi spectacole, pot primi mereu invitatii şi vor cunoaşte multă lume nouă.

Influenţa lui Neptun este aliatul numărul unu în ceea ce priveşte banii. Intuiţia vă conduce să faceţi rost de bani în cele mai diverse moduri. Pe de altă parte, prima parte a anului este un bun exemplu pentru temperanţa de care puteţi da dovadă când vreţi şi stăpânirea de sine la cheltuieli inutile sau chiar păguboase. Aveţi posibilitatea să achitaţi datorii mai vechi, nu mari, dar care vă stăteau pe inimă. Pe total, până în luna aprilie reuşiţi să ţineţi o balanţă cât de cât pozitivă. Luna mai este cea mai favorabilă. Noi surse de venit, poate schimbaţi banca, poate reformulaţi condiţiile creditului, refinanțați, poate apar surse noi de venit.  Toamna este ceva mai dificilă, pentru că urmează după cheltuielile mari făcute cu vacanţa. Nu regretaţi. V-aţi distrat copios. Tot prin toamnă apar cheltuielile cu cei mici, cu schimbarea garderobei, cu reparaţiile şi îmbunătăţirile la căldură etc.  Iarna vă prinde cu murături şi conserve pe săturate, aşa cum numai acasă la Peşti mai găseşti.

horoscop 2018Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000