EVZ

Horoscop. Primii creștini au fost trei astrologi. Astrologia creștină. Horoscopul lui Dom’ Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 12045 Vizualizari

Horoscop Primii creștini au fost trei astrologi! Lucrul acesta simplu mi-a devenit clar citind niște documente din secolul XV, de la Consiliul de la Geneva. Expunerea de motive pentru canonizarea astrologiei creștine. Astrologii au fost primii care au îngenuchiat și au adorat Pruncul, au adus jertfe daruri, au crezut în Iisus, ca Rege al regilor, Mesia și Fiul lui Dumnezeu.

Horoscop Pe 21 decembrie s-au născut  I.V. Stalin, Thomas Beckett, Jane Fonda, Chris Evert, Kurt Waldheim, Hermann J. Muller,  Adela Mărculescu, Dan Zamfirescu, Constantin Mille, Gheorghe Tătărăscu, Stela Popescu.

Horoscop  În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Iuliana din Nicomidia şi Temistocle. Dezlegare la ulei și vin.  Nimic în „Kalendar”.

Horoscop La ora 18:28:02, ora României, este solstițiul de iarnă. Soarele, descendent, trece, în mod convențional, din zodia Săgetătorului în zodia Capricornului, taie ecliptica. Începe iarna. Nu iarna astronomică, sau astrologică, pur și simplu, iarna.  Iarna ține de la 21 decembrie la 20 martie.

Dragi lupi, padawani și hobbiți vă mai amintiți de cei Trei Crai de la Răsărit? Iată, Marcu 2: 1-12:

2 După ce S-a născut Isus în Betleemul din Iudeea, în zilele împăratului Irod, iată că au venit nişte magi din Răsărit la Ierusalim şi au întrebat: „Unde este Împăratul de curând născut al iudeilor? Fiindcă I-am văzut steaua în Răsărit şi am venit să ne închinăm Lui.” Când a auzit împăratul Irod acest lucru, s-a tulburat mult şi tot Ierusalimul s-a tulburat împreună cu el. A adunat pe toţi preoţii cei mai de seamă şi pe cărturarii norodului şi a căutat să afle de la ei unde trebuia să Se nască Hristosul. „În Betleemul din Iudeea”, i-au răspuns ei, „căci iată ce a fost scris prin prorocul: ‘Şi tu, Betleeme, ţara lui Iuda, nu eşti nicidecum cea mai neînsemnată dintre căpeteniile lui Iuda; căci din tine va ieşi o Căpetenie, care va fi Păstorul poporului Meu Israel’.” Atunci, Irod a chemat în ascuns pe magi şi a aflat întocmai de la ei vremea în care se arătase steaua. Apoi i-a trimis la Betleem şi le-a zis: „Duceţi-vă de cercetaţi cu de-amănuntul despre Prunc şi, când Îl veţi găsi, daţi-mi şi mie de ştire, ca să vin şi eu să mă închin Lui”. După ce au ascultat pe împăratul, magii au plecat. Şi iată că steaua, pe care o văzuseră în Răsărit, mergea înaintea lor, până ce a venit şi s-a oprit deasupra locului unde era Pruncul. 10 Când au văzut ei steaua, n-au mai putut de bucurie. 11 Au intrat în casă, au văzut Pruncul cu Maria, mama Lui, s-au aruncat cu faţa la pământ şi I s-au închinat; apoi şi-au deschis vistieriile şi I-au adus daruri: aur, tămâie şi smirnă. 12 În urmă, au fost înştiinţaţi de Dumnezeu în vis să nu mai dea pe la Irod şi s-au întors în ţara lor pe un alt drum.

Horoscop  Studiez istoria și simbolistica Celor Trei Crai de la Răsărit, Regii Magi, vrăjitorii lui Valaam, puternici astrologi, după cum se spune în Mineiia sau mineiul pe decembrie, de mult, de peste 30 de ani. Și istoria Stelei. Nu o să vă plictisesc, dragii mei, cu multele mii de pagini, fotografii și video pe subiect. Dar o să vă atrag atenția asupra unui amănunt. Primii creștini au fost trei astrologi! Lucrul acesta simplu mi-a devenit clar citind niște documente din secolul XV, de la Consiliul de la Geneva. Expunerea de motive pentru canonizarea astrologiei creștine. Astrologii au fost primii care au îngenuchiat și au adorat Pruncul, au adus jertfe daruri, au crezut în Iisus, ca Rege al regilor, Mesia și Fiul lui Dumnezeu.

Horoscop Pentru Sfântul Iustin, magii erau preoți ai unui cult oriental si practicieni ai magiei si astrologiei. Vizita magilor la iesle a reprezentat momentul convertirii lor la creștinism, dar și convertirea astrologiei pe care o reprezentau. Sfantul Iustin citeaza relatarea lui Matei, ca pe un semn oferit lumii potrivit căruia Creștinismul este credința cea adevarata. Numarul magilor - trei - deriva din cel al darurilor pe care aceștia le-au facut lui Hristos, dupa cum ne spune Matei. O pictura din Catacomba Domitilei arata patru magi in timp ce una din Catacomba lui Petru si Marcelin numai doi. Mai multe documente siriene numesc doisprezece magi. Dar aceste lucruri au fost studiate și sunt dintr-o altă poveste.

Horoscop Ceea ce poate fi recunoscut drept cea mai impresionanta exegeza este aceea potrivit căreia magii au fost primii marturisitori ai Sfintei Treimi. Aceasta explica apariția lor în aproape toate imaginile artistice si traditiile literare ca trei oameni, diferiti, însa asemănatori. Bun,  Magii s-au inchinat lui Hristos ca unui Dumnezeu oferindu-i aur, tamaie și smirnă.

Sfinții Parintii au interpretat și au dezvoltat insemnatatea simbolica a darurilor. Potrivit Sfantului Irineu de Lyon, magii i-au oferit lui Iisus mir (care era folosit la ungerea cadavrelor) pentru a arata ca Acesta avea sa moara si ca va fi inmormantat din dragoste pentru oamenii muritori, aur deoarece era un Imparat in Veșnica Imparație, si smirna (arsă pe altar ca jertfa) pentru ca era Dumnezeu adevărat.

Horoscop Oamenii de știința creștini au sustinut trei ipoteze în cazul stelei din Betleem: cometă, supernovă și conjunctie a unor planete. Niciuna dintre izvoarele cunoscute si traditiile păstrate nu mentioneaza insa nimic despre o cometa, sau o novă in lumea mediteraneeana, in jurul anului perioadei considerate ca fiind nașterea Mântuitorului. Doar ultima ipoteza, a unei conjuncții, a fost confirmata ca fiind posibila in contextul spațio-temporal evanghelic.

Aceasta ipoteză a fost emisa in anul 1606 de cunoscutul astronom și astrolog Johannes Kepler. Oamenii de știinta și teologii au vazut deopotriva in aceasta teorie cheia problemei privind anul nașterii Mantuitorului.

După Kepler, steaua magilor a fost de fapt aspectul pe care l-a luat pentru observatorul de pe Pamant o conjunție Jupiter-Saturn, conjuncția generațiilor, în zodia Peștilor.  Ceea ce a fost excepțional, este că marea conjuncție s-a repetat de trei ori, într-un timp scurt, ca trei trâmbițe de argint, care vesteau nașterea Mântuitorului. Conjunctiile simple ale celor doua planete sunt destul de dese, o dată la 20 de ani, de aceea se numesc conjuncțiile generațiilor. O conjunctie care se repetă de trei ori în același an se produce însa la intervale mari, de multe sute de ani. Ori, asa cum a stabilit Kepler, marea conjuncție s-a repetat de trei ori: pe 23 mai, la 3 octombrie si pe 4 decembrie, în anul 7 înainte de timpul considerat a fi Nașterea Domnului. De altfel, o inscriptie cuneiforma pe o tablița de lut ars, provenind de la scoala astrologică din Shippur, lânga Babilon, cam la 50 de mile, confirma faptul ca "steaua" magilor a fost observata vreme de 5 luni în anul 7 înainte de Hristos.

Horoscop Kepler a presupus că Regii Magi, fiind astrologi din Babilon, cu multă știință de carte, au calculat repetarea conjuncției generațiilor de la bun inceput. A doua maximă, cea din octombrie, i-a determinat sa porneasca imediat la drum in cautarea Celui a Cărui Naștere o vestea "steaua". Nu puteau să spună celor din jur de conjuncție, nimeni nu ar fi înțeles nimic, așa că au spus ”Steaua”. Au plecat, deci, din Babilon la inceputul lui octombrie si, dupa o călatorie de aproximativ o lună și jumatate, au sosit la Ierusalim. Reapariția "stelei", adică a conjuncției generațiilor pe cand magii tocmai plecasera de la Irod (Mt 2: 9-l0), ar fi fost cea din 4 decembrie, și, probabil că din locul de observație era la azimutul, (culminare, în astrologie) Betleemului.

Horoscop Ipoteza lui Kepler a făcut adepți nu numai printre astronomi/astrologi, ci si printre teologi, care considerau ca anul 7 inaintea erei creștine este, de altfel, o data perfect verosimila pentru evenimentul Nașterii Domnului. Astfel, Hristos s-ar fi născut cândva intre anii 7-5 inaintea erei crestine. Acest lucru este confirmat și de ”greșeala” lui Dionisie Exiguul, cel care a calculat data Nașterii lui Iisus în funcție de domniile împăraților romani și a stabilit-o la anul 753 de la fundarea Romei. Nu a luat în calcul că unul dintre ei, Tiberius, a domnit de două ori!

Horoscop Dar cum spunea Sfântul Ioan Gura de Aur: "Așa a făcut Dumnezeu și cu magii; a vrut sa-i cheme prin aratarea unei stele, ca sa-i inalte cu mintea mai sus de propria lor gandire. Pentru ca, dupa ce i-a condus si i-a calauzit si dupa ce i-a adus langa iesle, nu le mai vorbește prin stea, ci prin inger. Asa au ajuns incetul cu incetul mai buni."

Horoscop  Dragi lupi, padawani și hobbiți mulți dintre domniile voastre mă întreabă de ce astrologia creștină pe care o practic, nu este mai răspândită, pentru că pare logică, științifică și... creștină! O să vă răspund printr-o amintire. De acum peste 35 de ani, de la Specola Vaticana, Observatorul Astronomic al Vaticanului. Ochii mei văzuseră minuni, auzisem lucruri de mare mirare. Atunci am văzut și am auzit prima oară despre astrologia creștină, mai mult, am văzut că funcționează. Am sărit ca un ied, eram tânăr pe atunci: ”Vreau și eu!”  Savanții creștini de acolo, iezuiți și franciscani, au râs încetișor și mi-au spus: ”Astrologia creștină se bazează pe constatarea că Universul, corpurile cerești nu influențeză sufletul ci doar materia omului, partea carnală. De aceea, astrologul creștin, NU întocmește teme natale personale, decât foarte rar, în cazuri deosebite, dacă este vorba despre un conducător de popoare, de soarta națiunilor, sau, rar, din amuzament, monden, în glumă. Astrologia este o metafizică veselă, a spus papa Urban.  Fenomenele naturale, globale, astrologia medicală – aceste domenii sunt acoperite de astrologia creștină, pentru că sunt statistice și ciclice. Băiatule, (adică eu) dacă vrei să mori de foame, practică astrologia creștină, nu vezi că nu este practicată de nimeni, pentru că oamenii vor bani și glorie, nu vor să-L înțeleagă pe Dumnezeu!

Nu am murit încă de foame, pentru că nu am făcut numai astrologie creștină, am construit, am călătorit, am negociat, am condus firme, am avut alte surse de venituri. Dar astrologia creștină s-a dovedit o unealtă excelentă ca să înțeleg semnele, după cum se spune în Geneză. De aceea nu fac horoscoape personale și nici nu iau ucenici, este un drum greu și plini de spini, este un drum îngust, de unul singur, de altfel m-am și pustnicit, dar nu mă abat de la Cale!

NOTĂ. Horoscopul pentru anul 2018 este gata, făcut cu metodele astrologiei creștine, o să-l public, prima parte, în Horoscopul lui Dom’ Profesor pentru zilele de 23 și 24 decembrie și a doua parte, pentru zilele de 25 și 26 decembrie.

Salutare taică și noroc, vorba lui Tomazian, sau dacă vreți Forța să fie cu voi! A propos, sau by the way, cu tot succesul de box office, adică la bani, Star Wars 8 este o mare decepție. Am semnat și eu petiția care cere să fie retras de pe piață, semnată până în prezent de mai mult de un sfert de milion de persoane, toate, ultragiate, ca și mine, de marea gafă a Studiourilor Disney. Nu schimbi o franchiză care vorbește despre onoare, datorie, libertate și eroism! Nici nu am putut să mă uit la tot filmul. Dom profesor, dacă nu ați văzut tot filmul, cum puteți să-l criticați, o să spuneți domniile voastre. Păi, dragii mei, când vezi un caca de pisică, trebuie să-l și guști, ca să fii sigur că este caca de pisică?

Mi-e tare dor de Gina, pisica mea cea frumoasă și deșteaptă, încearcă cațeii mei cei veseli să-i suplinească lipsa, dar Gina a fost unică… poate o visez la noapte, pentru că, nu-i așa, mâine este o altă zi!

                                                         

                                                      ⃰    ⃰    ⃰

horoscop

BERBEC    Sentimental, lucrurile se aranjeză, parcă, de la sine. În această zi a solstițiului de iarnă cei în duo pot să-şi consolideze mai bine relaţia. Celibatarii, cei solo, să aştepte Crăciunul! Simţi nevoia unui grad de libertate personală mai mare, care în sistemul actual  înseamnă doar bani mulţi. Pe care, evident, nu-i ai! Aşa că stai liniştit şi fă-ţi planuri de vacanţa de Crăciun, fie că o ai, fie că, nu! Vacanța. Sau mai bine, sub influenţa planetei Venus, vrei să te simţi bine şi să te distrezi. Ceea ce se poate întâmpla în a doua parte a zilei. Nu ar fi rau să vizitezi un muzeu sau un supermarket. Până la urmă este acelaşi lucru pentru că nu ai bani să cumperi „exponatele”!

horoscop

TAUR   Astăzi eşti în faţa unei situaţii comice, dar lipsită de pericole. Ziua este slab aspectata astrologic şi nu te poţi hotărî ce fel de brad să cumperi: natural, sau ecologic, din plastic? Cumpăr plastic, sfatul meu ecologic. Trebuie să-ţi clarifici astăzi exact legăturile cu oamenii tăi, familie sau anturaj şi cu partenerii de afaceri, sau colegii de serviciu. Aceasta te poate ajuta foarte mult în „folosirea” lor cât mai eficient posibil. Clarificare care trebuie făcută doar pentru scopurile tale şi uzul tău personal, în nici un caz să nu apară că eşti într-un proces de catalogare şi de evaluare pentru cadourile de Crăciun.

horoscop

GEMENI    Un solstițiu de iarnă inspirat şi norocos, prin prezenţa unei conjuncturi favorabile. Mai ales pentru promovarea intereselor tale. Evită să vorbeşti mult şi să amesteci plăcutul cu utilul!  Încearcă să nu te enervezi şi mai ales să nu iei decizii importante. Ai tendinţa logică să amâni nişte lucruri şi până la urmă nu este chiar o idee rea. Stelele spun că doreşti puţină solitudine ca să ai o vedere de perspectivă asupra ultimei perioade de timp şi să faci planuri de viitor. Totuşi, nu în această perioadă trebuie să faci planuri pentru că nu ai timp în această periodă dinaintea Crăciunului.

horoscop

RAC   La acest solstițiu de iarnă e momentul unei discuţii dificile, pe care ai tot amânat-o. Eşti mereu în căutarea armoniei şi a liniştii obţinute greu, dar azi trebuie să stabileşti ce faci de Crăciun! Este bine să iei toate măsurile de siguranţă pe care este înţelept să le iei în astfel de cazuri. Nu exagera, însă, pentru că defensiva şi măsurile exagerate de protecţie atrag cu siguranţă un necaz. Dar, prevenit, înseamnă pregătit! Nu risca inutil şi amână tot ce se poate amâna. Nu lua iniţiative periculoase şi nu te băga în faţă, cel puţin nu acum când se apropie vacanţa de Crăciun şi când aspecte favorabile (unele doar) te avantajează, din nou. Astăzi evită hotărârile strategice şi întâlnirile importante, amână, dacă nu se poate altfel.

horoscop

LEU  O zi complicată, în acest solstițiu de iarnă, locuri strâmte și frustrări. Pe coridorul dintre inimă și minte se trântesc cu furie, uși! Nu te enerva, așteaptă ca ziua să treacă fără mari pagube, mâine este o altă zi! O zi favorabilă domeniului personal, stabilirii de priorităţi. Cu toate că oboseala cronică îţi închide ochii, mai ai suficientă energie, pentru că trebuie să faci cumpărăturile de Crăciun! Un Leu pe zapadă, se ştie, nu are nicio placere, il dor picioarele, se zgribuleşte, aşteapta sa fie luat in braţe sau măcar bătut pe spate. După amiază apare oportunitatea de a sta la cald cu o cana de vin fiert şi un prieten, exact ce îţi trebuia. Iar seara, înapoi în sălaşul Leului, liste de cumparaturi si barfe politice. Cu banii nu prea merge lin, atentie, dar totuși, poți să te descurci.

horoscop

FECIOARĂ  În ziua solstițiului de iarnă evită mişcările bruşte, efortul fizic şi deciziile pripite. Nu refuza nimic, amână, ca să ai timp de gândire. O perioadă mai greoaie, mai densă și obositoare! Dacă ai vreo idee de vacanţă de Crăciun, pune-o in aplicare fără multe consultări şi tam-tam-uri. Apare un aspect malefic, o cuadratură, dar se poate să fie doar o influenta negativa generala, o perioada mai neconfortabila care se intinde pe cateva zile, o indispozitie ca sa zicem asa, si mai putin un necaz concentrat astăzi. Totuși, in a doua parte a zilei umblă vorba pe unde lucrezi că ai o ocazie mare sa-ti umplii buzunarele sau ai un bonus de Crăciun.

horoscop

BALANŢĂ  Solstițiu de iarnă favorabil domeniului personal, stabilirii de priorităţi. Cu toate că simți oboseala, mai ai suficientă motivație, pentru că trebuie să faci aranjamentele de Crăciun! Fii foarte precis şi direct. Poţi evita, cu siguranţă, o situaţie neplăcută prin amânarea unor întâlniri sau prin reprogramarea unor evenimente. În a doua parte a intervalului trebuie să dai dovadă de prudenţă şi chiar suspiciune în analiza unor veşti şi informaţii. Perioada nu este foarte rea, dar nici excesiv de bună! Mai este un aspect minor negativ, dar pe care îl interpretez ca pe o obosela cronică. Odihneşte-te mai mult şi oferă-ţi mediul şi anturajul care îţi face plăcere, mai ales cel familial. Astăzi, neapărat, până la miezul nopţii, trebuie să cumperi Bradul de Crăciun! Haide, nu fii mormoloc, cumpără ecologic.

horoscop

SCORPION   Încă de dimineaţa desfăşori multă energie ca să rezolvi o parte din probleme. Drept urmare, listele de cumpărături s-au scurtat, urmează cadourile şi bradul! Seară plăcută, culturală. Eşti aşa de satisfacut de ceea ce ai realizat anul acesta, incat nu te gandeşti decat la rezervari de hotel, la zboruri, ce parfum sa mai incerci şi ce îmbrăcăminte de firmă să porţi. Din pacate, nu este si parerea perechii tale care vrea altceva, si pentru ca nu stii ce vrea, iţi piere cheful de plecare. Dar totuşi - numai drumul e interesant, vorba cântecului. Atentie la dulciuri și la grăsimi, frigul cere, dar tu trebuie sa-i spui NU. Parţial. Merge si o cană de ceai... tare, astăzi!

horoscop

SĂGETĂTOR  După conjunctura astrologică, astăzi, în ziua solstițiului de iarnă te bucuri de influenţe favorabile, în sensul că nu poţi să ai niciun necaz mare! Încearcă să faci cumpărăturile de Crăciun direct de la producători. Cineva incearcă, fără succes, să te irite. Aspectele disarmonice se referă la anturajul de la serviciu şi la un eveniment pe care-l aşteptai şi-l doreai, dar care se lasă aşteptat. Sănătatea este bine aspectată, trebuie însă să eviţi elementul aer  - probabil stelele se referă la aerul rece, aducător de răceli şi gripe şi la fumat, care încă o dată, este o plăcere şi un rafinament – nu o obligaţie automată, sau un tic nervos. Fă-ţi rezerve de vacanţă şi apoi poţi să te scufunzi cu submarinul în marea de nostalgii și amintiri.

horoscop

CAPRICORN   Este o zi, ziua solstițiului de iarnă, în care trebuie să te laşi ghidat de instinct, deoarece datele pe care le ai sunt minime, incomplete. Însă, nu trebuie să-ţi pierzi reperele, fie pe plan afectiv, sau profesional! O zi agitată şi încordată, de fapt, pana la urma, pentru un lucru de nimic. Seara plăcută şi romantică. Bioritmul este bunicel, in faza, dar din nefericire negativ. Nu este o zi critica, dar in general iti este lene si nu prea ai chef de vitejii importante. Nimic foarte rau, nimic foarte bun. Dulcele şi auritul drum de mijloc!

horoscop

VĂRSĂTOR   Te culci pe lauri, după un succes minor! Ai impresia că ţi se cuvine orice, laude, bani şi glorie! Probabil că nu ştii vorba cu muntele care a născut un şoarece! Insistă, nu fii leneş!  O zi obositoare pe total, dar foarte plăcută. Nu ai ce să-ţi reproşezi ! Seară deosebită în compania celor dragi. Favorurile stelelor se îndreaptă spre cumpărături şi cadouri. Noile asociaţii, pe termen scurt, sunt favorizate. Perioada zilei este caracterizata de mici intarzieri si incidente. De aceea, viteza este de evitat. Nu te grabi inutil!

horoscop

PEŞTI  Cineva, care ţine la tine, vrea să te simţi astăzi, ziua solstițiului de iarnă, bine şi e gata să-ţi satisfacă orice capriciu. Nu profita, nu te lăsa sedus de drăcuşorul consilier, fă ce spune îngeraşul, fii cumpătat!  Nu lua decizii importante, nu intra în jocul altora, impune-ţi propriile regului, dar nu juca de unul singur. Întotdeauna trebuie să existe ceva ascuns, neexplicabil, tainic, chiar un partener imaginar. Eşti obosit şi ai nevoie de un răgaz. Oferă-ţi seara acesta ca să te relaxezi. Competiţia este bună dar nu trebuie să stoarcă din tine ultima picătură de energie.

horoscopTag-uri:

Alte articole din categoria:

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000