EVZ

Horoscop Cum a început Războiul de Independență. Conjuncțiile din anul 2018 par a indica un an bun.

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 8702 Vizualizari

Horoscop Am pus tricolorul în bernă de joi, nu voia, săracul de el, dar i-am vorbit frumos, i-am spus povestea unui rege fără noroc și a înțeles. O doamnă VIP care face parte din cei 200 invitați care vor urma catafalcul, imediat după casa regală și nobilii veniți să-și prezinte condoleanțele, a spus că am fost cel mai cuminte jurnalist și că am dat dovadă de decență, că-mi onorez ascendența boierească. Pentru aceasta și pentru multe altele, o să-mi împartă prăjitura preferată a regelui. A scris că o s-o facă cu stevia, știe că am diabet.

Horoscop Pe 16 decembrie s-au născut Caterina de Aragon, Gebhard von Blucher, Ludwig van Beethoven, Edward Emerson Barnard, Leopold I, Max Linder, Arthur C. Clarke, Philip K. Dick, C. Jinarajadasa, Elena Băcăoanu, Mircea Heroveanu, Noru Demetriad. Pe 17 decembrie s-au născut Paracelsus, Humphrey Davy, Erskine Caldwell, Horia Popescu, Doina Melinte, Dumitru Bagdasar, I.A. Bassarabescu, Vasile Lovinescu.

Horoscop În calendarul creștin-ortodox pe 16 decembrie sunt Sfinții: prorocul Agheu și Teofana, împărăteasa. Pe 17 decembrie în calendarul creștin-ortodox sunt Sf. Daniel, Proorocul şi Sfinţii tineri prooroci Ananaia, Azaria şi Misail. "Daniil, împreună cu alţi trei tineri iudei, Anania, Azaria şi Misail, pentru faptele lor cele bune au fost luaţi la curtea lui Nabucodonosor şi puşi în dregătorii". Ca să interpreteze visele, semnele şi stelele de pe cer! Nimic în ”Kalendar”.

"Evenimentul Zilei", din 16 decembrie 1773 a fost începerea Războiului de Independenţă în America de Nord, pe atunci colonie britanică. Samuel Adams împreună cu alţi o sută cincizeci de fraţi masoni din Marea Lojă "Sons of Freedom" atacă, deghizaţi în piei roşii, (nativi, politic corect) portul Boston şi aruncă în ocean 342 de baloturi de ceai de pe trei nave comerciale englezeşti. Britanicii măriseră nejustificat taxele pe ceai şi alte produse! Scumpirea prețurilor este un motiv de revoluție.

Horoscop Masonii au fost în primele rânduri ale Războiului de Independenţă, dublaţi de mari oameni politici şi de ştiinţă, de exemplu, fratele Benjamin Franklin. Şi instruiţi de alţi masoni, din Marele Orient, ca, de exemplu, marchizul de Lafayette, autorul de mai târziu a "Declaraţiei drepturilor omului şi ale cetăţeanului" inspirată copios din Constituția americană, la care fusese coautor. Dar şi alţi fraţi masoni din Europa, ca polonezul Kosciuszko Tadeusz sau germanul Von Kalb s-au alăturat insurgenţilor americani.

Horoscop  Tot pe 16 decembrie, dar în anul 1910, are loc, la Issy les Moulineaux (lângă Paris), primul zbor experimental din lume al unui avion cu motor aeroreactor (avionul "Coandă 1910"), inventat, construit şi pilotat de inginerul român Henri Coandă, pionier al aviaţiei mondiale. Sursă RADOR.

Horoscop ”Evenimentul Zilei” din 16 decembrie 1989 - să ne amintim că, pe 16 decembrie, la Timișoara, a început ”loviluția română”. Am participat, la București, sunt și fotografiat într-un album, dar nu mi-a trebuit certificat de revoluționar și alte privilegii cum aveau ilegaliștii comuniști. Doar cei căzuți, familiile lor, merită compensații și acelea ar trebui să fie foarte mari! Fiecare revoluție are profitorii ei, a spus Marat, la revoluția franceză, alt masacru trist și nejustificat, exact 200 de ani mai înainte. Am făcut ce am crezut atunci că era mai bine pentru România. După atâția ani, nu știu dacă să plâng, sau să râd! Am fost toată viața un idealist nepractic cu șapte ani de acasă, de la familia mea de mic burghezi și cu o conversație frumoasă, culturală, de diplomat, cum mă caracteriza Corneliu Mănescu!

”Evenimentul zilei” din ziua de 16 decembrie 2017 o să rămână în istorie ca ziua funeraliilor Regelui Mihai al României.

Horoscop  Așa cum este normal și decent îmi rezerv comentariile pentru duminică 14 ianuarie când se împlinesc 40 de zile de la adormirea bunului rege. Sper ca atunci să am și noua rubrică ”Dr. Jekyll și Mr.Hyde” care îmi va permite o dublă abordare. O să mai revin asupra acestei chestiuni, doresc să mă sfătuiesc cu domniile voastre.

Horoscop    Am pus tricolorul în bernă de joi, nu voia săracul de el, dar i-am vorbit frumos, i-am spus povestea unui rege fără noroc și a înțeles. O doamnă VIP care face parte din cei 200 invitați care vor urma catafalcul, imediat după casa regală și nobilii veniți să-și prezinte condoleanțele, a spus că am fost cel mai cuminte jurnalist și că am dat dovadă de decență, și că-mi onorez ascendența boierească. Pentru aceasta și pentru multe altele, o să-mi împartă prăjitura preferată a regelui. A scris că o s-o facă cu stevia, știe că am diabet.

Nu știu dacă cineva o să-mi mai împartă după ce o să dau drumul la ”Dr.Jekyll și Mr.Hyde”! S-au strâns multe, știu și mai multe și nu o să las lumea să se prostească și să se mișelească de tot. O să vă placă, sunt sigur, că am făcut aikido. Știu să dau palme cu piciorul!

Horoscop  Până pe 8 ianuarie, când am programat noua rubrică, sigur, fără să renunț la un cuvânt din ”Horoscop”, haideți să vă spun ce am mai descoperit în documentarea și studiul pentru Horoscopul 2018. Pare un an bun, cinstit, decent, un băiat bun. Sunt puține conjuncții numai 11, ale planetelor. Pe 7 ianuarie, Marte cu Jupiter în Scorpion, pe 13 ianuarie Mercur cu Saturn în Capricorn, pe 5 martie Venus cu Mercur în Pești, pe 19 martie Venus cu Mercur în Berbec, pe 29 martie Venus cu Uranus tot în Berbec, pe 8 aprilie Marte cu Saturn în Capricorn, pe 13 mai Mercur cu Uranus în Berbec, pe 14 octombrie Venus cu Mercur în Scorpion, pe 30 octombrie Jupiter cu Mercur în Scorpion, pe 7 decembrie Marte cu Neptun în Pești, iar pe 21 decembrie Jupiter cu Mercur în Săgetător. Sunt conjuncții bune, cel puțin majoritatea. Saturn intră în domiciliul său, în Capricorn, chiar de anul acesta de pe 19 decembrie și maximus maleficus nu mai face atâtea rele, nimeni nu face necazuri mari când este acasă. 

Horoscop  O  să continui, sper să termin până de Crăciun, acum mă duc să mă rog pentru sufletul unui rege fără noroc și pentru poporul lui, popor pe care nu l-a mai găsit când s-a întors în țară. Mă rog mereu, mă rog tot timpul, după metoda atonită a starețului Dionisie, dar parcă trebuie să găsesc un psalm special. De obicei mă rog cu gândurile mele, vorbele mele, Dumnezeul meu! Acum simt nevoia a ceva solemn, ceva potrivit măreției unui rege, cel mai corect om.

Trebuie să-mi şterg o lacrimă, mi-a intrat ceva în ochi, nu sunt politician ca să plâng la comandă, chiar mă doare inima şi simt un nod în gând pentru rege, Dumnezeu să-l odihnească, și poporul ăsta amărât, schimbat, nefericit, păcătoșit, tradat şi vândut de atâtea ori că nu mai au cancelariile Vestului şi haznaua Orientului atâţia arginţi de-ai lui Iuda.

Dar se pregăteşte o armată, o armată a gândului, formtă din cei umili și neimportanți, dar furioși peste poate, sarea Pământului, cea mai periculoasă forță care există, pentru că este a gândului, iar gândul face viitorul, vreme trece, vreme vine, o să vină ploaia de sânge, cea care spală păcatele, înecând pe păcătoşi, pe trădătorii de ţară, pe cozile de topor, ploaia dreptăţii şi a răzbunării, vine, a venit mereu, încep să se adeverească profeţiile lui Sundar Singh şi ale lui Petrache Lupu - români, pândiţi zorile, mâine o să fie o altă zi, se apropie ziua libertăţii noastre!

                                                            ⃰    ⃰    ⃰

horoscop  

BERBEC   Ai trecut printr-o perioada grea, eşti cam obosit şi se apropie Crăciunul. Sâmbătă este momentul să iei o pauză şi să te îngrijeşti. Ceva fizioterapie, SPA, masaje, sală, ar face minuni! Nu buluci ritmul vieţii când nu trebuie. Dar pe termen lung, gândind strategic, lucrurile se mai aranjează. Simţi o oarecare insecuritate sentimentală – atenţie, casa familiei este prost aspectată. Strânge-i pe toţi ai tăi în jurul tău şi laudă-i şi spune-le vorbe bune – au nevoie de asta, chiar dacă eşti ocupat. Timpul trece, copii cresc, oamenii se ofilesc, iată, momentul a trecut şi zgura părerilor de rău se adună în inimă.

horoscop

TAUR  Sâmbăta aceasta evită deciziile care duc la schimbări majore. Nu judeca cu asprime colegii sau prietenii. Unele lucruri sau persoane pot întârzia din cauza condiţiilor meteorologice. Nu exagera cu munca şi efortul, in general, pentru ca stelele indica o supărătoare tendinţă către surmenaj şi depresie. Învigătorii sunt nişte persoane abile şi tenace odihnite nu nişte nefericiţi crăcănaţi de muncă. Atenţie la solicitarea nervoasă, nu lăsa mass media să-ţi otrăvească viaţa cu ştiri negative şi filme violente. Duminică seara ai un prilej pe care nu trebuie să-l ratezi!

horoscop

GEMENI   Ai ceva de rezolvat sâmbăta aceasta.  Abordarea logică, sistematică a situaţiei iţi furnizeaza datele necesare rezolvarii. Dacă vezi că nu te descurci, cere ajuror, nu intra în criză de timp. Totuşi, norocul îţi zâmbeşte duminică. Nu eşti avantajat în comunicare şi în imagine – domeniile în care excelezi, de fapt. Trebuie să eviţi cu diplomaţie discuţiile în contradictoriu ca să nu se transforme în reproşuri memorabile. Atenţie la micile accidente domestice în care eşti specialist – închisul uşii peste mână, aprinsul feţei de masă cu ţiagareta etc – pentru că tu gândeşti infinit mai repede decât acţionezi!

horoscop

RAC      Astăzi te cuprinde o dorinţă de a face gospodărie, de a merge la piaţă. Imaginezi mâncare delicioasă şi chiar porneşti la fapte, dar, atenţie, nu exagera cu cheltuielile şi căută marfă bună! Mai multe planete şi indicatori astrologici îţi sunt favorabili. Astrele sunt într-o conjunctura avantajoasă: sănătatea îţi este bună, viaţa personală – aproape armonioasă, iar situaţia financiară nu îţi mai pare teribilă.  În a doua parte a weekendului stelele iţi sunt favorabile mai ales in domeniul social, al acceptarii opiniilor tale şi mai puţin in cel material, mai ales dacă este vorba de bani. De asemenea, în această perioadă este bine să nu-ţi iei nici un risc major, atenţie la gheaţa de pe jos.

horoscop

LEU    Evită activităţile care nu sunt absolut necesare. Puţină pauză nu strică, este sâmbătă şi repaosul are virtuţile lui. Zi favorabilă corespondenţei, scrie, vorbeşte, socializează, comunică! Sâmbătă, poţi organiza o mică petrecere, îţi mai îmbunătăţeşti şi starea de spirit. Duminică ai o perioadă mai bună şi lucrurile par să se aranjeze. Este timp şi de muncă, dar şi de distracţie! Poţi să faci curăţenie şi ordine, dar să te şi distrezi puţin, pe seară. Veşti de departe, vezi pe reţele sau e-mail-ul, sau mai prozaica cutie de scrisori.

horoscop

FECIOARĂ      Te simţiţi mai bine, după o perioadă de disconfort. Este o zi bună pentru a face bilanţul şi a vedea cât vrei să cheltuieşti cu vacanţa de Crăciun.  Distracţiile mari se fac cu bani puţini! O zi de sâmbătă bună, care trece repede, ca orice lucru bun. Trebuie sa te relaxezi, mai ales pe seara şi să laşi treburile aşa zis urgente. Nimic nu este urgent când este vorba de odihna şi de sanatatea ta. Poate te duci la sală, poate alergi pe bandă, poate un tratament cosmetic, poate o sauna, trebuie să eliberezi tensiunea acumulata. O veste bună de la unul dintre membrii familiei. Duminică seara intri puţin în viteză şi laşi lenea pe mai târziu, pentru ca ai nevoie, dupa caz, de o rochita sau o camaşe calcată.

horoscop

BALANȚĂ   Prieteni sau rude te viziteaza azi, cu veşti bune. Puneţi la cale împreună un proiect la care vă gândiţi de mult timp. Este vorba despre vacanţa de Crăciun , dar şi despre  multe pregătiri! Cu Venus, protectoarea ta, pusă pe croşetat pulovere pentru iarnă, sau pe făcut goblenuri, perioada apare ca una obişnuită. Adică, multă muncă – sărăcia omului!  Respectiv, în acest weekend trebuie să faci mai mult efort decât în mod obişnuit ca să realizezi ce ţi-ai propus. Din această cauză cele două zile par obositoare şi uşor agasante. Nostalgia ţi se strecoară şi în suflet, chiar dacă vremea şi vremurile sunt ciudăţele rău şi nu prea ai bani. Dar, mulţi, puţini - distracţia poate fi mare.

horoscop

SCORPION    Nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce aveai de gând să faci, urmează-ţi planurile ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic. Veştile primite azi te pun pe gânduri. Dar, nu ai multe de făcut! Eşti cam nemulţumit şi se pare că ai motive. Lumea este făcută din ierbivore şi prădători, din victime şi învingători. Nu te înregimenta în categoria păguboşilor... Şi nu uita că pierzi când renunţi să mai încerci. O veste bună duminică, poate pe seară. Apoi, îţi regăseşti ritmul şi o parte din echilibru. Poate că nemulţumirea face parte din caracterul tău.

horoscop

SAGETATOR     O zi în care nostalgia iernii te îmbie la amintiri şi la un ceai fierbinte. Dacă tot ai luat-o pe panta amintirilor nu este bine să dai telefoane pe la prieteni şi rude, să vezi ce mai fac? Primele ore din ziua de sâmbătă îţi dau ceva dureri de cap, la propriu şi la figurat. Dacă reuşeşti să te stăpâneşti şi să eviţi graba şi încăpăţânările, nu se va întâmpla nimic notabil. Oricum, fiecare are defectul său. Al tău se numeşte „falsă viziune asupra realităţii”. Adică o să auzi weekendul asta la minciunele, minciuni şi minciuni sfruntate, cât să ai rezerve pentru tot anul care să fim drepţi, nu mai are zile multe! Drept care şi tu te vei simţi obligată sau obligat să emiţi „false judecăţi de valoare”.

horoscop

CAPRICORN    Ai primit de dimineaţă o însărcinare importanta pentru care te simţi bine pregătit şi motivat. Poate să fie şi cumpărarea de globuri, de nimicuri strălucitoare pentru Pomul de Crăciun.  În acest weekend, mai exact sâmbătă la prânz, eşti pus în faţa unei decizii. Să stai acasă cu pisica sau căţeluşul sau să ieşi pe seară în frig pentru cine ştie ce fiţe la cluburi şi/sau peteceri incerte. Sau să trăbăluieşti plenar în bucătărie pentru mâncarea de săptămâna viitoare. Sfatul meu este să stai cu necuvântătoarele. Animăluţele nu mint, nu trădează, nu invidiază. Au după cum bine spunea Carl Sagan o capacitate deosebită de a recunoşte binele. Iar dacă le faci rău te muşcă sau zgârie, direct şi fără bârfe pe la spate. Duminică poţi să inviţi la masă un prieten bun. Ai atâta nevoie de o discuţie normală şi poate mai afli şi ceva noutăţi.

horoscop

VARSATOR    Ai o şansă să-i arăţi partenerului(ei) buna ta credinţă, că nu renunţi uşor şi ca ai mijloacele de a merge înainte. Efortul poate să-ţi dea dureri de cap, chiar insomnie. Bea un ceai de tei! Ai, în sfîrşit, răspunsul la acţiunile tale din ultimul timp, răspunsurile pe care le aştepţi - din domeniul social şi al interacţiunilor dintre diferiţi oameni cu care ai comunicat în ultimul timp. Adică primeşti un telefon sau un mesaj pe care îl cam aşteptai. În rest poţi să ieşi cu familia la un suc şi o cafea, sau altceva fierbinte şi aromat, că nu face rău la fizic. Duminică oferă-ţi un cadou de sărbători şi dă telefon unei prietene, poate ieşiti in oras. Ziua se cunoşte de dimineaţă - daca este buna sau.. nu. Ganduri mai roze gaseşti chiar în cafeaua de dimineaţă. Zi de cumpăraturi si mici taclale relaxante. Fă provizii din starea asta de bine pentru viitor.

horoscop

PESTI      Dacă ieşi la cumpărături atenţie la vremea capricioasă, la frig şi ceață, îmbracă-te şi încalţă-te corespunzător şi o să fie bine! Totuşi, trebuie să ai grijă şi să fii precaut!  Duminica aceasta ai posibilitatea sa iesi putin pe afara, dar atentie la frig si la ce mananci in oras. Mai bine ia prinzul cu familia, acasă, în cadru festiv cu supieră de porţelan, cu faţă de masă de satin şi suporturi de tacâmuri din alpaca! Lucrurile de genul acesta au rolul lor, îţi întăresc încrederea în valorile fundamentale: familie, proprietate, naţiune. Ai nevoie de aceste lucruri, pe care poate nu le şti, nu le preţuieşti, dar ele există în subconştientul tău şi se cer respectate!

horoscopTag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000