EVZ

Horoscop. Au schimbat metaniile pe ”shuffle dance”. Ce cadouri de Crăciun să alegeți, în funcție de zodie

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 7724 Vizualizari

Horoscop Pe un teren mare, o mulțime de fete, suple și frumoase, toate tunse scurt și sumar îmbrăcate, dansau. Dansau? Dansau, sigur că da, dar spuneau în gura mare ceva similar cu: ”Doamne Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluiește-ne pe noi!” Și dansau! Shuffle dance, într-o perfectă sincronizare!

Horoscop  Pe 22 decembrie s-au născut Giacomo Puccini, Maurice Gibb, Robin Gibb, Vanesa Paradis, Dan Petrescu, Cristina Deleanu.

Horoscop  În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Petru Movilă, Anastasia, Hrisogen şi Teodota. Nimic în ”Kalendar”.

Horoscop  Dragi lupi, padawani și hobbiți întotdeauna telefonul meu, sau Skype-ul sună la ora 01:15. Pentru noi este noapte, dar rudele mele din State abia s-au întors de la serviciu. Așa s-a întâmplat și noaptea trecută, abia terminasem horoscopul. Era unul dintre finii mei, care s-a naturalizat într-un stat din sud, cred că Arizona, sau New Mexico. De fapt cam în amândouă statele, are licență de fucționare în amândouă. Finul meu, pe nume George, a absolvit MIT și apoi a pus bazele, cu câțiva foști colegi și colege din liceu, a unei mici întreprinderi de reparat și întreținere a diferitelor aparate și dispozitive casnice, la domiciliu, de la mașina de spălat și frigider la sistemul de climatizare și acoperișuri termice și fotovoltaice. Tot ce este electric. Le merge bine, sunt bine văzuți, asta se constată după creditul pe care îl au la bănci.

Horoscop  Ieri au primit o solicitare de la o utilitate aflată în deșertul Arizona. Un centru de reeducare a minorilor, a fetelor, mai precis, aflat în mijlocul deșertului. La trei ore de mers cu mașina, de la autostradă. George a luat un coleg, mâncare și termosuri cu apă rece și au plecat. Când au ajuns acolo, au rămas cu gura căscată. Se așteptau la o închisoare, un centru de corecție și când colo niciun zid, nici celule, ci căsuțe cochete, o fermă, terenuri de baschet și de tenis de câmp. Parcă era un campus universitar. Mai mult, pe un teren mare, o mulțime de fete, suple și frumoase, toate tunse scurt și sumar îmbrăcate, dansau. Dansau? Dansau, sigur că da, dar spuneau în gura mare ceva similar cu: ”Doamne Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte miluiește-ne pe noi!”  Și dansau! Shuffle dance, într-o perfectă sincronizare.

Horoscop Calugărița carmelită care îi însoțea pe cei doi băieți le-a spus: nu vă uitați prea insistent. Sunt criminale minore. Abia așteaptă un prilej să ucidă. Fata aceea diafană de acolo a omorât o familie întreagă pentru că bebeul la care era baby-sitter s-a îmbolnăvit. După ce le-a luat gâtul la toți, inclusiv la bunici, a întrebat pe polițiștii care o arestaseră: acum pot să am eu grijă de copil, da? Iar negresa aceea a făcut găuri cât pumnul cu un riot-gun în doi polițiști care o opriseră pe autostradă pentru exces de viteză. Dar ce fac, a întrebat George. Se roagă, a răspuns călugărița, nu fac metanii, le-au înlocuit cu shuffle dance!

Horoscop   Dar nu ar fi trebuit niște ziduri, ceva, a întrebat colegul lui George. Călugărița a râs. Fetele sunt criminale, dar nu sunt proaste. Nimeni nu poate pleca de aici fără o mașină bună și rezervă de apă. Oricum sunt camere de supraveghere peste tot și avem și o pasăre, a spus călugărița arătând în sus. Probabil, vreun satelit geostaționar. Și ce o să facă după ce împlinesc vârsta majoratului, a întrebat George. Au viitorul asigurat, a răspuns zâmbind, carmelita. Toate, dar toate, au semnat angajamente cu armata, fie terestră, aer sau navală. Au spus că le place să ucidă și numai așa pot să o facă legal.

Horoscop  Dragii moșului, ieri delegația noastră s-a abținut în loc să voteze împtriva unei rezoluții ONU mincinoase care condamna o hotărâre a Casei Albe. Cu toate că Donald Trump a amenințat că nu o să uite pe cei care nu-l sprijină. Poate le trimite câteva fete din alea care se roagă pe shuffle dance. De mult nu am mai văzut atâtea bâlbâieli în politica noastră externă. Am sunat la centrala de externe să văd dacă mai este cineva în viață pe acolo. ”Nu trage boierule, nu suntem noi de vină, așa a ordonat ”carcasa”. Pentru cine nu știe carcasa, dulapul, sunt numele de cod pentru chiriașul de la Cotroceni. Bun, poziția volumului fără conținut a fost ingrată, de obicei el votează cum votează Germania Federală. Dar Europa musulmană a votat pentru rezoluție. Hai să lăsm politica că vine Crăciunul, dar nu-mi ies din cap criminalele acelea tinere și frumoase care se rugau pe shuffle dance

                                              ⃰    ⃰    ⃰

Horoscop  Că tot am vorbit ieri despre ei, dragi lupi, hobbiți și padawani, știţi semnificaţia ascunsă, astrologică, a cadourilor făcute Pruncului de către Magi? Nu, sigur că nu! Haide să vă spun eu, am mai făcut-o şi altădată şi o s-o fac mereu, cât o să mai ţin ochii deschişi. 

Aurul dat de Gaspar era de natura zodiei Leului, cea guvernată de Soare.  Bijuteriile, portocalele, merele, blănurile şi aparatura electronică sunt din acelaşi domeniu.  Melchior a dăruit smirnă, de natura zodiei Berbecului, guvernată de Marte : dulciurile, ciocolata, cafeaua, obiectele din metal (fier), confecţiile din lînă, îmbrăcămintea în general, rubinele, medicamentele, ţigările, brichetele şi aparatele foto.  Balthazar a dăruit Pruncului tămîie, de natura zodiei de pământ, unde ne întoarcem cu toţii şi cei înhumaţi şi cei incineraţi, cea a Capricornului, dominată de Saturn : cărţi, casete, stilouri, onixul, argint, parfumurile, cosmeticile, animale mici, obiecte de artă.

Ce cadori de Crăciun se potrivesc unei anumite zodii, ce le face plăcere? Iată:

horoscop

BERBEC. Obiecte din piele şi mici lucruri personalizate, care poartă numele persoanei respective. Mănuşi din piele, stilouri, poate chiar Mont Blanc, atenţie la falsuri! Cafea sau ceai. Ciocolată şi alcooluri tari.

TAUR   Fiind domiciliul diurn al lui Venus, parfumurile, cosmeticele şi subtanţele de întreţinere nu trebuie să lipsească. Fulare fantezii, sau din lână. Bomboane, fondante. Vinuri, roşii.

GEMENI    Cărţi, DVD-uri, mici gadgeturi electronice gen e-Book. Reviste, abonamente la reviste glossy. Pulovere, jachete, în culorile zodiei. Bomboane la cutie, vinuri albe, seci.

RAC  Obiecte de îmbrăcăminte din lână, piele sau bumbac. Mici obiecte de artă, poate exotice. Bijuterii din argint. Vi le recomand pe cele cu titlul mare, sunt cele mai frumoase şi nu înegresc. Prăjituri elaborate, cu frişcă, alcooluri tari.

LEU    Mici sau mai mari bijuterii din aur, depinde de câţi bani ai. Vauchere la un SPA, sau bilete la un meci celebru. Miere de albine, portocale, mandarine, mere roşii. Vin roşu, tare, sec.

FECIOARĂ  Domiciliul nocturn al lui Mercur. Obiecte care să satisfacă pasiunile nativului. Cu siguranţă are un hobby: colecţii, timbre, capsule, nasturi şi multe altele, la care nici nu gândeşti. Află! Scule sau accesorii pentru maşină, mici aparate electrocasnice, truse de manichiură. Ciocolată, poate albă. Vinuri albe, dulci.

BALANŢĂ  Domiciliul nocturn al lui Venus. Obiecte de artă, icoane, mici bijuterii din aliaj, cu pietrele zodiei. Cosmetice şi parfumuri din gama florală. Flori în ghiveci. Bomboane vieneze, vin roşu, dulce.

SCORPION  Seturi de birou, sau de masă, mici obiecte, statuete din aliaje. Obiecte din metal, catarame, accesorii pentru îmbrăcăminte, ceasuri, obiecte de îmbrăcăminte din piele, lenjerie fantezistă. Ciocolată neagră, amăruie, alcooluri tari.

SĂGETĂTOR   Seturi sportive, jocuri, darts, cărţi de joc de palmares. Îmbrăcăminte, numai din lână sau bumbac. Mănuşi din lână. Accesorii pentru maşină, sau pentru computer. Bomboane diverse, la cutie, vin roşu, sau alb, semi-dulce.

CAPRICORN   Sisteme de siguranţă pentru maşină, sau casă. Brăţări de argint, mici bijuterii cu pietrele zodiei, poate onix sau hematit, în general, de culoare neagră. Felicitare, foarte laudativă. Ciocolată în batoane mari, vin roşu sec.

VĂRSĂTOR  Cărţi, reviste, tipărituri. Muzică pe, diferite suporturi. Instrumente muzicale. Bijuterii din pietre semipreţioase, gen jad, chinezisme. Îmbrăcăminte din piele. Jocuri de computer, sau farduri sofisticate. Miere de albine, de tei, turtă dulce, vinuri diverse, ţuică.

PEŞTI  Icoane, poate chiar nişte reproduceri bune de icoane pe sticlă, muzică - colinde, ciorapi de toate felurile, cizme sau cizmuliţe, orice se încalţă, papuci, călduroşi, din blană, etc. Machete, jucării pentru oameni mari. Ciocolată cu lapte, poate albă, alcooluri tari. 

Horoscop Bun, cadourile de Crăciun sunt foarte uşor, sau greu de ales. De dăruit este uşor, de ales e mai greu. Totuşi cred că vă sunt de folos, dacă aveţi nelămuriri, scrieţi-mi!

Horoscop  Eu o să mă uit puțin pe Youtube la shuffle dance, imaginându-mi ce se întâmplă în mijlocul deșertului Arizona, apoi o să citesc, am descoperit o scriitoare de SF fabuloasă, pe nume Leigh Brackett, soția unui monstru sacru al genului, Edmond Hamilton. Leigh Brackett a fost și o scriitore de scenarii pentru Hollywood, capodoperele ”Rio Bravo”, ”Hatari!”, ”El Dorado” și ”Rio Lobo” au fost creația ei. Niciodată nu este prea târziu să descoperi ceva valoros, frumos, interesant, important, captivant. Eu ascult, ca întotdeauna epic music, TSFH ”Never Back Down” pus în buclă, repetând obsesiv, în limba latină, ceea ce trebuie să știm cu toții, nu renunțați niciodată, dacă cauza este bună și plăcută Lui Dumnezeu!

                                                        ⃰    ⃰    ⃰

horoscop

BERBEC   Eşti pornit să seduci, să placi la toată lumea! În limite acceptabile, astăzi poţi să reuşeşti în mai tot ce faci, deoarece ai o conjunctură favorabilă. Dar, grăbeşte-te încet, nu forţa! Profită din plin de valul de energie care te cuprinde şi pregăteşte-te pentru Crăciun şi Anul Nou. După cum vezi, iarna aceasta este cam, dacă nu foarte, capricioasă. Luna şi Venus, poziţiile lor, dar şi întreaga configuraţie te indreptăţeşte să faci astăzi ceva cheltuieli pentru garderoba personală.

horoscop

TAUR    Azi îţi este dificil să faci diferenţa dintre un sfat bun şi o critică maliţioasă. Eşti în criză de obiectivitate. Nu te răsti la oameni, poate sunt bineintenţionaţi. Spiritul Crăciunului! La serviciu trebuie să te bazezi mai mult pe anturaj, mai ales pe cei mai în vârstă şi bine-intenţionaţi, pe seniori, cei care nu mai au de ce să ia parte la „competiţie”, pentru că ori au o poziţie privilegiată ori... nu le pasă! Evită împrumuturile de bani. Păzeşte-ţi sănătatea de schimbările bruşte de vreme, de frig, vânt şi umezeală. Poţi face mici modificări, acasă şi la serviciu, o așezare mai buna a locului tău preferat.

horoscop

GEMENI    Nu eşti genul generos, dar nici nu eşti zgârcit! Astăzi dăruieşte, ca să ai! Îndreaptă-ţi atenţia către familia, partenerul tău. Stabileşte exact detaliile pentru Crăciun şi Revelion! Poţi, pentru o scurtă perioadă de timp, să te izolezi de anturaj, de prieteni, şi să consumi deliciile amorului numai cu noua cucerire. Ceilalţi nu o să-ţi simtă lipsa. Dacă nu ai o nouă cucerire, poţi adapta la situaţia ta, vorba bancului de la Radio Erevan.

horoscop

RAC    O zi norocoasă, favorabilă, care trece repede, aşa sunt lucrurile bune! De aceea, astăzi, totul pare că se rezolvă cu bine! Dar, evită nerăbdarea şi graba, mai ales în ultima parte a zilei! Fii direct şi precis în exprimare, nu exagera cu expresiile bombastice, deoarece pot fi greşit înţelese. În prima jumătate a zilei, dacă te afli unde activezi de obicei,  aspectele planetare oferă posibilitatea rezolvării unor vechi probleme. Călătoriile sunt sub un semn fast, cele care încep astăzi – pentru unii este începutul unei vacanțe de mai multe zile. În general, mici transformări în bine, la serviciu şi acasă.

horoscop 

LEU   Eşti mai harnic şi eficient decât de obicei, mai cooperant şi gata să dai o mână de ajutor la treburile din casă, doar începi o mică vacanţă. Dacă eşti la serviciu, probabil că faci la fel! Primeşti ajutorul solicitat de la rude şi prieteni. Mai greu, puţin mai greu, este cu autorităţile şi cu terţii. Nimic nu mai este cum a fost. Valorile se schimbă, dar pe tine nu te surprinde prea mult. Noul te fascineză şi în bunătatea şi utopia proprie marilor şi imperialelor feline crezi că poate fi mai bine...

horoscop

FECIOARĂ   Ziua te ajută să te înţelegi mai bine cu cei dragi, cu cei din jurul tău. O veste care pare că te interesează mult, pentru că priveşte programul tău de Crăciun şi de Anul Nou! Oricum, oferta este aşa cum este, calitatea este aşa cum este, stelele spun că este greu să găseşti o jumătate pe măsura visurilor.  Încearcă astăzi şi în străinătate, poate rezolvi două probleme dintr-o singură lovitură.  Prietenii te iubesc mai mult, iar duşmanii, cum altfel, te invidiază mai tare pentru hărnicia ta, mai ales dacă din nou o să faci remarcile acelea, foarte adevărate de altfel, în public.

horoscop

BALANŢĂ   Trebuie să ai încredere în Spiritul Crăciunului! El împacă oamenii şi alină suferinţele, aduce speranţă şi zâmbetul pe buze! Haide, începe pregătirile pentru un Crăciun fericit! Este posibilă oricând o schimbare a situaţiei în bine, atât financiare cât şi sentimentale. Trebuie, însă, să eviţi discuţiile aprinse cu colegii, cu asociaţii şi partenerii, sau în familie. În relaţiile amoroase nu te lăsa astăzi condus numai de impulsul de moment, de hormoni, mai foloseşte şi tehnici verificate, zâmbeşte şi reprimă-ţi pornirile pătimaşe.

horoscop  

SCORPION   Dimineaţa, la cumpărături sau acasă, eşti plin de glume şi bancuri, păcăleşti, dar eşti iertat, ai haz. Dar şi tu eşti păcălit, pentru că eşti pus să împachetezi sărmăluţele, "or something"! Oricum, propria experienţă este mai importantă decât o mie de sfaturi pentru nativii şi mai ales pentru nativele din zodia Scorpionului. Drept urmare când o să se întâmple exact ce-au prezis stimabilii, toţi o să-ţi spună: ai văzut, ţi-am zis eu! Ia-ţi inima în dinţi şi spune-le-o de la obraz: da, mi-ai zis, dar nu m-ai ajutat deloc! Şi, în plus, propria experienţă face mai mult decât zece sfaturi bune. Pentru că cine s-a fript cu supa, suflă şi în iaurt!

horoscop

SĂGETĂTOR   Atenţie la unul dintre păcate, vanitatea, azi eşti vulnerabil la linguşeală. Şi iei de bun ce spune primul venit. Mai multă prudenţă, nu eşti Moş Crăciun, cu toate că ţi-ar plăcea să fii! Cu mult calm, cu ceaiuri calde şi mai ales cu ajutor de unde poţi să cerşeşti nişte bani, se rezolvă. Până la urmă descoperi că toată civilizaţia asta nu-i decât un moft ca să te pună la tras jugul. Ai descoperit apa caldă şi mersul pe jos, ca împăratul mitic chinez Huan! Ca recompensă te gândeşti să pleci câteva zile la munte împreună cu ultima cucerire. Care cucerire este doar virtuala, ca mai tot ce se întamplă in jurul tau. Cască ochii bine, că lumea geme de proşti sentimentali! Şi nu este niciun motiv să intri şi tu în clubul lor.

horoscop

CAPRICORN   Pluton, planeta plutocraţilor, mereu în zodia ta, îţi măreşte capacitatea de a gestiona bine banii! Iar Saturn te ajută la pregătiri de Crăciun, ai aspecte bune în cumpărăturile de cadouri! Cineva din anturaj, semn de foc sau de apă te ajuta cu un scop (sau chiar dezinteresat!) sa rezolvi o problemă care îţi părea „misiune imposibilă şi improbabilă”. Incearcă să reduci cheltuielile – se apropie Crăciunul şi Anul Nou şi nu trebuie să te găsescă nepregătit(ă). Mici probleme de sănătate – probabil dureri de gât. Nu, nu este gripă la modă, este doar neglijenţa ta – că bei rece şi mănânci junk food în oraş! Trebuie să alegi cu grijă modul de rezolvare a micilor problemele cotidiene, atât în familie cât şi cu prietenii.

horoscop

VĂRSĂTOR   Trebuie să te concentrezi pe problemele urgente, nu te implica în strategii complexe. Sună-ţi prietenii, ca să vezi ce mai fac, dar nu uita că şi ei au probleme urgente şi sarmale de făcut! Perioada îţi este favorabilă, mai puţin în ceea ce priveşte noile relaţii amoroase.  Posibil incident sau accident minor (atentie la bagaje) în timpul unei deplasări sau o veste proastă – pentru Vărsătorii care sunt pe drum. Dacă eşti acasă, acordă mai mult timp familiei,  prietenilor vechi,  te vei simţi foarte bine; nu este o idee rea să faci un tur de telefoane sau internet pe la vechii prieteni de şcoală sau de la serviciu.

horoscop

PEŞTI  Ai o mare capacitate de concentrare a atenţiei, dar pe termen scurt. Deci, poţi să speri azi în rezolvarea favorabilă a problemelor tale imediate, fie cadouri de Crăciun, fie sentimentale! Evită să te enervezi pentru lucruri de nimic. Sigur că este bine să nu te enervezi deloc. Dar poţi?! Dimineaţa, prima parte a zilei, a perioadei, îţi aduce surprize, dintre care unele chiar plăcute. Poţi face mici schimbări, acasă şi la serviciu, poţi pleca în scurte călătorii – mai curând delegaţii. O configuraţie astrală echilibrată  face ca perioda în discuţie să fie şi benefică, totuşi.  Magnetismul personal este în creştere – poţi rezolva relativ uşor problemele sentimentale.

horoscop

  Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000