EVZ

EBU face parteneriat cu Ubisoft, Președinția bulgară modifică drepturile de autor, Turcia strânge de gât netul. Horoscop

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 8609 Vizualizari

Horoscop Pe lângă probele olimpice, jucătorii pot să participe la problele olimpice alpine şi să exploreze munţii. Înregistrarea finalei dintre cei mai buni jucători din turneul ”Steep™ Road to the Olympics” a avut loc la Katowice, în Polonia şi este disponibilă pentru membrii EBU. Pentru acest eveniment, concurenţii pot trebui să participe la două probe : Snowboard şi Schi alpin.

15  februarie

Horoscop Pe 15 februarie s-au născut Galileo Galilei, Charles Tiffany, Jane Seymour, Titu Maiorescu, Iosif Sava, Alexandru Bocăneţ, Petre Solomon, Spiru Haret, V.E. Galan.

Horoscop  O altă zi de muncă, fără nicio menţiune în calendarul arhaic, în ”Kalendar”, iar în calendarul creştin-ortodox, trei sfinţi, Sfinții Onisim, Maior și Eusebiu. Se evidenţiază Cuv. Eusebiu “îmbrăcat cu haină de piele, care rătăcea prin munţi hrănindu-se cu mazăre şi cu bob înmuiat, iar poame nu gusta niciodată!” A trăit mai mult de nouăzeci de ani.

Horoscop  Iată câteva lucruri interesante, din curierul de la Bruxelles. Dar mai întâi, spre deziluzia mea, trebuie să vă informez, că NU se renunță la tâmpenia cu ora de vară, cel puțin nu anul acesta. Dar se pare că UE o să renunțe la sediile de la Strasbourg, este o cheltuială enormă, degeaba.

EBU a anunţat încheierea unui parteneriat cu Ubisoft pentru a putea oferi membrilor săi finala turneului Steep™ Road to the Olympics din cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă  PyeongChang 2018. Este vorba despre o extensie a lui Steep, jocul video lansat în decembrie 2016, ca proprietate a  Olympic Winter Games PyeongChang 2018. Este o combinaţie joc de acţiune – sport în care jucătorii profesionişti concurează alături de atleţii profesionişti pentru cucerirea aurului olimpic în disciplinele de Freestyle. Pe lângă probele olimpice, jucătorii pot să participe la problele olimpice alpine şi să exploreze munţii. Înregistrarea finalei dintre cei mai buni jucători din turneul Steep ™ Road to the Olympics a avut loc la Katowice, în Polonia şi este disponibilă pentru membrii EBU. Pentru acest eveniment, concurenţii pot trebui să participe la două probe : Snowboard şi Schi alpin. Stefan Kuerten, directorul pentru sport al EBU a declarat că doreşte ca membrii organizaţiei să se bucure de toate tipurile de sporturi datorită drepturilor de difuzare foarte generoase.

Horoscop  Preşedinţia bulgară a Uniunii Europene încearcă să modifice unele elemente din propunerile referitoare la drepturile de autor, după ce nu s-a ajuns la un compromis săptămâna trecută. Noul document propune o versiune revizuită a poziţiei pe care o ocupă editorul, ceea ce ar da companiilor media mai multă putere în negocierile cu platformele online şi remunerarea articolelor electronice. Se reglementează şi lungimea extraselor online care vor dispune de noi drepturi.”Utilizarea de cuvinte izolate sau de scurte extrase de text dintr-o publicaţie vor rămâne în afara câmpului de aplicare a drepturilor prevăzute în această directivă”, precizează noul proiect. Compromisul a fost propus deşi aproape jumatate dintre ţările membre ale UE şi-au exprimat opoziţia faţă de propunerile grupurilor politice de dreapta. Între ţări, Republica Cehă şi Olanda doresc ca drepturile să fie îndulcite de aşa manieră, încât giganţii media să poată urmări platformele care utilizează conţinuturi fără autorizaţie. Preşedinţia bulgară a insistat asupra faptului că acestă opţiune rămâne în discuţie. Proiectul urmăreşte şi explicarea terminologiei de “comunicare publică”, aşa cum cere majoritatea ţărilor din UE. Se propune o nouă definiţie a “ furnizorului de servicii de partajare a conţinutului online” , dar şi un nou text prin care se clarifică noile obligaţii ale furnizorilor de servicii. Aceste propuneri vor fi discutate lunea viitoare în cadrul discuţiilor unui grup de lucru specializat.

Horoscop Un proiect de lege supus aprobării în parlamentul turc ar putea plasa toate platformele digitale sub controlul agenţiei de reglementare a statului turc, informează ziarul de stânga Sözcü. Potrivit acestuia, legea propusă va obliga orice societate cu licenţă care doreşte să difuzeze pe internet, să obţină o licenţă în plus de la Consiliul superior al radioului şi televiziunii (RTÜK), care supraveghează şi reglementează cele două instituţii media publice. Companiile media care nu pot obţine acest tip de licenţă, sau aceasta este retrasă, pot fi închise prin hotărâre judecătorească în 24 de ore, fără audiere. Apelurile vor fi judecate de către Curtea penală. Dacă va fi adoptată, legea ar putea afecta media online, dar şi difuzorii tradiţionali de internet cum sunt YouTube şi Netflix. Propunerea semnalează o nouă tentativă de a extinde cenzura în Turcia, potrivit unui membru al RTÜK, İlhan Taşçı. Dar, vice-prim ministrul Bekir Bozdağ a dezminţit faptul că scopul propunerii ar fi să cenzureze internetul.

Horoscop Aici, în Prahova submontană, a nins mult, a nins viscolit. In curte s-a strâns cam o jumătate de metru de zăpadă spre bucuria cățelușelor care se joacă ca niște copii. Nu le las mult, sunt cuminți, vin în casă imediat ce le chem. Miki este bine, este numărul unu la joacă, fuge cât poate, dar evident că trebuie să slăbească. Episodul când o dureau lăbuțele din spate, de nu se putea scula de jos, este un avertisment de la bunul Dumnezeu. Bunul doctor Cristi Bobu din Văleni mi-a spus clar : mișcare și mâncare puțină. Miki s-a uitat lung la el, cu capul într-o parte. Totuși o să-i fac analizele, cum se mai potolește vremea și pot să mă duc la cabinetul doctorului. Toată lumea, în special familia de peste tot în lume, soția de la Bruxelles, mă întreabă cum mă descurc, dacă am tot ce îmi trebuie. Am congelatorul plin de mâncărică pentru căței, pivnița plină cu mâncare pentru mine. Casa este înconjurată de șiruri lungi de lemne tăiate și sparte, frumos rânduite. Apă Pi am suficientă. Nu aveți grija mea, mă descurc, am opt mari baterii permanente de vitalitate, loialitate și prietenie, energie pozitivă și spirit curat. Cățelușele mele…

Horoscop   Cred că o să mă uit la un film, ceva frumos, romantic și plăcut. Tot este ziua de naștere a Janei Seymour, să-i spunem La Mulți Ani ! - este mai mică ca mine, dar o s-o revăd în ”Somewhere in Time” un film de dragoste vechi și bun, din anul 1980, cu un Christopher Reeve convingător și foarte bine în rol. Dacă nu ați văzut filmul, vi-l recomand !

Apoi o s-o visez pe Vineri, este musai, noaptea trecută am ajuns într-o fundătură în orașul pe care-l explorez de o viață, în vis, și frumoasa Vineri mi-a spus că are să-mi spună ceva important. Era foarte serioasă, ea care este numai zâmbet și veselie. Apoi m-am trezit. Oare ce o fi ?

O să aflu, mereu avem șansa aceasta, doar mâine este în definitiv, o nouă zi !

NOTĂ  Nu uitați să vă aflați norocul în anul Cățelului de Pământ, verde ca jadul, anul dragostei, pe EvZ Special – Conexiuni. Astăzi, începând cu ora 09:00. Titlul este ”Norocul în anul Câinelui verde ca jadul, de pământ, anul dragostei” l-am schimbat din motive încadrare, și ca să fie în sincronicitate cu fotografia, un timp o să fie și la Recomandări. Dacă aveți ceva de comunicat, știți unde, la dom.profesor@gmail.com.

                                                    ⃰    ⃰    ⃰

horoscop

BERBEC   Dimineaţă densă, atenţie să nu-ţi depăşeşti domeniul de competenţe. Eşti favorizat pe plan sentimental, aşa că uită-te bine în jur, poate întâlneşti pe cineva, cumva.  Pe seară la un film. Atenţie la viroze, la alergii şi la ”prietenii” care îţi doresc binele. Nu se ştie care sunt mai periculoase. Treci printr-o perioadă de iritabilitate acută, aşa că evită hotărârile pripite şi starea de nervozitate. Zâmbeşte şi totul se rezolvă. Pe cât posibil, astăzi nu schimba nimic din ce ai stabilit anterior, atât în afaceri cât şi în dragoste.  Fi selectiv şi reţinut în promisiuni, mai ales nu promite nimic pe termen lung. Pe de alta parte nu exagera cu analiza si sinteza. Ca şi catharsis te poţi duce la plimbarea săptămânale de joi şi poate iei şi masa în oraş!

horoscop

TAUR  O zi nu prea grozavă. Astăzi trebuie să stai liniştit şi să aştepţi ca ziua să treacă în linişte şi fără necazuri. Nu te implica în nimic important sau nou, doar activitatea obişnuită. Trebuie să te concentrezi astăzi pe problemele urgente care te pot face să pierzi bani. Sună prietenii, ca să vezi ce mai fac, dar nu uita că şi ei au probleme urgente şi facturi de plătit. Amână orice ai de făcut până după amiază când configuraţia stelelor îţi este mai favorabilă. Supraveghează cheltuielile şi redu-le sau renunţă la cele pe care le consideri extravagante. O zi perfectă ca să faci planuri de viitor şi să te gândeşti la deciziile necesare. Există un timp pentru fiecare lucru. Astăzi stai liniştit.

horoscop

GEMENI  De dimineaţă configuraţia astrologică pare a-ţi aduce noroc. Mai în toate domeniile. Dar este bine să ţii cont şi de sfaturile prietenilor, ale membrilor familiei, ei au o părere obiectivă. Totuşi, atenţie mărită să nu pierzi sau să ratăceşti un obiect, cheile sau, Doamne fereşte, portofelul. Fereşte-te de discutii aprinse, mai ale la orele serii. Nu reacţiona la nimic, taci şi zâmbeşte, mai ales dacă provocările vin din partea unei femei. O atitudine de felul „da, înţeleg!” descureajează o femeie pusă pe revanşă. Ceva legat de un aspect legal, de jurisprudenţă, poate fi şi o moştenire sau în general atitudinea ta faţă de viaţă şi de persoana respectivă. Cooperează mai strâns cu partenerii, colegii, rudele şi spune-le exact şi precis ce aştepţi de la ele.

horoscop

RAC  Cheltuieli importante pentru activităţile curente. Preţurile sunt mai mari decât ai prevăzut, te încurcă un pic, dar, banii vin şi se duc, investiţia în distracţie aduce mereu bucurii! Configuraţia astrală favorizează domeniul emoţional. Poţi încerca să lămureşti o problemă sentimentală care te obsedează. Mai mult o neînţelegere. Încercă astăzi, poate merge ca pe roate. Nu trebuie să te prinzi în jocul celorlaţi, mai ales dacă bănuieşti că este aranjat. Nu întreprinde nimic important sau riscant. Ia  lucrurile mai uşor, aproape în glumă. Evită intimităţile despre secretele altora, ca să nu faci şi tu confidenţe şi compromisuri costisitoare. Ascultă însă cu atenţie. O informaţie poate fi foarte folositoare în viitor.

horoscop

LEU  Astăzi amâna ce nu poţi rezolva, este o metodă infailibilă. Mai ales dacă este vorba despre relaţii sentimentale cam încordate, sau din contră, prea reci. Cere un sfat, nu strică niciodată! Dimineaţa, la serviciu sau acasă, eşti plin de glume imperiale cam răutăcioase, dar eşti iertat pentru că ai haz. La prânz, posibilă schimbare de program, care se pare că nu iţi place mai deloc. La serviciu, sau aiurea, ai pe cineva care nu prea te place. Sau un rival. Înţeleptul sufi spunea : „...seninătatea şi liniştea sunt bunul cel mai de preţ. Dacă ai inamici, scapă repede de ei, sau fă pace, ca să-ţi păstrezi starea de echilibru interior !”. Aviz amatorilor!

horoscop

 

FECIOARĂ O veste, poate din presă. Conjunctura astrologică indică o perioadă favorabilă, dar atenţie ce cumpări şi la valabilitatea produsului.  Moderaţie la regimul alimentar, mai ales la cantitate. Dacă eviţi tot ceea ce se poate numi nou, poate fi o zi obişnuită. Pe care o poţi colora cu ceva muzica bună, la caşti, numai pentru tine. Trebuie să te izolezi puţin de haosul din jur. Se apropie nişte termene, stresul este în creşte. Fie că este o întâlnire importantă, fie că ai un prag în viaţă, sau o reuniune de familie sfatul meu este să te grăbeşti încet. Atenţie la regimul alimentar şi la primul semn de oboseală cronică.

horoscop

BALANŢĂ   O zi bună. Îţi place vremea, aerul rece şi mai curat şi te pregăteşti cu entuziasm pentru un posibil weekend la munte, a nins din plin. Fii atent la drum, dacă conduci şi la persoanele necunoscute! Ai o problemă care te obsedează dar astăzi există o conjunctură favorabilă, şi împotriva sorţilor, printr-o abordare directă şi iscusită poţi avea câştig de cauză, sau măcar să progresezi. Nu te repezi să intri în discuţii tăioase – pot degenera. Conflict dintre simţăminte şi logică. Nu forţa găsirea unei soluţii, temporizează, doar. Nu lua decizii importante. Amână toate întâlnirile pe care le poţi reprograma. Nu te implica în promisiuni strategice, pe termen lung. Nu, nu, nu, astăzi ! Organizează-ţi o seară festivă, meriţi după tot efortul făcut să refuzi pe toată lumea. Aşa poate o să înveţi să nu mai te folosescă alţii.

horoscop

SCORPION  Astăzi nu te implica în discuţii cu alte semne de apă. Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil.  Atenţie la cumpărături. Limitează cheltuielile la strictul necesar. Atenţie la unul dintre păcatele tale, vanitatea, astăzi eşti vulnerabil la linguşeală. Şi iei de bun ce spune primul venit. Mai multă prudenţă ca să nu păţeşti ca ursul păcălit de vulpe! Nu trebuie să-ţi faci atâtea gânduri pentru orice amănunt. Dacă telefonul tău nu sună asta nu înseamnă că rudele tale, copii, părinţii, prietenii te-au uitat. Toată lumea este ocupată şi strivită de sistem. În a doua parte a zilei sunt favorizate vizitele şi întâlnirile cu prietenii şi rudele, reuniunile de familie sau prozaicele întâlniri de joi la bridge.

horoscop

SĂGETĂTOR   Perioada zilei de azi te ajută să te înţelegi mai bine cu cei apropiaţi, cu anturajul. O veste te interesează ceva mai mult. Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil. Domeniul avantajat de conjunctura astrologică este cel al comunicării, dar nimeni nu e profet în ţara lui! Dacă ai de convins, pe cineva, poate pe mai mulţi, trebuie să fii foarte elocvent. Cu toate că pare a fi încă o zi bună, evită nepăsarea şi nerăbdarea. Fii prudent şi precaut, când discuţi, negociezi şi mai ales în convorbirile la telefon! Nu promite nimic, mai ales membrilor familiei. Oricum, majorităţii nativilor din zodie nimic notabil nu i se poate întâmplă.

horoscop

CAPRICORN   Conjunctura astrologică îţi este favorabilă, în special în ceea ce priveşte noile idei, noile proiecte, noile căi de urmat. Trebuie doar să îndrăzneşti, norocul ajută pe cei curajoşi! Eşti în pragul crizei de timp, ai multe de făcut şi timpul este scurt. Trebuie să te organizezi, să termini lucrurile, şi să nu mai pierzi timpul. Este una din zilele acelea cand razi tot timpul fara motiv, situaţia te face să râzi si râzi mereu şi de orice! Un râs nevrotic... Traiesti momente de fior şi râs, o tragi-comedie ionesciană, care se datoreşte numai felului original in care amesteci tu relaţiile de amor în şi în afara familiei. Până la urmă să ştii că nu este nimic rău, doar hazul de necaz este mare. Adică trebuie să te gândeşti de nouă ori şi să tai odată. Nu tot ce este nou este şi mai bun!

horoscop

VĂRSĂTOR   Atenţie la vremea schimbătoare, conjunctura spune să nu pleci la drum. Chiar dacă este, sau nu este, ziua ta de naştere, poţi primi mici cadouri de la membrii familiei şi/sau de la prieteni. Din cauza unor fanfaroni nefolositori tensiunea nervoasă creşte în jurul tău. Nu trebuie să te implici şi tu, păstrează-ţi modul de viaţă, calmul şi mintea limpede şi chiar puţin umor! Dimineaţa, evita la birou, sau oriunde te afli, orice lucru, vorbă, faptă sau gest care pot avea o implicatie sau un aspect din domeniul legal, sau al jurisprudenţei. Nu semna contracte, nu încheia înţelegeri. Nu te duce la bancă sau la bursă, nici măcar în piaţă, la cumpărături. Un aspect disarmonic te poate face să pierzi astăzi ceva bani, ceea ce poate fi un adevărat dezastru în aceste timpuri de criză.

horoscop

PEŞTI  Spiritul tău pacific şi dorinţa de armonie găseşte azi aprobarea şi susţinerea anturajului. Lumea s-a cam săturat de conflicte şi înfruntări, aşa că liniştitul Peşte poate să prevaleze. Domeniul favorizat de stele este cel emoţional. Nu te grăbi, nu te repezi, în delicata zonă a sentimentelor trebuie să faci scenarii complete, planuri bine întocmite, fără să uiţi nimic. Astăzi emoţiile tale sunt pastelate iar conjunctura astrologică arată, mai ales în a doua parte a intervalului, un interes crescut pentru frumos. Ai idei, mai precis o idee. Stelele spun să nu o mai plimbi de colo-colo, să o aplici repede că o să ţi-o ia altul înainte.

horoscopTag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000