EVZ

Horoscop Consiliul Europei vrea ca jurnaliștii să fie protejați mai bine. Emmanuel Macron spune că suntem pe cale să pierdem bătălia

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 8079 Vizualizari

Horoscop Numărul jurnaliştilor freelanceri a explodat, în general puțin responsabili, cu tendințe de extreme, condiţiile de muncă în redacții s-au degradat, s-au adâncit inegalităţile produse de vizualizări cu orice preț, chiar cu prețul, cel mai adesea, al înșelării cititorului.

Horoscop Pe 13 decembrie s-au născut  Karim Aga Khan IV, Gustave Flaubert, Heinrich Heine, Cristopher Plummer, Dick Van Dick, Ionel Perlea, Leonard, Mihai Cruceanu, Ovidiu Maitec.

Horoscop  În calendarul creștin-ortodox sunt Sfinții: Lucia, fecioara din Siracuza, Dosoftei, mitropolitul Moldovei, Eustratie, Auxentie, Evghenie, Mardarie și Orest.

Horoscop  Tradiţional, Sânmicoară, Sf. Lucia. Este obiceiul ca în dimineaţa zilei de Sf. Lucia femeile şi fetele nu cos, ca să nu le doară ochii peste an. (Speranţia).

Horoscop  În vechime se întâmplau minuni. Se spune că prin Vrerea Domnului s-a zămislit fecioara Lucia, în frumoasa cetate a Siracuzei. Ea era foarte curată la suflet şi scrierile vechi elineşti spun că… lumina! Da, că emana din trupul ei o lumină blândă şi caldă. Dar oameni răi, cu suflete diavolești, au vrut să stingă mica lumină, dovadă vie a Puterii lui Iisus.

Rănită fiind, fecioara nu s-a săvârşit decât după ce au venit preoţii şi au împărtăşit-o. Când sufletul ei a plecat la dreapta Tatălui, corpul Sfintei a mai luminat odată foarte puternic, ca un fulger. Şi toţi cei prezenţi au simţit ca o pală caldă de vânt. Şi au slăvit cu toţii pe Sf. Treime!    

Apoi a rămas în locul frumoasei şi luminoasei Lucia cea tânără, corpul zbârcit şi mic al unei babe de mai mult de o sută de ani!

Horoscop  Poate unde Lucia vine de la “Luce”, Lumină...

Iată ceva din curierul de la Bruxelles, nu am mai pomenit de mult de el:

Horoscop  Comisia pentru cultură a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), reunită la Budapesta a discutat și pregătește instrucțiuni obligatorii ca să stopeze  deprecierea muncii jurnaliştilor în contextul dezvoltării mediei online. Numărul jurnaliştilor freelanceri a explodat, în general puțin responsabili, cu tendințe de extreme, condiţiile de muncă în redacții s-au degradat, s-au adâncit inegalităţile produse de vizualizări cu orice preț, chiar cu prețul, cel mai adesea, al înșelării cititorului.  Pe baza unui proiect de rezoluţie adoptat în unanimitate, parlamentarii au cerut guvernelor europene să-şi asume obligaţiile şi să protejeze profesioniştii din media, asigurând libertatea de exprimare şi protejarea surselor şi punând capăt atacurilor contra jurnaliştilor. “Trebuie revizuite legislaţiile naţionale referitoare la statutul jurnaliştilor, pentru a identifica elementele ce trebuie actualizate, în concordanţă cu evoluţia tehnologiei.” se spune în proiectul de rezoluţie. Se mai cere găsirea unor surse de finanţare alternative în noul ecosistem mediatic, inclusiv redistribuirea publicităţii generate de motoarele de căutare sau reţelele sociale şi susţinerea dreptului jurnaliştilor independenţi de a fi plătiţi măcar la tarifele minime. Textul adoptat face apel la sindicate şi la organizaţiile jurnaliştilor să se adapteze rapid la transformările sociale, inclusiv prin statutul jurnalistului care trebuie să se modifice, în aşa fel încât să se refere la sarcinile jurnalistului şi nu la eventuala penalizare arbitrară a acestuia. Sursă CE.

Horoscop  Comisia Europeană a autorizat decizia Franţei de a acorda ajutoare de stat presei scrise. Este vorba de sprijin financiar acordat publicaţiilor naţionale de informaţie politică şi generală care obţin foarte puţine fonduri din publicitate. Scopul ajutorului de stat este să menţină diversitatea ofertelor de presă şi pluralismul dezbaterilor politice. Franţa intenţionează să pună în practică acest sistem de ajutor până la 31 decembrie 2022, cu un buget total de 24 milioane de euro. Ajutorul de stat va fi acordat sub formă de subvenţii directe beneficiarilor. Comisia Europeană a considerat că în acest fel nu se va împiedica sub nici o formă concurenţa pe piaţa unică, în măsura în care aceasta serveşte interesului comun, nu alterează schimburile dintre statele membre şi nu depăşeşte necesarul de fonduri pentru atingerea obiectivului propus. Sursa DGC. Când se vor lua astfel de măsuri și în România? Sau se iau numai pentru cei care cântă în strună puterii sub formă de reclamă a firmelor cartelizate? Bună întrebare!

Horoscop  Ieri, 12 decembrie, Președintele Franței, domnul Emmanuel Macron, a declarat în fața decidenților strânși la  ”One Planet Summit” că în ceea ce privește soarta planetei și încălzirea globală ”suntem pe cale să pierdem bătălia”. Mai multe la: https://www.francetvinfo.fr/meteo/climat/video-sommet-pour-le-climat-on-est-en-train-de-perdre-la-bataille-deplore-emmanuel-macron_2511713.html#xtor=EPR-51-[video-on-est-en-train-de-perdre-la-bataille-deux-ans-apres-l-accord-de-paris-emmanuel-macron-s-alarme-face-au-changement-climatique_2511713]-20171212-[bouton]

Observăm că mai multe persoane foarte importante, de pe întreg globul, VIP-uri mondiale, atrag din ce în ce mai mult atenția asupra necesității luării unor măsuri IMEDIATE, a schimbării modului de viață mondial, pentru evitarea extincției totale.

Toată lumea vorbește despre încălzirea globală și poluare, se spun lucruri frumoase, înălțătoare - nimeni nu face nimic!

Horoscop Eu o să încep, în iarna aceasta, cu ajutorul rudelor mele de pe lângă Elon Musk să-mi transform pustnicia, întro sihăstrie solară, dacă studiul de fezabilitate privind zilele însorite și intensitatea radiației, este pozitiv. Deja am pe laptopul meu, un IBM T 420  vechi și rezistent, o baterie de a lui EM. Prima încărcare, făcută în fabrică, a permis o funcționare pe baterie de 61 de ore, editări de texte, navigație pe net și vizionare de filme – activitatea mea obișnuită. Bun, IBM-ul este aranjat, are un i5, quadro, un SSD și o placă video nVidia 4000 dedicată. Cea de a doua încărcare, nu știu cât o să țină, s-a încărcat patru zile în priza amărâtă, și acum folosesc laptopul de 19 ore. Solarizarea pustiniciei ar înseamna o economie de două căruțe cu lemne și zece butelii de aragaz pe an. Și reducerea poluării respective. Dacă nu, o să instalez măcar panouri solare de încălzire a apei și o să vorbesc la furnizor, dacă mi se oferă un tarif preferențial, dacă trec la încălzire și bucătărie electrică, ca în State, acasă, în Virginia. Dacă nu știați eu am trei ”acasă”. Cel mai acasă sunt aici în Prahova submontană, cu pustnicia și cățeii mei, pe locul doi este apartamentul modest din București și apoi urmează Winchester, Virginia, SUA. Dar nu cred că o să mai părăsesc vreodată sihăstria mea!

Haide să sperăm, poate mâne lumea va înțelege că suntem pe cale să pierdem bătălia, și o să ia măsurile care trebuie, pentru că, există speranța, mâine este, în definitiv, o altă zi!

                                                                ⃰    ⃰   ⃰

horoscop

BERBEC Astăzi eşti prea obosit, nu trebuie să te mai enervezi în plus! Este o situaţie obiectivă, nu te stresa inutil, păstrează-ţi calmul şi aşa poţi găsi soluţia optimă problemelor tale. Astăzi evită noul şi mulţumeşte-te cu soluţiile verificate. O zi cam dubioasă, cu plusuri şi minusuri, supraveghează cu atenţie cheltuielile. Nu lua decizii importante. Evită discuţiile în contradictoriu, învinuirile sau explicaţiile şi deciziile privind sfera socială, relaţiile cu prietenii.  Problemele personale nu sunt bine aspectate. Nu aborda subiecte controversate, mai ales cu cei dragi.

horoscop

TAUR    Ca rezultat al efortului trecut şi al hărniciei tale, astăzi ai o veste bună despre o posibilă îmbunătăţire a statutului tău la serviciu. Sau o veste bună despre familie, rude, prieteni. O nouă idee de afacere, o propunere interesantă sau o nouă relaţie! Din toate poţi să profiţi cu ceva. Ca aspect emoţional, simţi nevoia unei perspective din care să analizezi realizările şi insuccesele din ultimul timp, cât, mai ales, raporturile cu partenerii tăi, de afaceri sau sentimentali, raporturi care nu te încântă prea mult. Oare sunt, toate, problemele tale? Nu cumva te-ai încărcat, la serviciu şi acasă, cu sarcini, cu datorii care nu sunt ale tale?

horoscop

GEMENI  O zi bună în ceea ce priveşte domeniul sentimental. Dragostea este pozitiv influenţată, la fel şi carisma proprie a nativilor din zodie, profita de favorurile stelelor, cu bucurie şi optimism. Domeniul emoţional este astăzi bine aspectat. Poate cea mai bună zi a săptămînii în acest domeniu, al sentimentelor.  Cheltuielile făcute astăzi le vei numi mai tîrziu investiţii inspirate. Te bucuri de o abilitate specială fiind şi cu intuiţia şi carisma personală bine aspectate.

horoscop

RAC   Astăzi este timpul să asculţi oamenii cu atenţie şi în tăcere, îmbiindu-i la vorbă şi destăinuiri. Emoţional, este o perioadă nesigură şi încerci să compensezi prin adunarea de informaţii. Configuraţia astrologică îţi conferă un dar, dacă se poate spune aşa, a comunicării aproape telepatice şi o disponibilitate, o subtilă incitare a altora către destăinuiri şi confesiuni. Gama informaţiilor vehiculate este foarte mare: de la simpla bârfă de alcov, până la importante şi confidenţiale date economice şi politice. Depinde de tine, (liberul arbitru funcţionează întotdeauna) ca să sortezi datele şi să le foloseşti la momentul oportun.

horoscop

LEU   Dedică ziua planurilor de viitor, fie că este vorba despre Crăciun, Anul Nou,  dar mai ales, după veştile primite, trebuie neapărat să-ţi amplifici, să îmbunătăţeşti relaţiile umane! Astăzi programul prestabilit va suferi modificări neaşteptate. Nu este nimic, însă, negativ. Trebuie să-ţi păstrezi calmul şi să dai dovadă de umor la unele informaţii mai ciudate pe care poţi să le primeşti. Mai ai răbdare şi nu forţa finalizarea unei situaţii, ci justifică întârzierea cu un zâmbet şi o ridicare din umeri : „C’est la vie, c’est la guerre”, adică în țara lui Caragiale: „asta-i via, asta-i gara!” Evită discuţiile în contradictoriu, învinuirile sau explicaţiile şi deciziile privind sfera socială, relaţiile cu prietenii.

horoscop

 

FECIOARĂ  Zi-lumină de muncă, foarte importantă pentru viitorul unui proiect sau al unei afaceri.  Tot ceea ce începi sau programezi în această zi de miercuri, ziua lui Mercur, pot aduce rezultate bune pe termen lung. Dimineaţa poţi întâlni o oarecare opoziţie într-o problemă. Nu reacţiona imediat, pentru că situaţia se poate rezolva de la sine. Utilizează orele de lumină naturală pentru activităţile curente şi nu, dar nu te deplasa, după căderea întunericului. Te găseşti într-o colectivitate favorabilă care îţi  aprobă ideile. Acest lucru mai pe seară, timp în care vrei să mergi şi la un spectacol.

horoscop

BALANŢĂ   Pentru vacanţa de Crăciun, fă din timp rezervările şi ia măsurile necesare ca perioada să fie o reuşită. Spre sfârşitul zilei te poţi interesa de prieteni şi rude, să mai schimbi o vorbă! Astăzi este o zi de activitate şi succes.  Ai, în sfîrşit, feed back-ul acţiunilor tale din ultimul timp, răspunsurile pe care le aşteptai din domeniul relaţiilor de afaceri si sociale şi al interacţiunilor dintre diferiţi oameni cu care ai comunicat în ultimul timp. Mănâncă raţional, la ore decente, respectă-ţi stomacul şi el te va servi cât va putea.

horoscop

SCORPION    Ziua bună se cunoaşte de dimineaţă iar tu te simţi bine. Dimineaţa e favorabilă unor proiecte profesionale. Trebuie, numai, să te concentrezi foarte bine, ai o mare putere de focalizare. Astăzi nu te grăbi, nu te enerva, nu lua decizii importante. Zâmbeşte, nu vorbi mult, ascultă şi lucrurile se vor aranja de la sine. Dacă conduci, adică dacă conduci un automobil, nu sunt probleme. Evită, însă, căderea serii, întunericul cu ale sale creaturi.

horoscop

SĂGETĂTOR   Ai ceva de sărbătorit, poate este ziua ta de naştere, stelele s-au hotărît să pună capăt unei etape de efort şi-ti îndrumă paşii, mai spre seară, spre un loc unde te vei distra foarte bine! Dacă nu este ziua ta de naştere, limitează-te la activităţile de rutină. Nu trebuie să întreprinzi nimic important. Zi bună pentru discuţii, planuri, planificări, analize, şedinţe, bilanţuri – tot ceea ce ţine de un management performant, fie că este vorba de o multinaţională sau de propria bucătărie, birou sau living. Un fenomen meteo sau o întârziere a unei persoane sau obiect îţi strică buna dispoziţie, dar nu pentru mult timp! Astăzi ai o zi bună, dar atenţie la deplasări, sau călătorii.

horoscop

CAPRICORN   “Socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg”.  Ai o mică decepţie, dar poţi să salvezi situaţia. Temperează-ţi colegii prea focoşi, pe cei care se trezesc vorbind pe lângă subiect. Astăzi nu te grăbi, nu te enerva, nu lua decizii importante. Zâmbeşte, nu vorbi mult, ascultă şi lucrurile se vor aranja de la sine. Dacă conduci, adică dacă conduci un automobil, nu sunt probleme. Evită, însă, căderea serii, întunericul cu ale sale creaturi.

horoscop

VĂRSĂTOR   Nu prea ai spor, orice ai face. Oferă-ţi o pauză. Poate la o cafea și o prăjitură, cu o prietenă şi cu vorbe multe. Seară plăcută, poate la un film nou, poate la sală, la bridge, sau în vizite. Alege! Sunt favorizate numai activităţile de rutină, evită orice schimbare de program sau de tabiet. Nu da curs invitaţiei ci spune că eşti ocupat şi reprogrameză. După amiază ai, totuşi, de rezolvat nişte probleme. Pe plan emoţional, în amor tăcerea este mai importantă uneori decât un discurs elocvent. O zi obositoare pe total, dar până la urmă foarte plăcută. Nu ai ce să-ţi reproşezi! Seară deosebită în compania celor dragi, dar de fapt, cu mai multe versiuni, care de care mai interesantă. Din nou, alege!

horoscop

PEŞTI  Astăzi, ziua lui Mercur, este ziua în care trebuie să dai dovadă de exactitate şi precizie în comunicare, altfel poți avea de pierdut. Trebuie, mai ales, să fii foarte clar, exlicit, în exprimarea sentimentelor. Trebuie să ţii seama de sfatul dezinteresat al stelelor care favorizează propria ta zodie şi ocupă-te mai mult de propriile interese. Cruţă-te de eforturi mari. După excesul de comunicare speculativă, din zilele trecute, te retragi treptat, începând de astăzi, în cochilia confortabilă a lipsei verbului. Dacă ai... cochilie! Poate pentru că eşti martor la unele evenimente mai puţin plăcute pe care nu poţi să le controlezi.



Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000