EVZ

Horoscop Ce scriam acum trei ani de zile. Cântecul de Luptă al Elefanților │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 8440 Vizualizari

Horoscop „Se spune că, în vremea tinereţii sale, vlăstarul domnesc, Ştefan, ar fi ascultat cu luare aminte, în chilia de piatră de pe apa Viţeul, îndrumările şi poveţele fericitului ascet.” (Proloagele, IV, pagina 70).

Horoscop  Pe 18 decembrie s-au născut Steven Spielberg, Willy Brandt, Brad Pitt, Paul Klee, Ty Cobb, Vasile Veselovski, Horia Vintilă, Vasile Maniu, Dionisie Şincan.

Horoscop  Tradiţional, în calendar,  Cuviosul Daniil Sihastrul. Sfântul Ambrozie spune că numai în pustnicie poţi să-L înţelegi pe Dumnezeu şi să te rogi cum trebuie. Daniil i-a urmat sfatul, probabil fără să-l ştie. Pentru că Dumnezeu luminează minţile şi oamenii ajung la acelaşi gând, la acelaşi rezultat, fie că sunt acum, aici, sau acum o mie de ani.

Horoscop  „Se spune că, în vremea tinereţii sale, vlăstarul domnesc, Ştefan, ar fi ascultat cu luare aminte, în chilia de piatră de pe apa Viţeul, îndrumările şi poveţele fericitului ascet.” (Proloagele, IV, pagina 70).

Horoscop Tot legenda spune că după dezastrul din bătălie, Voievodul Ştefan l-a căutat din nou pe Daniil, pentru povaţă şi îndrumare. Dar a găsit doar un mormânt vechi din care răsărise un stejar. „Mulţumesc pentru sfat, bunule sihastru", a spus Voievodul, ştergându-ţi o lacrimă şi uitându-se la falnicul stejar. "Niciodată nu trebuie să ne lăsăm doborâţi, chiar şi după moarte!” Şi a plecat, a strâns oaste nouă şi i-a zdrobit pe păgânii turci.

Când este vorba de Legea Strămoşească niciodată nu trebuie să ne lăsăm doborâţi!

Horoscop  Tradiţional, tot în calendar este Sf. Modest care este în calendarul folcloric un alt sfânt protector al animalelor şi al oamenilor, foarte asemănător cu Apostolul, cu Marcu Evanghelistul.

Horoscop  Dacă aveţi un animăluţ, făceţi-i un cadou! S-ar putea, în mod sigur, animalele nu au discernământ, ca pisicuţa sau căţeluşul să nu realizeze sărbătoarea, dar Sfântul Modest vede, ia atitudine, iubeşte pe cei blânzi şi îi pedepseşte exemplar pe cei care chinuiesc sau vorbesc de rău nevinovatele animale, prima Creaţie vie a Domnului.

Horoscop  Sf. Modest este un Sfânt care stă înaintea plugarilor, când ies oamenii la arat. Se dă de pomană făină şi mălai pentru sănătatea vitelor şi animalelor de curte şi din casă. Sf. Modest se serbează cu mare veselie făcându-se mare praznic. Obştea aduce un butoi cu vin punând pe unul să-l vândă şi câştigul să fie în folosul bisericii. Nu se pun vitele la muncă: boii, caii etc. În trecut, când era molimă, sau boala vitei cea mare, oamenii au apelat la Sf. Modest, care i-a scăpat. Se ţine că să se scape oamenii de boli molipsitoare şi femeile de bolile lor. (Speranţia).

                                                      ⃰    ⃰    ⃰

Iată ce scriam acum exact trei ani, în anul 2014:

”Ieri seară, dragi lupi, padawani şi hobbiţi am înregistrat un nou episod de normalitate, de bun gust şi... speranţă! Principele Nicolae a lansat  cartea-album "Crăciunul regal" scrisă de Principesa Margareta şi Principele Radu, ediţia a II-a, revizuita şi adăugită şi Calendarul regal pe 2015. Gazdă a fost Banca Naţională a României. Editorul cărţii, Curtea Veche şi-a mai bifat un moment de glorie binemeritată.

Cartea-album "Crăciunul regal" este o minunăţie. Am răsfoit-o şi mă tot uimesc, dar îmi face atâta plăcere... Vezi acolo un Rege blând şi cald care se plimba prin padurea Săvârşinului, sau se bucură de dubaşii care vin în fiecare an să prelungească tradiţia gonirii anului vechi. Vezi o Regina şi mai multe Prinţese şi Principi care se bucură de brad, de cadouri, ţin in brate căţei pe care îi alintă şi împart daruri.

Nu ezitaţi să o cumpăraţi, este unul dintre cele mai frumoase cadouri de Crăciun! Ca şi Calendarul regal, plin de fotografii splendide completate cu istoria fiecărei luni. Şi nu este o lume de poveste, ci sunt aceşti oameni minunaţi de care Dumnezeu a vrut ca România să aiba parte.

Invitaţi, la Banca Naţionala, unul şi unul. Iat-o  pe doamna Margareta Pâslaru, cea care deţine elixirul tinereţii fără bâtrâneţe. Dincolo, venerabilul academician Solomon Marcus, senin, plin de sfaturi, fermecator în abordarea fiecarui moment la care participa. Şi, din partea gazdelor, domnul Lucian Croitoru, un bancher care s-a dovedit şi romantic şi pragmatic în interpretarea Crăciunurilor regale despre care s-a văzut clar ca i-a facut plăcere să vorbească.

Lume bună, într-adevăr bună. Niciun politician, nicio "vedetă" politică! Am înţeles că s-au făcut mari presiuni pentru ca X sau Y să participe la evenimentul elitist şi exclusivist. Dar, nu!

Am ţinut ca exemplarul familiei din "Crăciunul regal" să fie semnat de Prinţul Nicolae al României, ca o speranţă peste ani.

Pot să mă exprim, fără etichetă, excelent tânăr, un suflet bun care se simte de la distanţă. Şi bine îndrumat. O să fie un Rege bun pentru România! Mai rămâne să-şi aleagă o Regină...”

Ce s-a întâmplat, ce demoni au intervenit, cum s-a schimonosit pervers ceea ce era frumos și de exemplu? Cine a avut interesul să compromită Casa Regală? De ce? Pe mâna cui a încăput Principele pe care îl vedeam Rege? Eu știu și o să știți și domniile voastre, la timpul potrivit. Regele adormit devine o legendă și o s-o scriu și eu, un republican, tot la timpul potrivit. Dar recunosc valoarea când o văd și o prețuiesc. Este imposibil să lupți cu o legendă. Adormit, Regele cel blajin și fără noroc devine invincibil!

Sunt trist, de ce este o parte din lume rea, când ar putea să se bucure, să fie veselă și fericită, dacă ar fi bună. Zăpada s-a așternut aici, în Prahova submontană, focul arde mocnit, cățelușele au încercat să mă înveselească, dar nu au putut. În astfel de momente scot din cutia lor perechea de tobițe bongo, în Africa i se spune bongo-bongo, dar se desemnează astfel și un spirit malefic, și cânt ”Cântecul de Luptă al Elefanților”. Bongo-bongo sunt din cele originale facute în India, din materiale alese și sunetul lor este cel mai curat, mai clar și mai puternic decât cele făcute în Africa. Le-am luat din Jaipur, cu gândul în altă parte, la Angola. Cu ”Cântecul de luptă al Elefanților” este o poveste lungă. Poate o s-o vă spun, altădată. Cântecul este și el trist, este cântecul celor care pleacă la un război fără speranță, la măcel. Dar, totuși se duc, pentru că așa este onorabil, așa trebuie.   Muambo gaaa, aaaaah, aia-ia mnongo mga, mnongo mgaaaa... Vorba lui Alan Walker, ”I’m faded”!

Dar acest lucru nu o să se întâmple mâine, chiar dacă mâine este, în definitiv, o altă zi!

                                                    ⃰    ⃰    ⃰

horoscop

BERBEC    Este luni și cei din jurul tău îţi pot aduce astăzi un ajutor neaşteptat. Ziua îţi este favorabilă, mai puţin surprizele neplăcute. Trebuie să eviţi incidentele, sau accidentele cauzate de foc sau metal. Carisma personala, "magnetismul animal" cum spunea Franz Mesmer, este in creştere, dar trebuie să-l utilizezi cu abilitate şi inteligenţă. Se apropie nişte termene, sărbătorile de iarnă, Crăciunul, Revelionul, şi nu ai banii necesari. Vezi de pe acum de unde să faci rost, nu lăsa pe ultima zi!

horoscop

TAUR   Împarţi momente plăcute cu cei dragi, fie solo, sau în duo. Ceea ce începi în această zi poate aduce rezultate bune. Eşti avantajat, cu Mercur bine aspectat, în cumpărarea de cadouri pentru Crăciun! Nu te lăsa „descifrat” ci introdu tot timpul noi date în jocul social care se numeşte afacere sau dragoste. Cine este previzibil este uşor de condus. Poţi începe ceva nou, orice, sau poti finaliza proiecte mai vechi. În special amorul este bine aspectat, iar carisma personală atinge cote ridicate. Şi nu uita vorba veche: „ca să ajungi rege, trebuie să te comporţi ca un rege !”

horoscop

GEMENI   Astăzi, afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil. Dar, atenţie la cumpărături, la calitatea şi valabilitatea mărfii. Nu ieşi pe seară în oraş, decât dacă este necesar! Păstrează-ti calmul si zambetul pe buze si reprogrameaza toate deciziile importante si intalnirile decisive pentru o zi mai bună! Nu că n-ar fi bună şi ziua de azi, dar astăzi nu ai suficiente informaţii şi date că să iei o hotărâre strategică, importantă. Sau mai puţin importantă!

horoscop

RAC   Iei hotărâri bune, astăzi, eşti ajutat de cei din jurul tău în această direcţie şi te concentrezi ca să te ţii de deciziile luate.  Dar, trebuie să ai încredere limitată în promisiuni! Atenţie astăzi, este doar luni, şi la zilele următoare, deoarece îţi va fi solicitat sprijinul într-o problemă, care nu este chiar din domeniul tău de expertiză, dar pe care o vei rezolva foarte profitabil.  Însă, toată lumea o să fie mulţumită, spune horoscopul tău!

horoscop

LEU     Ai darul să alegi ce-ţi convine, să tragi spuza pe castanele, sau cartofii tăi, cum se spune! De aceea, nu promite nimic, cu toate că spiritul imperial şi generozitatea te împing de la spate! Cu toate ca iţi place sa rezolvi lucrurile clar si net, astazi trebuie sa dai dovada de multa abilitate, diplomatie şi poate puţina ipocrizie. O să ai mai mult de câştigat, pentru că cei cărora le-ai lăsat întâietatea ştiu că ai cedat din propria voinţă şi o să zică în sinea lor „ce fată/băiat bun s-a făcut!” Se ştie că eşti generos şi „mama răniţilor”, aşa că astăzi o să primeşti numai laude. Este luni...

horoscop

FECIOARĂ   Magnetismul personal e în creştere, poţi lămuri unele situaţii sentimentale! Atenţie la ce spui şi mai ales cui spui, uneori nu ai tact sau diplomaţie. Dar, dacă tu te simţi bine... Ziua de azi este şi sub semnul discuţiilor neterminate. Ca un făcut, timpul te presează şi mereu nu termini ce ai de spus. Nu ai timp să stabileşti ceea ce doreai de fapt. Astăzi, comunicarea suferă, aşa că nu implica în discuţii lungi şi elaborate. Învaţă să comunici scurt şi cuprinzător. Nu ai timp de pierdut.

horoscop

BALANŢĂ   Eşti într-o formă bună, fizică şi mentală, aşa că prin această alianţă rară, ai şi succes. Astăzi, evenimentele se succed cu rapiditate, ca într-un caleidoscop. Tu, alege şi socoate!  Fără frică şi fără complexe poţi rezolva astăzi unele situaţii considerate delicate. Se apropie nişte termene, sărbătorile de iarnă, ai nişte obligaţii şi nu prea ştii cum o să te descurci, pentru că nu ai timp şi bani. Fă-ţi un plan, o foaie de parcurs, chiar puncteză pe o hârtie, şi timpul nu-ţi va părea un stăpân nemilos, cum spunea poetul.

horoscop

SCORPION   Astăzi trebuie să dai dovadă de calm, răbdare şi iscusinţă pentru ca să anulezi unele aspecte nefavorabile. Este bine să dai dovadă de prudenţă şi să eviţi deplasările prin frig şi ceaţă.

Disimulează-ţi cu iscusinţă intenţiile printre imagini frumoase, poetice şi pline de culoare. Apoi exprimă direct şi hotărât ce ai de spus. O zi obositoare, dar chiar plăcută. Seară de cumpărături mici, poate în oraş, în compania celor dragi. Favorurile stelelor se îndreaptă spre cumpărături şi cadouri. Ceea ce cumperi astazi poate face mare placere celor dragi.

horoscop

SĂGETĂTOR    Cei dragi, cei din jurul tău care ţin la tine, te motivează şi te sprijină. Încrederea lor te face să ai succes! Evenimene neprevăzute. Şi bune şi rele, dar norocul ajută pe cei îndrăzneţi! Dacă ai hotărât ceva, porneşte cu încredere şi speranţă, sorţii iţi sunt favorabili, chiar dacă soluţia pare riscantă. O zi în care socializezi mai tot timpul, este luni și ai energie. Vizite şi întâlniri, dar până la sfârşitul zilei vei realiza că nu ai pierdut-o degeaba.

horoscop

CAPRICORN    Eşti pe un palier stabil al vieţii tale. Pentru unii este plictisitor, dar pentru tine este bine, pentru că ai certitudinea siguranţei tale. Rutina, obişnuitul, cotidianul, nu sunt rele! Tot ce îţi propui, la nivel rezonabil, îţi iese astăzi cu mare uşurinţă. O idee interesantă îţi lumineză sufletul. Poţi să faci mult bine cu bani foarte puţini. Nu ezita! Sunt favorizate vizitele şi întâlnirile cu prietenii şi rudele, mici cumpărături, reuniunile de familie.

horoscop

VĂRSĂTOR  Solo, ai unele oportunităţi, de excepţie. În duo, înţelegerea reciprocă este la cote maxime. Profesional, trebuie să începi să trimiţi cadourile de serviciu, ca să ajungă până de Crăciun!

Nu te enerva, oare sunt lucruri aşa de importante ca să-ţi tulbure echilibrul interior?  Furia este primul semn al insuccesului. Nu dori lucruri imposibil de obţinut. Pacea sufletului este dată de echilibrul perfect dintre posibilitate şi dorinţă.

horoscop

PEŞTI   Astăzi, la serviciu eşti cam dură şi intolerantă cu colegii. Acasă, din contră, eşti dulce ca miere şi zâmbitoare ca soarele de vară. Sunt reacţii normale faţă de mediul în care te găseşti! Ați realizat, am folosit femininul, știu eu de ce. O veste, o informaţie îţi oferă o oportunitate neaşteptată, dar deosebit de plăcută/profitabilă. Fii iscusit şi emană impresia ca trebuie să domnească un spirit de fair-play: „..o să avem de câştigat cu toţii...”!

horoscop Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000