EVZ

Horoscop În anul 2017 s-au descoperit încă 85 de noi specii pe Terra │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 20158 Vizualizari

Horoscop Trăim într-o societate secularizată şi ne este greu să înţelegem că în acele timpuri religia era politică şi politica era religie. De exemplu, în acele timpuri, împăratul roman era şi preotul suprem. Este deci, foarte posibil, ca simulacrul de proces intentat lui Iisus să fi fost unul politic, cu sentinţa scrisă dinainte.

4 ianuarie

Horoscop Pe 4 ianuarie s-au născut Sir Isaac Newton, Jacob Grimm, Louis Braille, G.B. Pergolesi, William E. Colby, Irakli Guduşauri-Şiolaşvili Catolicosul Georgiei sub numele de Ilia al II-lea, Sextil Puşcariu, Petru Poni, Mihai Constantinescu.

Horoscop Pe 4 ianuarie, în calendarul creștin-ortodox este Pomenirea Soborului Sfinţilor Măriţilor Apostoli, cei Şaptezeci la număr, Teoctist, egumenul de la Cucumia Siciliei și Apolinaria. Nimic în ”Kalendar”.

Horoscop Ce era cu cei 70, o să mă întrebați. Filmele hollywoodiene au format o imagine a Mântuitorului tragică – un neînţels al vremii sale, fără mulţi admiratori şi doar cu câţiva prieteni, care nu erau prea convinşi şi tot cereau minuni şi confirmări.

Adevărul şi istoria spun cu totul altceva. De exemplu, un omilar copt conţine următoarele: “Dar ce cântec minunat se aude? Este oraşul în marş (în mers) a lui Yessus (Iisus) care vine, se apropie. Iată-i pe cei cinci mii, iată-i şi pe cei şaptezeci, iată-i şi pe cei doisprezece şi iată-L pe El, pe Fiul Domnului, zâmbitor şi luminos!”

Horoscop Învăţătura adusă de Iisus a fost repede răspândită şi mulţi au urmat-o. Era o mişcare revoluţionară, de tineret, optimistă şi totul se făcea repede şi cu mult entuziasm. Cetatea Lui Dumnezeu, cetatea iubirii, ce poate fi mai frumos! Existau şi oameni şi se găseau şi mijloace şi bani. Mulți evrei bogați și importanți sprijineau cu bani, din umbră, mișcarea lui Iisus. De la început Iisus a avut o foarte largă susţinere, ceea ce a provocat reacţia asasină a Sanhedrinului.

Horoscop Sanhedrinul exilează trei mii dintre partizanii lui Iisus, după tulburările provocate de asasinarea diaconului Ştefan, probabil în jurul anului 30, în orice caz înainte de Crucificare. Unii istorici susțin cu documente că așa a fost. Biseica spune altfel, cum îi este interesul.  Ei emigrează în nord şi se stabilesc în marele şi importantul oraş Antiochia. Cinci dintre “cei şaptezeci” sunt cu ei, îi conduc şi îi organizează. Acolo ei ocupă sinagogile şi pun bazele primei Biserici a lui Iisus.

Trăim într-o societate secularizată şi ne este greu să înţelegem că în acele timpuri religia era politică şi politica era religie. De exemplu, în acele timpuri, împăratul roman era şi preotul suprem.

Este deci, foarte posibil, ca simulacrul de proces intentat lui Iisus să fi fost unul politic, cu sentinţa scrisă dinainte.

                                                      ⃰    ⃰    ⃰

Horoscop Dragi lupi, padwani și hobbiți ieri, la ora 21:00, am băut un pahar de vin bun, un Purcari roze, pentru J.R.R. Tolkien, așa cum este ritualul, la cei 126 de ani de la nașterea profesorului. Spre dezamăgirea mea NU am primit nicio epistolă despre Tolkien. Doar felicitări și cereri de horoscoape. Nu, nu fac horoscoape! Dar, tare mă tem că lumea este prea colapsată în ea însăși, într-o insensibilitate care o apără de decepții, o nesimțire de yoga, o nirvana mic burgheză, nu o interesează nimic și totul, dar nimic valoros, pentru că valoarea te pune la încercare. Este greu să te pui cu John Ronald Reuel Tolkien! Acum trebuie să vă spun un secret! Doar varianta în limba engleză și poate, cea în franceză, aduc ceva din măreția operei lui Tolkien. Cu tot respectul, dar traducerile în limba română sunt foarte bune, dar nu cântă, nu vibrează, sunt foarte departe de original, nu sunt adaptate, numele sună urât, traducătorii sunt maeștrii în limba engleză și română, nu în opera lui Tolkien! Dar, nu despre profesorul Tolkien vreau să vă povestesc, cu toate că aș putea să vă țin interesați o săptămână întreagă.

                                                       ⃰    ⃰    ⃰

Horoscop Dragi lupi, padawani și hobbiți se întâmplă lucruri de mirare. Mai sunt oameni de știință, cercetători, savanți care duc limitele cunoșterii mai departe și mai departe, chair dacă prostia, nepăsarea și ignoranța cuprinde majoritatea populației.

Ei bine, în anul 2017 s-au mai descoperit încă 85 de specii noi pe Terra, după cum raportează Eleanor Imster în ”Earth”.  16 specii de plante cu flori, trei scorpioni, zece rechini, 22 specii de noi pești, și încă 34 de specii de animăluțe, care de care mai ciudate. Mie mi-a plăcut noua specie de șopârlițe descoperită de chinezi, îmi pare rău că nu știu să urc fotografii pe site, odată și odată o să învăț, dacă o să am de la cine.

Horoscop Acum vă rog să mă scuzați dragi lupi, padawani și hobbiți. Cu noua mea rubrică se pare că este mai dificil decât îi este lui Elon Musk, cu ”Dragonfly” nava cosmică care îl va duce pe Marte. Am realizat, din State mi s-a spus, că ”Dr. Jekyll și Mr. Hyde” este marcă înregistrată și în România. Așa că am schimbat denumirea în ”Conexiuni” cu denumire de rezervă ”Conexiuni anacronice”. Acum să v-o spun pe aia bună, dragii mei, oricare ar fi denumirea, eu tot ce știu o să scriu!

Cred că mai am timp de un film, ceva românesc de valoare cred că o să caut un film regizat de Liviu Ciulei, apoi o s-o visez pe frumoasa Vineri, că nu am mai visat-o de mult, dar în definitiv, nimic nu este pierdut, doar mâine este o nouă zi!

                                                           ⃰    ⃰    ⃰

horoscop

BERBEC   Stelele iţi indică o zi bună, nu te mai doare capul, iar cu puţină gândire, organizare, poţi programa şi problemele cotidiene. Încă o zi dinamică, cu o desfăşurare aproape surprinzătoare. Eşti mereu surprins(ă) de cât de rapid poate să treacă timpul. În activitatea proprie, fie că mai eşti în vacanţă, fie că ai început munca, întâlneşti oarecare opoziţie, ca o pernă moale umflată cu aer, care încearcă să-ţi frâneze rapiditatea. Nu te enerva, nu reacţiona disproporţionat ci încercă să-ţi păstrezi calmul şi să lămureşti pe cei din jur cum stă treaba. Dacă nu te ajută, măcar să nu te impiedice.

horoscop

TAUR   Nu te înşela singur, nu-ţi face proiecte grandioase, care cu siguranţă vor fi contrazise mai târziu de realitate. Păstrează-ţi calmul şi zâmbetul pe buze şi fii mai modest, mai practic. Astăzi poţi să ceri o favoare sau o înlesnire de la anturaj, adică de la prieteni, sau de la familie, sau chiar de la serviciu dacă eşti bugetar! Ai un program aglomerat, dar astăzi este bine sa vorbeşti mult fără să spui mare lucru şi să nu iei decizii importante. „Disimularea inteligentă” a fost întotdeauna cheia succesului, în afaceri, dragoste sau război. Nu este vorba de falsitate sau ipocrizie. Vrei să ai o viaţă plăcută, să ai un răspuns bun, armonios de la cei din jur. Luptă pentru asta!

horoscop

GEMENI   Ai mai multă energie decât de obicei. Nu te enerva dacă oamenii şi lucrurile, astăzi, întârzie! Evită discuţiile lungi şi fără rost, dar nu fi concis ca un automat care spune ora. Pildele, povestiorele, bancurile şi mai ales tăcerile cu subânţeles sunt mai grăitoare decît o mie de discursuri meşteşugite! Veşti bune spre sfîrşitul zilei. Evită să te enervezi din lucruri de nimic, fii constructiv în tot ce faci. Nu lua hotărâri când eşti iritat – mai bine lasă lucrurile să se rezolve singure. Nu aştepta foarte mult, mai ales de la cei cu care te întâlneşti astăzi.

horoscop

RAC    Astăzi nu trebuie să te grăbeşti, mai ales în judecarea şi catalogarea prietenilor şi rudelor. Ai răbdare, ia mai multe informaţii, fiecare are o motivaţie. Poate este nevoie de ajutorul tău! Nu judeca performanţele membrilor familiei tale, sau ale prietenilor. Fiecare are modul lui de a reacţiuna, fiecare este o persoană diferită de tine având propria scară de valori şi propriile aspiraţii. Şi proprii bani! Nu aştepta foarte mult de la cei cu care te întâlneşti astăzi, mai ales pe seară. Nu promite, la rândul tău, nimic! Este vorba de distracţie, nu de afaceri. Nu amesteca plăcutul cu utilul. Totuşi, o informaţie de ultimă oră se pare că te avantajează. Verifică cu prietenii apropiaţi şi de încredere.

horoscop

LEU    Ceva te nemulţumeşte, sau cineva nu-ţi place. Sau, amândouă cazurile. Nu te repezi, pândeşte-l pe îndelete pe renegat! Până când găseşti momentul favorabil, zâmbeşte, dar cu toţi colţii! O dimineaţă mai aglomerată. Trebuie să te organizezi mai mult, mai ales în prima parte a zilei. Eşti supus la două influenţe relativ puternice,  dar opuse. Evită pe cât posibil discuţiile în familie, sau discuţiile în contradictoriu cu partenerii şi/sau asociaţii, mai ales despre proprietăţi sau posesiuni comune. Utilizează orele de lumină pentru treburile importante pe care le ai de făcut. Nu uita că loialitatea este în zilele de azi lucrul cel mai scump şi marfa cea mai rară. Ia deciziile care se impun încă de dimineaţă!

horoscop

FECIOARĂ   Cineva încearcă să-ţi intre în graţii, să profite de hărnicia şi naivitatea ta. Mai multă prudenţă cu cei care vor să-ţi devină prieteni, dar de fapt doresc doar să se folosească de tine. Hărnicia, curăţenia şi geniul detaliului sunt calităţile tale incontestabile, dar niciodată nu eşti suficient de abil social, nu speculezi oportunităţile. Poate că astăzi şi în perioada următoare poţi să faci o alianţă cu un Geamăn speculant şi tare în gură, sau cu un Scorpion veninos şi răzbunător. Sau cu orice altă fiară din zodiac, dar mare atenţie să nu fi devorat în derularea procesului. Ai o perioadă interesantă, vorba înţeleptului chinez, poţi profita de ea, dacă poţi.

horoscop

  

BALANŢĂ    Eşti avantajat în cursul dimineţii. Cu siguranţă,  găseşti multă satisfacţie în faptul că ajuţi prin casă, sau un prieten. Poţi îndrepta convenabil o eroare involuntară din trecutul recent. Aspecte favorabile par că te avantajează mai ales în planul mental, al proiectelor, şi prin urmare logică şi pe plan social.  Trebuie neapărat să analizezi evenimentele din ultimul timp, să tragi concluziile care se impun şi sa iei imediat măsurile necesare. Un film bun, o discuţie cu prietenii la un vin fiert, cu scorţişoară, o cină plăcută cu toată familia – ceva de genul acesta care să-ţi încălzească inima şi să justifice aspectele favorabile astrologice.

horoscop

SCORPION  O dimineaţă care seamănă cu altă dimineaţă în care rutina discuţiilor obişnuite de acasă sau de la serviciu pare automată şi cu o impresie ciudată de “déjà vu”. Totuşi, o veste bună! Zi incertă şi uşor disarmonică până la orele prânzului, apoi totul intră în echilibru. Totuşi, nu este o zi critică, ceea ce te fereşte parţial de extreme, de neplăceri. Stăpâneşte-ţi pornirile extravagante sau excesiv de vanitoase. Nu cheltui sub impulsul momentului. Întâlnirile sau activităţile sociale de dimineaţă îţi aduc un oarecare confort şi îţi motivează acţiunile ulterioare. Aspecte minore benefice te avantajeaza esential în lămurirea, în clarificarea, unei situaţii familiale în cursul unei convorbiri la mobil. În a doua parte a zilei, stai acasă, nu te duce în oraş.

horoscop

SĂGETĂTOR    Astăzi eşti foarte energic, chiar dacă mai eşti în vacanţă. Sporturile de iarnă, dar şi treaba din casă te aşteaptă ca să-ţi desfăşori energia şi spiritul de “cel ce gândeşte singur”. Este bine să începi proiecte noi, să discuţi şi să motivezi oamenii. Poţi să te implici mai mult în viaţa celor mici, fie că este vorba de copii, fie de animăluţe. Aşa o să petreci momente plăcute care îţi umplu inima de veselie şi bunăvoinţă. De asemenea o zi favorabilă micilor deplasări. Atenţie la vremea schimbătoare când frigul te poate cuprinde când Soarele zâmbeşte cu dinţi! Poţi să te duci la cumpărături, sigur, este o activitate plăcută, este joi când sunt oferte dar programează exact ceea ce vrei să achiziţionezi. Adică, mai practic, fă o listă de cumpărături!

horoscop

CAPRICORN   Te gândeşti la planuri de perspectivă pentru 2018. Foarte bine, dar nu pierde din vedere problemele urgente de azi care solicită intervenţia ta imediată. Renunţă la ideea generoasă că “ai timp”. Nu ai! Nu promite, la rândul tău, mai nimic! Fii evaziv, vorba bancului! Ceva cumpărături poţi să faci că doar nu o să mori de foame după toana stelelor. Atenţie la o veche, sau mai nouă durere, probabil la genuchi, articulaţie aflată sub semnul Capricornului. Concentrează-ţi atenţia asupra surselor tale de venituri. Analizează, sintetizeză, decide şi controlează. Apoi apucă-te şi de muncă, dacă mai ai timp. Glumind serios: poate este vremea să-ţi diversifici activitatea, să găseşti o sursă suplimentară de venituri. Sunt o mulţime de job-uri care se potrivesc profilului tău psiho-somatic, din cele care folosesc cunoştiinţele tale solide şi serioase. Ai speculat la bursă?

hoeroscop

VĂRSĂTOR  Dacă ai hotărât ceva, nu te lăsa abătut. Astăzi eşti uşor confuz, aşa că trebuie să ai voinţă şi tenacitate. Evită, însă deciziile şi întâlnirile importante, amână-le pentru o zi mai bună. Conjunctura astrologică pare nefavorabilă, dar tu nu trebuie să te şifonezi pentru atâta lucru! Ai întotdeaun de partea ta Liberul Arbitru, decizia proprie, şi un sfătuitor bun. Sfatul meu este să fii mai atent decât de obicei la tot ceea ce înseamnă parteneriat, fie că este vorba de afaceri, fie de dragoste, sau de amândouă. O informaţie te luminează la propriu şi la figurat. Nu te grăbi, însă, ca să tragi concluzii. Supravegheză-ţi regimul alimentar. Mănâncă mai puţin şi mai des şi evită factorii alergeni.

horoscop 

PEŞTI    Dacă mai eşti în vacanţă, foarte bine, dacă nu şi mai bine! Ai o oportunitate, poate o perfecţionare, o propunere, poate o călătorie, ceva care cu siguranţă te scoate din monotonia activităţii. Astăzi, însă, stai în acvariul tău şi nu te apuca de schimbări esenţiale - nu este încă timpul! Nu trebuie să te nemulţumescă faptul că astăzi că nu ai făcut mai mult: “drumul de o mie de leghe începe cu un pas” spune înţeleptul. Evită să te implici în orice activitate legată de autorităţi, mai ales dacă este vorba de autorităţile locale. Atenţie la sănătate şi mai ales dă suficientă atenţie la cu ce te încălţi, la confortul piciorului şi la stabilitate, dar și la căldură. Picioarele la cald, capul bine protejat, trei mere pe zi și la doctor niciodată, a spus Paracelsus.

horoscopTag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000