EVZ

Horoscop. Aproape o sută de astrologi lucrează la Horoscopul pe zodii pentru anul 2018. Generațiile și Marile Conjuncții

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 11269 Vizualizari

Horoscop Astrologia științifică creștină este o astrologie a aspectelor în care conjuncțiile au un rol principal. Mai mult, se caută în istorie să se vadă ce s-a întâmplat pe Pământ, ce evenimente au avut loc la producerea respectivelor conjuncții. Se fac șiruri de evenimente-conjuncții și se vede care este direcția, trendul.

Horoscop Pe 4 decembrie s-au născut Francisco Franco, Vasili Kandinsky, Deanna Durbin, Horst Buchholz, Nicolae Cartojan, Octav Desilla.

Sinaxar, în calendarul creștin-ortodox, Sf. Mare Muceniţă Varvara.

Tradiţional, în "Kalendar", Bubatul, Zilele Bubatului, Sărbătoarea bubelor, Sărbătoarea Vărsatului, Barboasele, Varvara, Barbura, Savele.

Horoscop  Timp de trei zile se ţine festivalul vărsatului de vânt, boală de temut în colectivităţile ţărăneşti, de demult. În special copiii sunt ţinta unor practici strămoşeşti. De exemplu mamele „îmbărburează” copiii, ungându-i pe faţă cu miere, cu apă cu zahăr – ca cei mici să facă o formă uşoară de vărsat, „boala să fie dulce”. Se pare că obiceiul vine de la ciuma cea mare, din secolul XIV. Unii autori consideră însă că mai de dimpuriu, din neoliticul superior, fiind şi un obicei dacic.

Horoscop  Femeile împart miere. De unde vine obiceiul? Iată:

Imediat după Anul Nou dacic, tarabostes conduceau mici cete de războinici către cele patru zări. Prietenilor, aliaţilor, le duceau oale decorate cu spirala dacică, pline cu înmiresmata miere de Carpaţi. Duşmanilor le aruncau peste palisade, din fuga cailor, câteva mănunchiuri de săgeţi, care gest însemna: "o să aveţi nevoie de ele, dacă ne hotărâm să venim după voi!"

Horoscop  Dacă, în loc de săgeţi, aruncau mănunchiuri de crenguţe, de brad, mereu verde, însemna că dacii sunt gata să cadă la o învoilă, chiar o alianţă, în anul ce începea. Galii, britonii, roxolanii, sciții dar şi alte popoare vechi europene, aveau cam acelaşi obiceiuri „diplomatice” de Anul Nou, care, la început, cădea fie la echinocţiul de primăvară, fie la, sau aproape de solstiţiul de iarnă!

Horoscop  De atunci, din antichitate, s-a păstrat uzanţa uniformă, folosite de multe popoare, populaţii europene, romanii în primul rând, uzanţă diplomatică astăzi mondială, de a oferi o perecere şi/sau o vânătoare ambasadorilor, imediat după Anul Nou, gest care confirmă continuarea unei politici obişnuite, normale.

În această zi se pun în apă crengi de măr, vişin, prun etc. şi se lasă până de Florii. Dacă rămurelele înfloresc e semn de an mănos, cu recoltă bună. (Pamfile).

Horoscop  Sf. Varvara este protectoarea minerilor. „Sf. Varvara îi plac petrecerile, glumele şi cântecul” (Ghinoiu). Nimeni nu intră în mină, minerii chefuiesc, pentru că se spune că Sf. Varvara inspectează mina şi pune semne unde este pericol. (Speranţia)

Horoscop  O versiune creştinată a Marii Zeiţe Demeter şi a ficei ei Persephona din mitologia greco-romană, vechea credinţă europeană. Se pare că adoptată de geto-daci sub numele de Semele, zeiţa frigiană, unii spun cabiră, a pământului. În aceste zile era pomenit şi marele Zamolxe sub ipostaza de stăpân al pământului şi al subsolului, al peşerilor şi, prin extensie, al minelor.

Demeter este stâpâna solului, a recoltei, şi prin fiica ei Persephona, care stătea jumătate din timp în împărăţia soţului ei, Hades (explicaţia anotimpurilor) şi subsolul, peşterile, minele, râurile subterane. Nimic nu se întâmpla în mină fără voia ei. Minerii o adorau şi îi aduc jertfe. Astăzi, pentru Sf. Varvara...

                                                      ⃰    ⃰    ⃰

Horoscop   Dragi lupi, padawani și hobbiți, pentru domniile voastre lucrează 97 de astrologi, la crème de la crème, din toată lumea. Mai sunt câteva zile și Horoscopul 2018, pe zodii, va fi gata. La Dimineața Astrologilor care a avut loc în noaptea schimbării datei din octombrie, s-a hotărât să se facă anul acesta horoscopul pentru anul viitor, 2018, pe baza astrologiei pe care o practic eu și încă câțiva în lume, astrologia științifică creștină. Cea stabilită de cardinalul Pierre d’Ailly, care o dorea canonică, și asumată de papa Urban.

Horoscop  În astrologia mondială domnește aceiași criză care se observă în mai toate domeniile vieții. O prăbușire a calității și un amestec aiurea a astrologiei cu… orice! Cu numerologia, această șmecherie de salon, cu tarotul, mistici orientale, I Ching, de exemplu, și cu fel de fel de invenții și escrocherii care de care mai idioată. Mai mult, astrologia este confiscată de psihologi de doi bani, mai nebuni ca pacienții lor, spunea numărul 1, din Brazilia. În ultimul timp s-a observat că astrologia vedică, practicată de majoritate, nu dă rezultate. Normal, este doar o superstiție! Din nefericire și o să vă spun de ce, am scris așa, un astrolog a venit cu un extras de ziar. Acolo se spunea: Câteva din prognozele unor evenimente anunţate cu mult timp înainte de R. Ştefănescu, astrologul din România :

-    cutremurul din 4 martie 1977, din România, prezis cu un an înainte

 • războiul din Afghanistan din 1980, cu două luni înainte
 • explozia de la Cernobâl din 1986, cu un an înainte.
 • evenimentele globale din 1989, cu doi ani înainte.
 • în 1991 a indicat timpul la care se va petrece un cutremur de gradul 5, cu o precizie de... patru minute, cu o săptămână înainte
 • puciul de la Moscova din 1993, prezicere făcută în 1992
 • vizita Papei în România în anul 1999, prognozată încă din 1992
 • fluctuaţiile şi căderile sezoniere ale bursei, cu două săptămâni înainte
 • cutremurul din Taiwan din 1999, cu o săptămână înainte
 • alegerea preşedintelui Bush, cu un an înainte
 • evenimentele din 9.11. 2001, în decembrie 2000
 • intervenţia americană în Orient, în decembrie 2000
 • invitarea României în NATO (Soarta României se hotărăşte în 2002)
 • alegerea lui Nicolas Sarkozy ca președinte al Franței, cu doi ani înainte
 • intrarea României în UE, la 1 ianuarie 2007, cu trei ani înainte,
 • alegerea unui republican la Casa Albă, prognoză făcută în anul 2015 pentru anul 2016.
 • conflictul dintre Rusia și Ucraina, cu un an înainte
 • mai multe cutremure, de mici intensități, cu câteva zile înainte etc etc etc

Horoscop  Așa că astrologii au zis: ia să vedem ce este cu metoda lui ”mister Rado” pare că dă rezultate. Mai nefericită decizie nu se putea! De ce? Simplu, a trebuit să le explic în grupuri și la fiecare în parte ce, de ce și cum se face astrologia științifică creștină. Mai mult, când s-au prins de ce este vorba, că este ceva logic, științific, cauză-efect, au cerut mai multe explicații, ba au mai apărut și astrologi noi ca să-i învăț. Era pe gratis, nu? Este complicat și cere multă muncă. Sunt foarte obosit, nu mi-a căzut bine atâta muncă și nopți pierdute după răceală, sau ce-am avut.

Astrologia științifică creștină este o astrologie a aspectelor, în care conjuncțiile au un rol important.

Mai mult, se caută în istorie, pe un perioadă cât mai lungă, să se vadă ce s-a întâmplat pe Pământ, ce evenimente au avut loc la producerea respectivelor conjuncții. Se fac șiruri de evenimente-conjuncții și se vede care este calitate, direcția, trendul.

Horoscop  Cardinalul Piere d’Ailly, în secolul XIV, este primul care a atras atenția asupra Marilor Conjuncții, conjuncțiile dintre Jupiter și Saturn, care se repeta cam la 20 de ani. Tot el este cel care a postulat și așa a rămas, nu numai în astrologie, peste tot, în toate domeniile vieții, că o generație este totalitatea celor născuți în 20 de ani, între două conjuncții Jupiter-Saturn. În prezent, suntem în a 376-a generație de la Facerea Lumii, generația argintie de cositor, de la 31 mai 2000 la 21 decembrie 2020. Scrieți-mi la dom.profesor@gmail.com ca să vă spun fiecăruia din ce generație făceți parte, dacă aveți această curiozitate.

Pe de altă parte ciclicitatea este un principiu de bază al astrologiei științifice, așa că se ia în calcul și astrologia chineză, cu un istoric pozitiv, astrologie lunară, cu zodia-an, nume de animale, legenda spune stabilite de Buddha, cu cicluri de 12 ani și 60 de ani.

Horoscop Vă dați seama ce volum de muncă imens, câte calcule, ce documentare trebuie făcută și nu am spus totul, numai câteva amănunte. Totuși, lucrând modulat, completându-se și făcâd schimb de informații, cei 97 de astrologi au putut să se achite de imensa muncă. Fiind, majoritatea, creștină, s-a hotărât ca termen final duminică, 10 decembrie. După aceea fiecare astrolog mai are două săptămâni ca să adapteze horoscopul general, global și pe zodii, la fusul orar respectiv, la particularitățile poporului în cauză. În ideea ca Horoscopul pe 2018 pe zodii, adaptat, să fie gata de Crăciun. Doamne, ajută!

NOTĂ   Dacă aveți ceva de zis, vă rog frumos, scrieți-mi NUMAI la dom.profesor@gmail.com. Altfel, să nu faceți!

                                                  ⃰    ⃰    ⃰

horoscop

BERBEC  O felicitare de Moş Nicolae de la un amic de departe te va bucura foarte mult, mai ales ca vei primi şi o propunere. Din nou faci planuri de călătorie, din nou visezi la tărâmuri exotice! Este o zi în care trecutul este important şi poţi să te simţi bine depănând amintiri şi schimbând informaţii şi impresii.  Ziua aceasta este perioada de timp amestecată în care aspectele benefice si malefice se succed rapid, în funcţie de aspectele Lunii.

horoscop

TAUR   Ai o mulţime de lucruri de făcut, dar eşti în formă bună şi primeşti şi ajutorul pe care îl ceri. Ar trebui să faci încă de astăzi cumpărăturile darurilor, ajutându-l pe Moş Nicolae! Norocul este de partea ta, mediul social îţi este binevoitor, iniţiativele pe care le iei sunt pozitive. Optimismul şi entuziasmul îţi dau aripi ca să avansezi pe calea ta, pe drumul tău ales. Totuşi, fii foarte atent la anturaj, la cei care profitând de faptul că te afli „pe caii cei mari” cum spune francezul, adică eşti într-o formă bună, vor să-ţi smulgă o promisiune, un angajament.

horoscop

GEMENI   Poziţiile planetelor prezic un plan sentimental foarte încărcat, cu situaţii noi care vor ridica probleme greu de rezolvat. Mici reproşuri din partea anturajului din cauza neatenţiei tale. Astăzi, totuşi, radiezi optimism şi energie şi îi influenţezi favorabil pe cei din jur, îi motivezi. Adaugă şi o vorbă bună, o laudă. Se deschide o posibilitate, o oportunitate, care pote deveni profitabilă numai cu condiţia să poţi duce lucrurile la bun sfârşit, să poţi să faci un efort suplimentar.

horoscop

RAC     Astăzi trebuie să-ţi regăseşti echilibrul interior de care ai atâta nevoie. Nu te lasa impresionat de vremurile nesigure şi presa negativă, concentrează-te şi rezolvă-ţi problemele tale! Trebuie să te menajezi, nu face eforturi mari astăzi, oboseala ta a devenit cronică. De asemenea nu trebuie să te laşi distras şi influenţat de veştile care circulă la serviciu. De obicei tensiunile produc alte tensiuni şi lipsă de productivitate. Şi tu nu vrei asta! Pe seară, poate un masaj, poate un bazin, poate la sală, pot să-ţi reducă din suma tensiunilor provocate de griji.

horoscop

LEU    Zi de austeritate, încearcă să nu scoaţi niciun ban din buzunar. Nu este bine să faci cheltuieli mare, de luni, spune o vorbă veche. Limitează-te la activităţile obişnuite. Dar, pregăteşte-te, vine ziua când trebuie să-l ajuţi pe Moş Nicolae la cadouri! Este bine sa ocolesti nativii nascuti sub semne de aer si apa. Cu toate ca iti place sa faci pe şeful, astazi configuratia astrologica iti indica s-o lasi ceva mai moale, asa, pentru deliciile democraţiei. În scenariul pe care-l construieşti astăzi lipsesc amănunte, dar fiind vorba de sănătate nu trebuie sa uiţi niciun detaliu.

horoscop

FECIOARĂ  Ca să-ţi impui punctul de vedere personal astăzi trebuie sa vorbeşti cu convingere şi patima, astfel lipsa de argumente logice, de dovezi, nu se observă. Seara, cumpărături de Moş Nicolae! Charisma, magnetismul personal, îţi este în creştere, lucru de care poti să profiţi, mai ales dacă eşti implicat în showbiz, politică sau afaceri.  E o zi bună, iţi şoptesc stelele. E încă potrivit, nu este foarte frig, aerul este tare şi rece, dar tocmai de aceea e plăcut. Relaxează-te, zâmbeşte! Daca eşti la birou gândeşte-te la vacanţa de Crăciun şi cu siguranţă vei zâmbi.

horoscop

BALANŢĂ   Dispunerea ordonata a zodiacului de astazi te ajuta să faci mai multă ordine şi să aduci logica carteziană în propriile gânduri. De ceva timp încerci să faci faţă unei enervari fără motiv. Eşti obosit şi nu prea ai chef de discutii. Mai bine fă-ţi ordine prin lucruri. Poate o sa gaseşti ceva ce iţi va da o idee bună! Încearcă să combini în mod eficient experienţa cu originalitatea. Şi un curcubeu care stă jumătate de oră pe cer nu mai este privit de nimeni!

horoscop

SCORPION   Ai idei şi ceea ce este mai important, ai idei bune! Şi nu se refră numai la cadourile de Moş Nicolae, ci la sfera profesională şi la interesele tale, viaţa ta, de celibatar, sau în cuplu! Posibile mici dureri de cap, la propriu şi la figurat pe fondul unor aspecte complexe şi dificil de interpretat. Influenţe astrale puternice te favorizează in ceea ce priveste ordinea si legalitatea. Este o perioadă în care nu trebuie să te laşi descurajat de nerealizări sau de întîrzierea finalizării unor proiecte.

horoscop

SĂGETĂTOR    Este cazul unei decizii de stabilizare, ajustează ritmul cotidian. Calitaţile zodiei, în care spontenaitatea şi umorul sunt de mentionat, te ajuta azi să ai succes în domeniul sentimental! Ceea ce nu poţi rezolva, amână, că nu este nicio ruşine, amână, dar cu termen fix! In a doua parte a zilei limitează-te la un program plăcut şi patriarhal. Odihneşte-te şi lasă grijile deoparte. Nu te lăsa enervat de incidente minore!

horoscop

CAPRICORN    O perioadă, cam incertă, dar pe total favorabilă. Cu toate că eşti o fire prudentă, astăzi, pe lângă prudenţă, trebuie să adaugi dinamică şi puţin curaj. Norocul ajută pe cei îndrăzneţi! Mulţumirile celor dragi sunt o recompensă consistentă. Abordarea sistematica a situatiei iti furnizeaza datele necesare rezolvarii ei. Fereşte-te de prietenii sau relaţii noi, aspectele nu te avantajează. Cu anturajul apropiat zâmbeşte larg şi evită orice discuţie care poate degenera în replici.

horoscop

VĂRSĂTOR   Cine crede ca are mereu timp, se înşeală mereu. Timpul parcă zboară! Poţi să regreţi mai târziu daca nu te hotărăşti astăzi să alegi mai repede. Stelele îţi sunt favorabile, nu ezita! Înţeleptul spune ca a pierdut ziua în care nu a învăţat ceva, asa ca daca continui sa faci pe cel care le stie pe toate nici nu vei sti pe ce lume esti si îi vei incurca si pe cei din jur. Toata lume ştie că esti bun de gura, dar că eşti dezordonat – încearcă măcar astăzi sa fii mai reţinut şi mai ordonat.

horoscop

PEŞTI   Traversezi o perioadă de decizii şi dubii! Nu intra în panică, fă astăzi cumpărăturile pentru Moş Nicolae şi lasă deciziile importante care depind de tine, pentru o zi mai favorabilă! Pentru a doua parte a zilei iti propun un program de tip SMS, adică somn-mâncare-somn. Oboseala acumulată şi vremea capricioasă te trag la somn. Profită! Daca cauţi un apartament sau o garsoniera decenta, horoscopul tău iţi precizează ca astăzi eşti avantajat aşa că insistă şi poţi reuşi!

horoscopTag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000