EVZ

Horoscop NASA: Luna plină, la perigeu, poate declanșa cutremure importante │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 15538 Vizualizari

Horoscop În noaptea de 1 spre 2 ianuarie 2018, Luna plină se află la perigeu, adică în cea mai apropiată distanță de Pământ. Dipolul Pământ-Luna are o mișcare ciudată, nu a putut fi prevăzută foarte exact nici măcar cu cele mai performate computere. Distanța la perigeu nu este aceiași, variază. În cazul nostru este relativ mică, de 356.565 km la ora UTC 21:54, ceea ce înseamnă ora României 23:54, aproape de miezul nopții în noaptea de 1 spre 2 ianuarie 2018.

Horoscop Pe 29 decembrie s-au născut Pablo Casals, madame de Pompadour, Jon Voight, regina Elisabeta a României (Carmen Silva), Ovid Densuşianu, Sergiu Dan.

Horoscop În calendarul creștin-ortodox sunt Sfinţii Marcel şi Tadeu şi cei 14.000 de prunci ucişi din porunca lui Irod. Cercetătorii evrei spun că cifra pruncilor ucişi este mult exagerată. Probabil, lumea era puţină pe atunci, nu cred că, acum două mii de ani, existau în tot Orientul Apropiat 14.000 de prunci în acelaşi moment... Nimic în "kalendar", anul nou al dacilor a fost acum o lună.

Horoscop  Dragi lupi, padawani și hobbiți nu v-am ascuns niciodată că prognozele mele se bazează și pe cea mai avansată știință, ca primesc avertizări și studii de la oameni de știință, unii, savanți creștini, din multe puncte de pe glob. Unul dintre ei se numește, hai să zicem, Noelani Coleman și este născut în Hawai. A făcut studii superioare în State și acum este unul dintre savanții cercetători de la marele observator ”Mauna Kea”. Astronom, sigur că da, dar este angajat la USGS, utilitatea din Oceanul Pacific însărcinată să depisteze la timp cutremurele importante sau foarte mari și să dea, dacă este cazul, alarma de tsunami.

Horoscop  Noelani este un hawaian cu convingeri clare. Mi-a povestit că mult timp a crezut că face un sacrilegiu lucrând la marele observator astronomic de la ”Mauna Kea”. Acolo, pe muntele de peste patru mii de metri, localnicii credeau că este ținutul zeilor, mai mult, au stabilit o necropolă la o anumită altitudine. O locație sacră, un loc sfânt. Dar este o zonă cu peste 300 de zile clare pe an, poluarea nu a ajuns până acolo, iar altitudinea și stabilitatea atmosferei oferă condiții excepționale de observare optică și electronică. Pe platformă, la 4.200 metri altitudine, sunt 14 observatoare, constituind cea mai mare bază internațională din lume.

Horoscop  Noelani mi-a povestit că atunci când s-a început construcția, în anul 1964, lucruri de mirare s-au întâmplat pe vârful vulcanului. Da, Mauna Kea este un vulcan stins, sau în adormire. S-au făcut sacrificii rituale s-au explicat marilor zei și primilor strămoși că acolo se construiește ceva care să poată avertiza lumea, să se salveze vieți.  Doar când au venit șapte ali’i, adică mari șefi, nobili de ascendență hawaiană, și au spus toți într-un glas că ceea ce fac acolo oamenii albi este bine, fenomenele au încetat brusc, buldozerele au putut să lucreze, camioanele nu se mai opreau din mers, nimeni nu s-a mai accidentat, iar oamenii, constructorii, au scăpat de acea impresie oribilă că cineva îi privește tot timpul. Și în ziua de astăzi mai continuă discuția dintre tradiționaliștii ireductibili și moderniștii hawaieni, dacă este bine, sau nu, că s-a construit pe un loc sacru!

Ei bine, Noelani m-a sunat ieri ca să-mi povestească despre expediția la care a luat parte pentru cartografierea continentului scufundat ”Zeelandia”. Părerea lui este că acel continent a fost locuit, sunt două piramide în trepte clare, la aproape un kilometru adâncime, în ocean. Un alt continent scufundat într-o singură noapte, probabil de explozia unui vulcan și cutremure teribile. Noelani crede că toți polinezienii și locuitorii Insulei Paștelui sunt urmașii zeelandezilor.

Horoscop  Și, în plus, să mă informeze despre o circulară, o avertizare, primită la USGS de la NASA, unde se spune că în zilele de 1, 2 și 3 ianuarie Luna este plină, 99%, 100% și respectiv 98%, dar se află la perigeu, mai mult, la una dintre cele mai mici distanțe față de Pământ din istorie și că se așteaptă ca forța gravitațională a Lunii să ridice o maree de excepție și poate să declanșeze cutremure în Cercul de Foc al Pacificului. Avertizarea a fost făcută în contextul protocolului de colaborare NASA-USGS semnat la bla bla bla…

Noelani era foarte scandalizat de tabloidele din State dar și din Hawai care văd în fenomenul natural, deloc foarte rar, dar care apare puțin după Anul Nou, drept cine știe ce nenorocire. M-a întrebat, din punct de vedere astrologic, ce spun eu, care este verdictul!

Horoscop   În noaptea de 1 spre 2 ianuarie 2018, Luna plină se află la perigeu, adică în cea mai apropiată distanță de Pământ. Dipolul Pământ-Luna are o mișcare ciudată, nu a putut fi prevăzută foarte exact nici măcar cu cele mai performate computere. Distanța la perigeu nu este aceiași, variază. În cazul nostru este relativ mică, de 356.565 km la ora UTC 21:54, ceea ce înseamnă ora României 23:54, aproape de miezul nopții în noaptea de 1 spre 2 ianuarie 2018. Luna pare că se vede cu 7% mai mare și mai luminoasă, dar acest lucru nu este prea vizibil, din cauza nebulozității permanente din Europa, produsă de poluare și de poluarea luminoasă.

Horoscop  Dorind să-i răspund lui Noelani m-am documentat, un pic, prin sutele de tomuri de astrologie pe care le am. Nimic foarte clar, Claudius Ptolomeus nu pomenește de acest aspect, Luna la perigeu, De Bello spune că aceasta fază a Lunii ridică probleme, Muchery amintește de aspect, dar nu spune nimic clar, și așa mai departe, vreo patruzeci de autori. A, nici Nostradamus nu pomenește nimic de Luna la perigeu în Centuriile sale.

Termenii de Super Lună, Luna Albastră, Luna Roșie nu există în astrologia clasică, au fost invențiile moderne ale unor jurnaliști care nu aveau altă treabă.

Așa că i-am spus toate acestea lui Noelani, care a râs și mi-a răspuns că oracolul de la Delphi era clar și precis pe lângă mine. Ce să-i spun, că cutremurul din 4 martie 1977 pe care l-am trăit, a fost pe Lună plină, roșie? Să-i spun că Asaad bin Fawzi, marele astrolog egiptean, a spus că Luna plină la perigeu la începutul anului anunță un an la Islamului, Luna este semnul lui Allah, că musulmanii vor cotropi definitiv Europa? Puteam să vă spun domniilor voastre, dragi lupi, padwani și hobbițe toate acestea? Sigur că nu!

Horoscop  Doar am spus că anul 2018 va fi un an bun. Și, dacă cumpărați ediția print a EvZ de pe 3 ianuarie 2018, miercuri, o să vedeți la mijloc, pe două pagini munca mea, horoscopul 2018 văzut și de astrologii de pe Dimineața Astrologilor, din mai multe puncte de vedere. Dar, toți spun că o să fie un an bun. Cât de bun? Bună întrebare, cumpărați ziarul!

                                                       ⃰    ⃰    ⃰

horoscop

BERBEC    Nu ai chef de nimic. Explicabil! Consumul exagerat din perioada Crăciunului poate să-ţi dea dureri de cap, dar şi mizantropie! Poţi reface, convenabil, proviziile consumate în excesele alimentare de Crăciun. Azi ai chef sa manânci ceva special, după mâncărurile grele şi indigeste de Crăciun. In lipsa unor alte satisfactii, dar nu te păcăli singur ca poţi sa slăbeşti mancând mult şi dulce! Mai bine du-te într-o sală şi fă puţin sport, pentru că afară nu este timp frumos să alergi într-un parc. Şi oricum, eşti prea comod ca să înfrunţi exercițiile în aer liber cu toate că este, încă, o vreme frumoasă.

horoscop

TAUR    Eşti vesel şi bucuros, eşti primit cu zâmbetul pe buze de cei din jur, familie, prieteni. Cu toate că eşti foarte încântat de ceea ce ţi se întâmplă, trebuie să continui cu eforturile. Dimineaţa este favorabilă lucrurilor ceva mai importante. Ai ocazia sa-ţi faci ceva invidii in plus, daca vei relata cu lux de amanunte, in cercul prietenilor, ce ai mai citit în ultimul timp, sau îi ameţeşti de cap cu citate din Caragiale. Păstrează-ţi calmul şi umorul mai ales în relaţiile de familie. Nu cheltui mai mult decât ţi se pare rezonabil.  Nu întotdeauna un preţ mare înseamnă şi o calitate bună. La serviciu, dacă cumva lucrezi şi nu eşti în vacanţă, sau în societate încearcă să-ţi impui punctul de vedere prin paşi mici, dar siguri.

horoscop

GEMENI    Atitudinea şi comportamentul îţi convin de minune. Ale tale şi ale celor din jur. Ai un horoscop bun, o conjunctură favorabilă. Nu-l strica! Astăzi, mai totul este un prilej de bucurie. Oamenii se schimbă, situaţia se schimbă – nu este bine să încremeneşti în poză. Trebuie să ştii cel mai bine acest lucru, doar eşti ca argintul viu. Mercurul este metalul zodiei! Dar uneori uiţi lucrul acesta, mai ales dacă anturajul este obtuz şi mediocru. Întelegerile trecute trebuie mereu reînnoite, atât în afaceri cât si in dragoste, altfel partenerii işi cam "uita obligaţiile" ! Apoi, astăzi este o zi din perioada de sfârşit de an când toată lumea este sub presiunea gândului că „iar nu am făcut nimic anul ăsta”, aşa că ceva, ceva, trebuie să faci.

horoscop

RAC   Dă curs sărbătorilor, simte-te bine şi fii plăcut cu cei din jur! Nu reuşeşti să te încadrezi în bugetul post Crăciun. Fii isteţ, trebuie să foloseşti cu iscusinţă banii pe care îi mai ai. Trebuie neaparat să analizezi evenimentele din ultimul timp, sa tragi concluziile care se impun şi să iei imediat măsurile necesare. De asemenea, trebuie să continui cu aceleaşi metode verificate de până acum.  O zi de rutină, care te-ar plictisi dacă nu ar fi vestea de pe la ora prânzului. Pare a fi o mică criză, dar gestionează totul cu mare grijă, stelele arată că poate fi vorba de o păcăleală, o informaţie distorsionată de presă, prieteni sau rude. Chestii de vacanţă de iarnă!

horoscop

LEU  Evadează din cotidian, rupe obişnuitul. Ai nevoie de o resetare psihică, de o bornă clară între ce a fost şi ce o să fie. Pentru asta sunt sărbătorile de iarnă, bucură-te, fă parte din ele! Nu încerca să impui anturajului și lumii întregi propriul sistem de referinta, ci mai bine respecta regulile jocului - asta ca sa obţii ceea ce vrei. Repet mereu şi lucrul acesta, poate odată şi odată chiar o să vrei să-l experimentezi călcând-ţi pe propria coadă imperială. Evită astăzi discuţiile seriose şi strategice cu femeile, de orice sex sau orientare sexuală ai fi. Cu un compliment bine plasat poţi schimba cursul discuţiei.

horoscop

FECIOARĂ    O greutate pare că te apasă astăzi, ceva imposibil de definit. Nu eşti mulţumit? Ce faci cu viaţa ta? Dar cu viitorul tău? Este doar o impresie, aşa că lasă grijile deoparte şi zâmbeşte. Nativii din zodia Fecioarei, ca cei mai mari consumatori de sapun din zodiac, au uneori înclinarea, din prea mare grija faţă de alţii să nu le vadă defectele evidente. Mai mult, în cazul tău încerci să-i “speli” de pacate in mod nepermis şi pana la urma pagubos. De aia ai dezamagiri pe care nu le meriţi! Pe seară un procent dintre Fecioare se gândeşte la o cină festivă cu ceea ce a mai rămas de la Crăciun, poate în doi.

horoscop

BALANŢĂ    Mâine, mâine ce va fi? Tocmai azi, pe o conjunctură complexă, nu trebuie să te întrebi! Distrează-te cu familia, prietenii, fă o vizită, du-te la un film, nu te gândi la nimic important! Stelele spun să te plimbi prin mall, sau macar printr-un supermarket local in căutarea unui obiect dragut, util şi poate chiar şi ieftin. O informaţie în legătură cu nişte bani, dar nu spera că se rezolvă imediat. Toată ziua este sub semnul, care, de fapt nici nu este prea negativ, al amânării şi al întârzierii. Săracul Saturn, face şi el ce poate. Nu este rea ziua de astăzi, dar totul este statistic, stohastic, totul este probabilistic. Trăim într-o posibilă probabilitate.

horoscop

SCORPION  Îţi faci planuri, vrei să ai mai multă libertate personală. Să faci ce îţi place, nu ceea ce trebuie! Eşti detaşat, relaxat, orizontul tău se limpezeşte şi ţi se uşureaza sufletul! E bine... Limitează-te la trăncăneala mondenă obişnuită. În Orient se spune că trebuie să-ţi oferi ajutorul de trei ori. Dacă eşti refuzat de trei ori înseamnă că ţi-ai făcut datoria. Nu  poţi, nu este permis, să “ajuţi” pe cineva împotriva voinţei lui. Chiar dacă este rudă apropiată, chiar dacă este copilul tău! Astăzi evită schimbarile bruşte de program şi mai ales nu lasa anturajul, chiar bine intenţionat, să te conducă şi să-ti organizeze viaţa. După cum nici tu nu te băga prea mult în viaţa celor din jur.

horoscop

SĂGETĂTOR  Astăzi vrei să stai cu ai tăi, cu familia şi/sau cu prietenii buni, să... tăceţi împreună! Să zâmbiţi unor gânduri frumoase. Şi să te bucuri de linişte, iubire şi pace. Ce plăcere rară! Relaţiile cu familia şi anturajul pot sa sufere unele modificari in sensul unei segregatii urmare repetatelor tale declaratii ca vrei sa pleci din ţară. Trebuie să te hotărăşti dacă chiar vrei să emigrezi, să schimbi totul, sau este doar o scuză ca să nu-ţi asumi responsabilităţi. Secretul cel mare este că peste tot este la fel, ba în unele locuri este mai rău decât în România. Ceea ce s-a pierdut se va găsi. Regăseşti fie un obiect pierdut, fie ceva ce ai rătăcit, poate chiar sentimente sau trăiri. Evită incidentele domestice şi nu supralicita in discutiile cu anturajul la serviciu sau cu familia, dacă eşti înţelept şi stai acasă în acestă seară.

horoscop

 

CAPRICORN    Ce a fost greu, a trecut, începi să găseşti soluţii pentru probleme! Pentru strategiile tale de viaţă. În perioada sărbătorilor de iarnă nu mai eşti confiscat de cotidian, ai timp pentru tine! Viaţa este o continuă succesiune de imagini şi iluzii...  Poate este ziua ta şi chiar vrei să te bucuri de ea cum vrei tu - nu cum vor alţii. Prietenii îţi sunt aproape ca întotdeauna, aşa că poţi avea o surpriză plăcută. Nu uita că in dragoste, ca şi în politică, este relativ uşor să caştigi increderea, dar este extrem de greu să-ţi respecţi promisiunile facute! Nu pleca la drum, mai ales la căderea serii...

horoscop

VĂRSĂTOR  Azi, vineri, eşti vulnerabil la capricii. Atenţie la cumpărăturile de lucruri care nu îţi trebuie, dar te încântă, fie că sunt „drăguţe” fie că sunt „unicat”. O întâlnire, o veste neaşteptată! Experienţa acumulata, antrenamentul până la urmă, din discuţiile avute în ultimul timp cu colegii şi cu rudele te avantajează sa fii elocvent şi sa ai astăzi ultimul cuvant. Pe de altă parte, viata ta sentimentala nu este suficient de intensa pe cat ai dori. In orice caz, trebuie sa dai dovada de discreţie, diplomatie şi eleganta. Poate că, totuşi... în această perioadă relaţiile se stabilesc mult mai uşor!

horoscop

PEŞTI   Calculează riscurile înainte de a te arunca cu capul înainte într-o excursie dificilă, sau un drum lung şi primejdios. Iarna nu-i ca vara, a spus-o un "clasic în viaţă". Şi are dreptate! O zi bună, care poate deveni şi mai bună dacă gândeşti pozitiv şi nu te repezi. Mai pe seară, o veste bună despre o călătorie, exceursie şi poate, nişte bani. Adesea, şi astăzi este unul dintre acele cazuri, soluţia problemei se gaseşte în analiza atentă a descrierii faptelor, aşa că analizeaza situaţia cu multă atenţie. Astăzi coopereaza, dar atentie la confesiuni. Nu te lega la cap, dacă nu te doare capul. 

horoscop

 


Tag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000