EVZ

Horoscop O carte folositoare dacofililor. Comorile și detectorul de metale. Cine nu are un trecut, nu are niciun viitor!

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 8532 Vizualizari

Horoscop Legenda spune că în această zi, cu o săptămână înaintea solstiţiului de iarnă, dacii se strângeau la Rumi Dava, cetatea secretă, un fel de Vatican, sau Delphi al tracilor. Localizarea cetăţii misterioase este incertă. Legenda spune că “acolo drumul se oprea în munte”.

Horoscop  Pe 15 decembrie s-au născut  Nero, Alexander Eiffel, John Hammond, Francois de La Rochefoucauld, Janos Bolyai, Jean Paul Getty, Ioan Luchian Mihalea, A. de Herz, Mircea Olteanu, Cornel Nistorescu.

Horoscop În calendarul creștin-ortodox sunt Sfinții Elefterie și mama sa Antia. Sf. Suzana.

Horoscop Tradiţional, Sf. Elefterie. Sf. Elefterie este făcător de minuni. Dă noroc la fetele mari. Se ţine şi se pomeneşte mai ales de femei şi de moaşe. Ele ţin mult la sânt pentru că uşurează naşterea. (Speranţia).

Sf. Elefterie se ţine ca să nu sărăceşti. Se ţine pentru boale, lovituri, tăieturi. Dar mai ales se ţine pentru cutemure. (Speranţia).

Horoscop    Legenda spune că în această zi, cu o săptămână înaintea solstiţiului de iarnă, dacii se strângeau la Rumi Dava, cetatea secretă, un fel de Vatican, sau, mai curând Delphi al tracilor, geto-dacilor. Localizarea cetăţii misterioase este incertă. Legenda spune că “acolo drumul se oprea în munte”. Iar după zilele care trebuiau diferiţilor reprezentanţi ai triburilor de la Tisa, din stepă, de la Sarmisegetuza, de la mare şi de la “cealaltă mare” trecând Dunărea, pare foarte probabilă localizarea undeva în zona Carpaţilor de Curbură, aproape de Vrancea, zonă extrem de puternică în energia telurică.

Pentru că dacă galii credeau că o să le cadă cerul în cap, geto-dacii se temeau de un mare cutremur, că “o să-i înghită pământul”. Aveau și de ce, pământul acesta s-a cutremurat mereu, de vreo câteva milioane de ani încoace.  Unii autori sunt de părere că acum se adora Gebelesis (considerat de unii o ipostază a lui Zamolxe), corespondentul lui Hades din mitologia greacă. Dar Gebelesis este mult mai complex.

Horoscop   În orice caz, dacii se simţeau vinovaţi. Scoseseră din pământ mult aur, argint, aramă şi fier. Zeii şi în special Gebelesis, probabil că erau furioşi pentru că se furaseră din bogaţiile lor. Aşa că oamenii-lup, adică dacii, ofereau înapoi la templul zeului de la Rumi ceva aur, argint şi arme din fier şi bronz, ca să liniştescă furia zeului, care s-ar fi manifestat prin cutremure nimicitoare. Religia, pe atunci, era foarte mercantilă. Îţi dau, îmi dai!

Horoscop  Oraşul secret Rumi este corespondentul local al lui Delphi. Tot aici se aruncau sorţii, gioalele, osişoare de lup cizelate şi lustruite, ca să se vadă viitorul, anul care abia a început, pentru că Anul Nou Dacic era la 1 decembrie, adică corespunzător acestei zile. Din nefericire calendarul dacic nu s-a păstrat dar sunt nişte încercări interesante de a-l releva – am observat corespondenţe tulburătoare. Se pare că planeta Venus, Luceafărul, avea un mare rol. Există o carte tulburătore, scrisă de Ioan Rodean, acum peste 30 de ani, a apărut în anul 1984 la Editura Albatros. O am în față, un volum modest broșat, se numește ”Enigmele pietrelor de la Sarmizegetusa”. O carte absolut necesară dacofililor ca să înțeleagă cine am fost și de unde venim, complexitatea științei geto-dacilor. Cine nu are trecut, nu are niciun viitor!

Trecând timpul, creştinismul a calchiat peste sărbătoarea țărănească un Sfânt, pe Sf. Elefterie, dar care şi el este ţinut pentru că “este rău de cutremure”!

Horoscop Dacă chiar vreţi să descoperiţi Rumi Dava, cetatea Rumi, sau Rami, trebuie să o căutaţi la capătul unui drum ce se pierde în munte, pe lângă Munţii Vrancei sau ai Ciucaşului, la o localitate care aminteşte de aur, sloi de aur, slon… Comoara care vă aşteaptă acolo, într-o pșteră, de două mii de ani, întrece orice închipuire, dar nu o să o găsiți niciodată! Este chiria pentru speranța acestui popor, apărată de prăbușiri de stânci și de magie grea și veche.

Aud că unui milițian i-a trecut prin cap să interzică proprietatea detectoarelor de metale în România. România are cel mai strict regim al armelor și munițiilor, nici o amărâtă de pușcă cu aer comprimat nu poți să ai în proprietate, la liber, cum este peste tot în Europa. Asta nu împiedică ca posesorii de arme letale să fie aproape de două sute de mii. Mă gândesc că și cu detectoarele de metale o să fie același lucru. O să le interzică, dar o să aibă toată lumea.

Horoscop Acum trebuie să vă spun ceva. Un secret. Marile comori NU au fost găsite cu detectorul de metale. Prăbușiri de teren, acțiunea șuvoielor de apă la ploi mari, sau la viitură – în general acțiunea naturii care a schimbat aspectul locului, a dezvăluit comoara și a adus-o la suprafață. De exemplu, în vara anului 1543 nişte pescari mureşeni şi-au îndreptat luntrea după peşte pe firul Streiului. La un cot al apei, iată, un stejar secular prăvălit în apă; iar printre rădăcini, lucea ceva. Acel ceva erau 40.000 de monezi de aur, cosoni şi vreo douăzeci de sloiuri întregi de aur curat (pepită mare, sau o vînă de minereu foarte pur).  S-au bucurat pescarii de asemene noroc, şi-au umplut desagii de aur şi au plecat la Alba Iulia să-l schimbe la negustori pe crăiţari de bronz. Deh, ţărani proşti! Numai că oamenii stăpînirii au aflat şi i-au pus în fiare pe  români, iar aurul l-a confiscat eminenţa sa, cardinalul Manuzzi . De doi dintre pescari nu s-a mai auzit niciodată, nimic, în cel mai bun caz au fost exilaţi în cealaltă parte a Imperiului, probabil în Italia.  Al treilea a reuşit să fugă, dar l-a trăsnit sfîrşeala în poarta bisericii şi n-a mai trăit mult, decît să spună sătenilor toată povestea.  Să fi fost vorba de comoara regelui Decebal ?  Istoricul roman Dion Cassius spune că Decebal, anticipînd căderea Sarmisegetusei în faţa lui Traian, a luat o bună parte a tezaurului şi l-a îngropat în albia rîului Sargeţia, după care a lăsat din nouă să curgă apa pe vechiul curs. Romanii au aflat de la Bicilis, care a dezvălui locul ca să-i fie cruţată viaţa.  Cassius mai spune că o parte mai mare a comorii lui Decebal, aurul sacerdoților, a fost ascunsă departe, în munţi, în grote ştiute numai de preoţi şi care grote nu au fost descoperite de romani. 

Horoscop  Doi ani am căutat comori, când am făcut parte din echipajul prințului Saad. Am găsit, sigur, că am găsit, doar nu eram proști. Am scris câteva articole. Vedeți domniile voastre, eu fac parte din Clubul Căutătorilor de Comori, cel adevărat, membru pe viață. Sunt, deci, un pro. Nu am căutat și nici nu o să caut vreodată comori în România. Aici este țara mea. Comorile trebuie să stea unde le-a părăsit proprietarul de drept. Toți, dar toți care au descoperit comori și nu au plătit prețul comorii, au sfârșit foarte prost, majoritatea și-a pierdut viața. Căutatul comorilor este ceva inițiatic, nu este pentru oricine. Au murit și cei care au descoperit Cloșca cu Puii de aur și cei care…

Horoscop Nu mai căutați comori, un detector de metale fie că este Land Ranger Mark IV, Toltec 2, Eldorado, Sidewinder, Super Traq, Wilson-Neuman Daytona, MD 2000, Tesoro Bandido MicroMAX, Lobo Mark IV sau Cutlass 2 – nu am pomenit nimic de nenorocirile chinezești, sau rusești – ei bine, un detector de metale spune ceea ce crede el, nu adevărul! Puteți să săpați ca să dați de o roabă ruginită sau de o roată dințată de la cine știe ce mașinărie.

Horoscop  Nu mai căutați comori, dorință de înavuțire rapidă a omorât mulți oameni. Cum, dom profesor, o să spuneți, ați căutat doi ani comori și îi sfătuiți pe alții să nu o facă? Da, comorile pe care le căutam noi, erau chiar comori - tectite, lacrimile solidificate ale pustiului. Unchiul lui Saad făcea colecție, gurile rele spun că tectitele prelungesc viața, și plătea oricât pentru una. Îmi pare rău că nu am păstrat pentru mine, una mică de tot, așa, că să o am amintire, dar am în față un trandafir de deșert, dovadă că totul nu a fost un vis. Bun, trebuie să mărturisesc, am căutat și comori-comori când am fost îmbarcat ca secund-navigator pe iachtul lui Saad ”Red Barracuda II”, cel mai rapid din lume, făcea și un pic de contrabandă, dar asta este o altă poveste.

Horoscop  Acum vă rog să mă scuzți, trebuie să intru cu Saad, preafrumosul prinț din tinerețe, acum este un alt arab gras și chel, cu nasul mare și coroiat, ca toată familia lui. O să ne amintim de vremurile de demult, cum căutam păruială prin cârciumile din porturile Golfului și ale Oceanului Indian și cum se așezau mai toți pe lângă pereți când intra echipajul nostru în bar. Momentele de încordare când echipamentul nostru de căutare începea să țiuie și să bipăie, tare și des. Furtunile prin care am trecut și momentul comic când un distrugător american a vrut să se ia la întrecere cu noi, în plin ocean. L-am lăsat mult în urmă, în zare și căpitanul american ne-a trimis un mesaj: ”Ce au mâncat motoarele voastre?”  

O să vă povestesc, cum să nu, Saad și cu mine suntem printre puținii, poate ultimii, supraviețuitori ai unui echipaj, ai unei tagme decimată de războaie, accidente de scufundare, naufragii, piraterie – în general morți violente și puțin plăcute. Dar, mâine, sau în altă zi, doar mâine, este, în definitiv, o altă zi!

                                                   ⃰    ⃰    ⃰

horoscop

BERBEC    Ai trecut printr-o perioada grea, eşti cam obosit şi se apropie sărbătorile. Astăzi este momentul să iei o pauză şi să te îngrijeşti. Ceva fizioterapie, SPA, masaje, sală, ar face minuni! Mijlocul zilei acestei zi de vineri este o perioadă activă, cu toţi Berbecii puşi pe cheltuieli şi tratamente de întreţinere, cu orice preţ. S-ar pute să fie catarsisul de care ai nevoie în lumea asta oarecum anapoda. Am uitat să spun că dimineaţa poate că o să ai nevoie de puţin ajutor ca să găseşti ceva în propria casă. Sănătatea este bună, atenţie la durerile de cap şi la pierderea de energie.

horoscop

TAUR   Vinerea aceasta evită deciziile care duc la schimbări majore. Nu judeca cu asprime colegii sau prietenii. Unele lucruri, sau persoane, pot întârzia din cauza condiţiilor obiective. O nouă idee de afacere, o propunere interesantă, sau o nouă relaţie! Din toate poţi să profiţi cu ceva. Ca aspect emoţional, simţi nevoia unei perspective din care să analizezi realizările şi insuccesele din ultimul timp, cât, mai ales, raporturile cu partenerii tăi, de afaceri sau sentimentali, raporturi care nu te încântă prea mult. Oare sunt, toate, problemele tale? Nu cumva te-ai încărcat, la serviciu şi acasă, cu sarcini, cu datorii pe care nu ești în stare să le rezolvi?

horoscop

GEMENI   Ai ceva de rezolvat, în dimineața aceasta.  Abordarea logică, sistematică a situaţiei iţi furnizeaza datele necesare rezolvarii. Dacă nu te descurci, cere ajuror, nu intra în criză de timp. Domeniul emoţional este astăzi bine aspectat. Începi cu dreptul, ultima zi din săptămâna de lucru, poate cea mai bună zi a săptămînii în acest domeniu, paradoxal, al sentimentelor.  Cheltuielile făcute astăzi le vei numi mai tîrziu investiţii inspirate. Te bucuri de o abilitate specială fiind şi cu intuiţia şi carisma personală bine aspectate.

horoscop

RAC    Astăzi te cuprinde dorinţa să faci gospodărie, de a merge la piaţă. Imaginezi mâncaruri delicioase şi chiar porneşti la fapte, dar, atenţie, nu exagera cu cheltuielile şi căută marfă bună! Conjunctura astrologică îţi conferă un dar, dacă se poate spune aşa, a comunicării aproape telepatice şi o disponibilitate, o subtilă incitare a altora către destăinuiri şi confesiuni. Gama informaţiilor vehiculate este foarte mare: de la simpla bârfă de alcov, până la importante şi confidenţiale date economice şi politice. Depinde de tine, (liberul arbitru funcţionează întotdeauna) ca să sortezi datele şi să le foloseşti la momentul oportun.

horoscop

LEU  Evită activităţile care nu sunt absolut necesare. Puţină pauză nu strică, e vineri și ești obosit, ți-e sete de repaos. Zi favorabilă corespondenţei, scrie, vorbeşte, socializează, comunică! Dimineaţa poţi întâlni o oarecare opoziţie într-o problemă. Nu reacţiona imediat, pentru că situaţia se poate rezolva de la sine. Utilizează orele de lumină naturală pentru activităţile curente şi nu, dar nu te deplasa, după căderea întunericului. Te găseşti într-o colectivitate favorabilă care îţi  aprobă ideile. Acest lucru mai pe seară, timp în care poate vrei să mergi şi la un spectacol.

horoscop 

FECIOARĂ   Te simţiţi mai bine, după o perioadă de disconfort. Este o zi bună pentru a face bilanţul şi a vedea cât vrei să cheltuieşti cu vacanţa de Crăciun.  Distracţiile bune se fac cu bani puţini! Astăzi este o zi de activitate şi succes.  Ai, în sfîrşit, feed back-ul acţiunilor tale din ultimul timp, răspunsurile pe care le aşteptai din domeniul relaţiilor de afaceri si sociale şi al interacţiunilor dintre diferiţi oameni cu care ai comunicat în ultimul timp. Mănâncă raţional, la ore decente, respectă-ţi stomacul şi el va avea o atitudine pozitivă față de tine. Știi că ești sensibil.

horoscop

BALANTĂ    Prieteni, sau rude, te viziteaza azi, cu veşti bune. Puneţi la cale, împreună, un proiect, la care complotați de mult timp. E vorba despre vacanţa de Crăciun, dar şi despre  multe surprize!  Străbaţi, ca un supersonic, o atmosferă mai tensionată, la serviciu, la muncă. Adică cu mult zgomot, cu bangul sonic! Mult zgomot, pentru nimic, dar gălăgia face să nu se vadă nimicul! Astăzi nu te grăbi, nu te enerva, nu lua decizii importante. Zâmbeşte, nu vorbi mult, ascultă şi lucrurile se vor aranja de la sine. Dacă conduci, adică dacă conduci un automobil, nu sunt probleme. Evită, însă, căderea serii, întunericul cu ale sale creaturi malefice...

horoscop

SCORPION   Nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce aveai de gând să faci, urmează-ţi planurile ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic. Veştile primite azi te pun pe gânduri. Dar, nu ai multe de făcut! Nu trebuie să întreprinzi nimic important.  Zi bună pentru discuţii, planuri, planificări, analize, şedinţe, bilanţuri – tot ceea ce ţine de un management performant, fie că este vorba de o multinaţională sau de propria bucătărie, birou sau living. Un fenomen meteo sau o întârziere a unei persoane sau obiect îţi strică buna dispoziţie, dar nu pentru mult timp! Astăzi ai o zi bună, dar atenţie la deplasări, sau călătorii.

horoscop

SAGETATOR   O zi în care nostalgia iernii te îmbie la amintiri şi la un ceai fierbinte. Dacă tot ai luat-o pe panta amintirilor nu este bine să dai telefoane pe la prieteni şi rude, să vezi ce mai fac? Astăzi trebuie să fii foarte iscusit, să te ocupi secvenţial, când de util, de muncă, când de plăceri, de distracţie, fără să le amesteci! Te pregăteşti de vacanţa de Crăciun, este evident! Concentreaza-te, lasa confuzia pe alta data. Confuzie care iti sta bine uneori. Nu trebuie să schimbi nimic din proiectele pe termen lung.  Aspectele favorabile din casa a a doua, a banilor şi a proprietăţilor, trebuie puse în valoare, dar fără cheltuieli nejustificate.

horoscop

CAPRICORN    Ai primit de dimineaţă o însărcinare importanta pentru care te simţi bine pregătit şi motivat. Poate să fie şi cumpărarea de globuri, de nimicuri strălucitoare pentru Pomul de Crăciun. Perioada îţi este prielnică, în general; cu moderaţie, mai ales la cheltuieli, astazi veţi evita neplăcerile. O şedinta sau o adunare iti poate da unele indicii pretioase. Ai unele nelinişti, griji, dar astăzi ajutorul soseşte punctual şi eficient. Cei dragi nu au lipsit la întâlnire! Te simţi mai uşor, mai liber şi este vorba doar de nişte păcătoşi de bani!

 

horoscop

VĂRSATOR   Ai o şansă să-i arăţi partenerului(ei) buna ta credinţă, că nu renunţi uşor şi ca ai mijloacele de a merge înainte. Efortul poate să-ţi dea dureri de cap, chiar insomnie. Bea un ceai cu rom! După amiază ai, totuşi, de rezolvat nişte probleme. Pe plan emoţional, în amor tăcerea este mai importantă uneori decât un discurs elocvent. O zi obositoare pe total, dar până la urmă foarte plăcută. Nu ai ce să-ţi reproşezi! Seară deosebită în compania celor dragi, dar de fapt cu mai multe versiuni, care de care mai interesantă.

horoscop

PEȘTI   Dacă ieşi la cumpărăturile de vineri, atenţie la vremea capricioasă, la frig şi ceață, îmbracă-te şi încalţă-te corespunzător şi o să fie bine! Totuşi, trebuie să ai grijă şi să fii precaut! Nu te dai bătut, este una dintre calităţile zodiacale. Este foarte bine, dar dacă vezi că nu reuşeşti, schimbă metoda! Tenacitatea fără imaginaţie şi finalitate este prostie curată!  Trebuie să ţii seama de sfatul dezinteresat al stelelor care favorizează propria ta zodie şi ocupă-te mai mult de propriile interese. Cruţă-te de eforturi mari.

horoscopTag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000